Ενα σημαντικό αρχείο παραμένει αναξιοποίητο σε υπόγεια

Πέμπτη, Ιούλιος 5, 2018 - 2:18μμ

Την εύγλωττη αγωνία αλλά και δυσαρέσκεια, εκφράζει ο παλιός διαιτητής ποδοσφαίρου και νυν παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών της ΟΡΤ (Αθλητικός Δικαστής, Αθλητικές Συναντήσεις, Ταξίδια Στο Χρόνο, Ώρα για Σπορ), Γιώργος Αστερής, για το γεγονός πως κανένας φορέας δημόσιος ή και ιδιωτικός δεν έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να αξιοποιήσει το τεράστιο αρχείο που διαθέτει ο ίδιος από εφημερίδες, περιοδικά μέχρι και οπτικοακουστικό υλικό (από το 1924 μέχρι και σήμερα!).

Ολος αυτός ο αρχειακός «θησαυρός» είναι διασκορπισμένος σε διάφορα υπόγεια της Πάτρας, με ότι κίνδυνο συνεπάγεται τούτο, για την τύχη τους.

Τα αρχεία αυτά αφορούν θέματα (ταξινομημένα) όπως αθλητικές ομάδες, ομοσπονδίες και αθλητές όλων των αθλημάτων, πολιτικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, θρησκευτικά και ό,τι άλλο σχετίζεται με την έντυπη ενημέρωση από την Ελλάδα και από τον διεθνή χώρο.

Ο Γιώργος Αστερής δείχνει απογοητευμένος από την αδιαφορία που δείχνουν οι φορείς για να του παραχωρηθεί τουλάχιστον ένας χώρος για να συγκεντρωθούν όλα τα αρχεία που είναι διασκορπισμένα. Δήλωσε ότι δεν το βάζει κάτω και περιμένει την βοήθεια. Διευκρινίζει ότι δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, αλλά προτιμά να αξιοποιηθεί από την πόλη της Πάτρας το αρχείο του, ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι σε αυτό.

Εχουν δαπανηθεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ έχει πουληθεί και προσωπικό του ακίνητο με σκοπό τη διατήρηση του αρχείου, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο στα υπόγεια από το 2008 μέχρι σήμερα.

Υποστήριξη: SilkTech