«Έφυγε» ο παλαίμαχος αθλητικός συντάκτης Χάρης Λυμπερόπουλος

Δευτέρα, Ιούνιος 1, 2020 - 9:31μμ

Ο Χάρης Λυμπερόπουλος, μια μεγάλη μορφή της Αθλητικής Δημοσιογραφίας και Ιδρυτικό μέλος του ΠΣΑΤ (1952) «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών. 

Ο Χάρης Λυμπερόπουλος έχει συνδέσει το όνομα του με την ανάπτυξη του αθλητικού ρεπορτάζ στον πολιτικό Τύπο, όπου άνοιξε νέους δρόμους. Ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε το αθλητικό τετρασέλιδο της «Απογευματινής» σε μια εποχή που η αθλητική δημοσιογραφία ήταν υποβαθμισμένη. 

Ήταν μια πολυτάλαντη προσωπικότητα. Γεννημένος το 1922 στην Πλάκα, παρακολούθησε το 1929 στο κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο τους Βαλκανικούς αγώνες και εκεί του γεννήθηκε η λαχτάρα να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Πράγματι αργότερα διακρίθηκε ως αθλητής του μήκους και του πεντάθλου, όπου το 1946 αναδείχτηκε πανελληνιονίκης. 

Επίσης αγωνίστηκε με επιτυχία ως επιθετικός στην πρώτη ομάδα ποδοσφαίρου του Πανιωνίου και στο βόλεϊ όπου ήταν συμπαίκτης με τον μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. 

Την καριέρα του την ξεκίνησε στην «Αθηναϊκή» για λογαριασμό της οποίας κάλυψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952 που έγιναν στο Ελσίνκι. 

Αργότερα μεταπήδησε στο συγκρότημα του Νάσου Μπότση και δημιούργησε τη χρυσή εποχή του αθλητισμού της «Απογευματινής» συνεργαζόμενος στην αρχισυνταξία του τμήματος μες τους Ανδρέα Μπόμη, Φίλιππο Συρίγο, Ηρακλή Κοτζιά, Νίκο Κατσαρό, Χρήστο Ράπτη, Γιάννη Μαθιουδάκη κ.α. 

Προς το τέλος της καριέρας του ήταν αρθογράφος του «Ελεύθερου Τύπου» και διετέλεσε διευθυντής των αθλητικών της ΕΡΤ. 

Η κηδεία του έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο. 

Ο ΠΣΑΤ συλλυπείται τη σύζυγο του Αθηνά, και τις κόρες του Κατερίνα και Γεωργία. 

Η Κατερίνα, η οποία είναι μέλος του Μορφωτικού της ΕΣΕΗΑ, έγραψε και την αυτοβιογραφία του πατέρα της, που θα κυκλοφορήσει σύντομα σε βιβλίο με τίτλο «Κοντά στον αιώνα». 

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του παλιού πρωταθλητή του στίβου και δημοσιογράφου, Χάρη Λυμπερόπουλου, έστειλε μέσω twitter ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο εκλιπών, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και πρωτοπόρος της αθλητικής δημοσιογραφίας στον πολιτικό Τύπο, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών.
Στην ανάρτησή του, ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει τα εξής:
«Ο Χάρης Λυμπερόπουλος, πρωταθλητής στον αθλητισμό & από εκείνους που χάραξαν τους δρόμους στους αθλητικούς συντάκτες, μπορεί να έφυγε πλήρης ημερών, αλλά το αποτύπωμά του θα μείνει ανεξίτηλο, ως εκ των σκαπανέων της αθλητικής δημοσιογραφίας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Υποστήριξη: SilkTech