Δοκιμάζει δυνάμεις με την Ρεάλ ο Παναθηναϊκός

Τετάρτη, Δεκέμβριος 19, 2018 - 6:01μμ

Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Παναθηναϊκός συναντώνται για πρώτη φορά εφέτος στη Μαδρίτη, μετά την -όπως εξελίχθηκε- τραυματική για τους «πράσινους» περσινή σειρά των πλέι οφ και θριαμβευτική για τη «Βασίλισσα», η οποία προκρίθηκε με μειονέκτημα έδρας στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, όπου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 10η φορά στην Ιστορία της.

Ο Παναθηναϊκός, που θα στερηθεί και πάλι τον τραυματία Ιωάννη Παπαπέτρου, θα παραταχθεί στο «Wizink Center» (22:00), στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Euroleague, από την 6η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 6-6.

Την προηγούμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην ουραγό Νταρουσάφακα, το «τριφύλλι» έδωσε τέλος σε ένα αρνητικό σερί τριών ηττών, αλλά η εμφάνιση ήταν αποκαρδιωτική και συνδυάστηκε από έντονο προβληματισμό. Οι «πράσινοι» θα ψάξουν στη Μαδρίτη ένα τεράστιο «διπλό» ψυχολογίας, ενώ βασική τους επιδίωξη θα είναι να παρουσιάσουν μία ανταγωνιστική εικόνα διαφορετική από αυτή που έχουν συνηθίσει τους φιλάθλους τους μακριά από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Οι Κιθ Λάνγκφορντ (μ.ο. 11.4π.), Νικ Καλάθης (μ.ο. 9.3π.) και Ματ Λοτζέσκι (μ.ο. 9.2π.) θα πρέπει να πρωτοστατήσουν στην επίθεση, αν ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει ελπίδες σε μία δύσκολη έδρα.

Παράλληλα, οι αθλητικοί ψηλοί του Τσάβι Πασκουάλ θα πρέπει να... ενεργοποιηθούν κοντά στο καλάθι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ισχυρή φροντ λάιν των Ισπανών, ενώ καταλυτικό ρόλο αναμένεται να παίξει και πάλι η ευστοχία από τα 6.75, τομέας που «πληγώνει» τους «πράσινους» στην Ευρώπη. Τέλος, η άμυνα του Παναθηναϊκού επιβάλλεται να αποτελέσει το Α και το Ω, καθώς η Ρεάλ έχει μέσο όρο 94 πόντους στην έδρα της.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, όπου ισοβαθμεί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με ρεκόρ 10-2, ενώ ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό προερχόμενη από σερί δύο νικών.

Οι Άντονι Ράντολφ (μ.ο. 13.1π.), Τζέισι Κάρολ (μ.ο. 11.1π.) και Σέρχιο Γιουλ (μ.ο. 10.7π.) οδηγούν την επίθεση των Μαδριλένων. Για τους Ισπανούς τα πράγματα είναι πιο απλά στην προσπάθεια που θα καταβάλουν για να κόψουν πρώτοι το... νήμα του τερματισμού.

Οι Μαδριλένοι διακρίνονται για την έφεση τους στο αμυντικό ριμπάουντ (μ.ο. 27.3), το οποίο αξιοποιούν άμεσα τρέχοντας στον αιφνιδιασμό με τους Γιουλ, Κάρλο, Κοζέρ και Καμπάτσο σε ρόλο εκτελεστών. Όσο για τους ψηλούς της; Γκουστάβο Αγιόν, Όγκνιεν Κούζμιτς, Βάλτερ Ταβάρες, Φελίπε Ρέγες (αμφίβολος) και Άντονι Ράντολφ συνθέτουν μία άκρως επικίνδυνη φροντ λάιν.

Στα αξιοσημείωτα matchup, άπαντες αναμένουν την κόντρα μεταξύ των κορυφαίων πόιντ γκαρντ της λίγκας. Νικ Καλάθης και Φακούντο Καμπάτσο διαθέτουν στοιχεία, όπως αποφασιστικότητα, διορατικότητα και υψηλό μπασκετικό IQ, και όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα πάνω τους...

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Μπόρις Ρίζικ, Νταμίρ Γιαβόρ και Τόμισλαβ Ορντόφ, ενώ ο αγώνας θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το NOVASPORTS 2HD.

Σε αναμετρήσεις για την 13η αγωνιστική της Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)                   60-69

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)      106-68

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)                 79-75

Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)                 71-84

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)               22:00

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Κίμκι (Ρωσία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech