Δεν κατέβηκε στον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος ο Απόλλωνας-Καυστική ανακοίνωση

Τετάρτη, Μάρτιος 21, 2018 - 4:00μμ

Δεν διεξήχθη ο μεγάλος τελικός του αναπτυξιακού πρωταθλήματος εφήβων της ΕΣΚΑΗ. Ο Απόλλωνας Πάτρας ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα που θα έκρινε τον τίτλο απέναντι στον Προμηθέα, καθώς δεν έγινε αλλαγή της ώρας έναρξης του αγώνα.

Η διοίκηση του Α.Σ. Απόλλωνα Πάτρας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«O αθλητισμός είναι υγεία και χαρά!

Όσο κοινότυπο και αν ακούγεται ,τελικά κάποιες φορές πρέπει να το επαναλαμβάνουμε γιατί η έπαρση και η ακόρεστη διψά για διακρίσεις μας κάνει να το ξεχνάμε!

Στο προκείμενο λοιπόν:

Στην τελική φάση του αναπτυξιακού πρωταθλήματος έφηβων της ΕΣΚΑΗ (τετράδα) συμμετέχει η εφηβική ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, του ΕΣΠΕΡΟΥ, του ΚΟΡΟΙΒΟΥ, και του ΠΡΟΜΗΘΕΑ.

Τι μεγαλύτερη χαρά για όλα τα παιδιά - αθλητές  και πόσο ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία να χαρεί ο κόσμος της πόλης μας  τους νεαρούς αυτούς αθλητές να αγωνίζονται, να χαίρονται, να μοχθούν για τη νίκη και πάνω απ’ όλα για τη χαρά του παιχνιδιού;

Στο τελευταίο παιχνίδι αυτής της γιορτής του αθλήματος δυστυχώς η σκοπιμότητα, η ιδιοτέλεια και η έπαρση επικράτησαν…..

Η ομάδα μας δεν θα συμμετάσχει στον τελευταίο αγώνα  που θα κρίνει τον πρωταθλητή έφηβων ΕΣΚΑΗ γιατί δεν κατέστη δυνατόν… να γίνει αλλαγή του αγώνα που ορίστηκε για την Τετάρτη 21/3/2018 και ώρα άκουσον-άκουσον 17:30 (!!!), δηλαδή σε ώρα που το σύνολο των παικτών μας -έφηβοι γαρ- έχουν φροντιστήρια (ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ)…

Εμείς σαν ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ δεν επιβάλαμε ποτέ - ούτε και πρόκειται να το κάνουμε στο μέλλον – σε αθλητή/τριά μας να παραμερίσει τα μαθήματα και τη μελέτη του για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα του Συλλόγου μας, γιατί πεποίθησή μας είναι η παράλληλη καλλιέργεια του πνεύματος και του σώματος.

Αυτή μας η θέση δεν πηγάζει από το γεγονός ότι είμαστε ΠΛΗΡΕΙΣ ΤΙΤΛΩΝ, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και  σε πανελλήνιο επίπεδο (είναι γνωστές σε όλους οι επιτυχίες της ομάδας μας με ΠΡΩΤΙΕΣ σε πανελλήνια πρωταθλήματα έφηβων και νέων), αλλά είναι πάγια θέση και στάση του συλλόγου μας η μόρφωση και η εκπαίδευση των αθλητών μας να προηγούνται των διακρίσεων και των μεταλλίων, καθώς θεωρούμε ότι πρωταρχικό χρέος μας σαν αθλητικός φορέας είναι να διαμορφώνουμε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και σωστούς χαρακτήρες και ακολούθως σωστούς αθλητές και πρωταθλητές.

ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ λοιπόν τη νίκη και το τίτλο και κρατάμε ακέραια την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και τη συνέπειά μας προς τα παιδιά μας. Τα κοιτάζουμε στα μάτια και τους λέμε αυτό για το οποίο από την πρώτη στιγμή οι γονείς τους τα εμπιστεύτηκαν σε μας για να μάθουν το πανέμορφο άθλημα του μπάσκετ : «Το σχολειό σας και η μόρφωση σας είναι ευθύνη όλων μας»!!! 

Κρατήσαμε για το τέλος μια όμορφη εικόνα , αυτή του αγώνα της ανδρικής μας ομάδας το Σάββατο 17/3/2018 με τον  Αρκαδικό για το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, το τελευταίο τρίλεπτο κατά το οποίο η ομάδα μας αγωνίστηκε με 4 ΠΑΤΡΙΝΟΠΟΥΛΑ (ναι αυτά που δεν θα αγωνιστούν στο τελευταίο αγώνα-τελικό του εφηβικού  γιατί έχουν μάθημα και δίνουν εξετάσεις πανελλήνιες…). Αυτά, και όχι μόνο, είναι το μέλλον του ΑΠΟΛΛΩΝΑ αλλά και του ΠΑΤΡΑΪΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ.

Γιατί για εμάς αναπτυξιακός αθλητισμός είναι να δώσουμε βήμα και προοπτική στα παιδιά της πόλης μας! Είναι ευθύνη και δέσμευση του συλλόγου μας απέναντι στη πόλη και στα παιδία της!

Μέσα από την καρδιά μας ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα, στους δε αντιπάλους μας να κατακτήσουν Πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη και όποιον άλλο στόχο έχουν, να μη συγχέουν όμως τους όρους του ερασιτεχνικού με τους όρους του επαγγελματικού αθλητισμού».

 

 

 

Υποστήριξη: SilkTech