Ασταμάτητος ο Απόλλων, διέσυρε 77-58 τον Φίλιππο Βεροίας

Σάββατο, Απρίλιος 24, 2021 - 7:14μμ
Πανηγύρια και στη Βέροια

Αφεντικό ο Απόλλωνας στη Βέροια, πέρασε “αέρας” από την έδρα της νικώντας με 77-58 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 59oυ πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Εθνικής και συνεχίζει με ρεκόρ 7-1 στο πρωτάθλημα.

Τρομερή εμφάνιση από τον Φώτη Ζούμπο με 25 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

Συνέχεια στην ανοδική πορεία του τελευταίου μήνα έδωσε κι ο Απόλλωνας Πάτρας, που έπαιξε όσο χρειαζόταν για να κάμψει την αντίσταση του Φίλιππου Βέροιας και να διατηρηθεί στα υψηλά πατώματα της κατηγορίας.

Ο Ολυμπιακός τα χρειάστηκε στο Ψυχικό, στο φινάλε όμως πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και διεύρυνε το νικηφόρο σερί που τρέχει στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι έβαλαν πολύ δύσκολα στους ερυθρόλευκους, γυρίζοντας από το -8 του ημιχρόνου, σε τέτοιο βαθμό που διεκδίκησαν μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Στην τελική ευθεία όμως, οι παίκτες του Δημήτρη Τσαλδάρη ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη, την έβδομη σε οκτώ αγώνες που έχουν δώσει στο φετινό πρωτάθλημα.

Πολύ εύκολο έργο είχε το Παγκράτι απέναντι στον Οίακα Ναυπλίου, τον οποίο συνέτριψε στο Μετς για να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα -έχει βέβαια έναν αγώνα περισσότερο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ψυχικό - Ολυμπιακός  71-76

Φίλιππος Βέροιας - Απόλλων Πατρών 58-77

Παγκράτι - Οίακας Ναυπλίου 125-71

Πανερυθραϊκός - Καβάλα 83-56

Μαρούσι - Δάφνη Δαφνίου 80-56

Ελευθερούπολη - Καρδίτσα 85-77

Ρεπό: Τρίτωνας & Αμύντας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ)

Παγκράτι

16

7-2

Ολυμπιακός Β'

15

7-1

Ελευθερούπολη

15

6-3

Απόλλωνας Πάτρας

13

6-1

Μαρούσι

12

5-2

Καρδίτσα

12

4-4

Ψυχικό

11

4-3

Πανερυθραϊκός

11

4-3

Αμύντας

9

3-3

Οίακας Ναυπλίου

9

2-5

Δάφνη Δαφνίου

9

1-7

Τρίτωνας

8

2-4

Φίλιππος Βέροιας

8

1-6

Καβάλα

8

0-8

Κόροιβος Αμαλιάδας - 0-3

Αγρίνιο - 1-4

*  Ο Κόροιβος και το Αγρίνιο δήλωσαν αδυναμία να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα. Μηδενίστηκαν, όχι μόνο για το υπόλοιπο της σεζόν 2020-’21, αλλά και για τα παιχνίδια που είχαν ήδη δώσει: Η νίκη του Αγρινίου επί της Δάφνης Δαφνίου διαγράφηκε. Οομοίως, "σβήστηκαν" οι νίκες του Φίλιππου Βέροιας, του Απόλλωνα Πάτρας και του Πανερυθραϊκού επί του Κοροίβου, όπως και οι αντίστοιχες του Πανερυθραϊκού, του Ψυχικού, του Αμαρουσίου και του Αμύντα επί του Αγρινίου.

* Ο Φίλιππος Βέροιας, ο Αμύντας, ο Τρίτωνας και ο Οίακας Ναυπλίου έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

* Αναλυτικά οι δύο αγώνες που εκκρεμούν και πότε έχουν οριστεί: Φίλιππος Βέροιας - Αμύντας (5η αγωνιστική, 28/4, 17:00), Οίακας Ναυπλίου - Τρίτωνας (5η αγωνιστική, 28/4, 17:00).

* Στον 2ο γύρο θα συνεχίσουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες οκτώ θέσεις της βαθμολογίας.

* Τα εφτά παιχνίδια του δεύτερου γύρου θα γίνουν στην αντίθετη έδρα από αυτά του πρώτου γύρου. Ο πρώτος στην κατάταξη κερδίζει αυτομάτως την άνοδό του στην Basket League. Οι ομάδες που θα καταβάλλουν τις θέσεις 2-5 θα παίξουν playoffs όπως όριζε εξ αρχής το σύστημα διεξαγωγής. Τα playoffs θα κριθούν στις τρεις νίκες με τις ομάδες να κουβαλούν τα μεταξύ τους αποτελέσματα. Οι νικητές των ημιτελικών θα αναμετρηθούν σε νέα σειρά Best of 3 (κουβαλώντας τα μεταξύ τους αποτελέσματα) και η νικήτρια θα γίνει η δεύτερη ομάδα που θα κερδίσει την άνοδο.

Επόμενη αγωνιστική

(10η - 5/5, 5μ.μ.)

Τρίτωνας - Φίλιππος Βέροιας
Καρδίτσα - Παγκράτι
Απόλλωνας Πάτρας - Πανερυθραϊκός
Καβάλα - Ψυχικό
Ολυμπιακός Β' - Μαρούσι
Δάφνη Δαφνίου - Αμύντας
Ρεπό: Οίακας Ναυπλίου & Ελευθερούπολη
Υποστήριξη: SilkTech