Αποκλείστηκε ο Ναδάλ από τον Ντομινίκ Τιμ

Τετάρτη, Ιανουάριος 29, 2020 - 7:03μμ

Australian Open Day10 και ιδού η μεγάλη είδηση, εκτός συνέχειας ο Ναδάλ.

Αναλυτικά ο απολογισμός:


* Η διοργάνωση συνεχίστηκε, σήμερα, με τους άλλους δύο προημιτελικούς. Εκεί περιμέναμε δυνατές αναμετρήσεις και δικαιωθήκαμε!

* Στον πρώτο χρονικά είχαμε την επικράτηση του Αλεξάντερ Σβέρεφ επί του Σταν Βαβρίνκα. Τι κι αν βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ χάνοντας το πρώτο του σετ στη Μελβούρνη, τι κι αν κινδύνεψε να δεχτεί bagel (σ.σ. bagel=κουλούρι, στο τένις χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σετ που ο αντίπαλος δεν έχει πάρει ούτε ένα game), ο Γερμανός είπαμε είναι αναγεννημένος, πιο ώριμος στο παιχνίδι του και με 3 συνεχόμενα σετ έκλεισε θέση για πρώτη φορά σε ημιτελικό Grand Slam! Μετά το κακό ξεκίνημα έλεγξε απόλυτα το σερβίς του στο 2ο σετ, δεν κινδύνεψε με μπρέικ, έκανε αυτός όταν χρειάστηκε και ισοφάρισε. Στο 3ο έσπασε νωρίς το σερβίς του Ελβετού αλλά ο 34χρονος το πήρε αμέσως πίσω. Δεν πτοήθηκε όμως και κάνοντας άλλο ένα στα μέσα του σετ πήρε το προβάδισμα. Ο αντίπαλός του σε εκείνο το σημείο φάνηκε να λυγίζει, προερχόταν από μια μεγάλη σε διάρκεια αναμέτρηση απέναντι στον Μεντβέντεφ και στο τελευταίο σετ δεν απείλησε ούτε σε ένα σημείο με τον Γερμανό να κάνει το 3-1.

* Το άλλο ζευγάρι ήταν το πιο δυνατό, βάσει της παγκόσμιας κατάταξης, μέχρι σήμερα του Αυστραλιανού Όπεν, το Νο1 Ράφαν Ναδάλ με το Νο5 Ντομινίκ Τιμ. Σε μια μάχη που κράτησε κάτι παραπάνω από 4 ώρες ο Αυστριακός είχε όλες τις απαντήσεις στα 3 τάι μπρέικ που παίχτηκαν και πήρε την πρόκριση από τον Ισπανό που είχε μειώσει σε 2-1. Ήταν μια αναμέτρηση που φάνηκε το σπουδαίο ταλέντο του Τιμ αλλά και η μαχητικότητα του Ναδάλ και η άρνησή του να χάσει. Χαρακτηριστικό παράδειχμα ότι στο τελευταίο σετ πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει το ματς και ο Ισπανός πήρε το μπρέικ πίσω για να έχουμε και πάλι τάι μπρέικ. Τότε χρειάστηκε να σώσει 2 match point αλλά στο 3ο ο Τιμ πήρε την πρόκριση για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό του συγκεκριμένου τουρνουά. Στον Ράφα στοίχισε το κακό ποσοστό του στο φιλέ και το σερβίς του(λίγο πιο συγκεκριμένα το ποσοστό κερδισμένων πόντων στο πρώτο σερβίς) που μέχρι σήμερα ήταν το μεγάλο του όπλο. Έκανε πρώτος μπρέικ στο πρώτο σετ, σέρβιρε για να προηγηθεί αλλά δέχτηκε και ο ίδιος μπρέικ. Στο 2ο πήρε πάλι προβάδισμα για να το χάσει στη συνέχεια όπως και το σετ. Το σερβίς του θα μπορούσε να τον βοηθήσει λίγο παραπάνω και στα 3 χαμένα τάι μπρέικ. Αλλά ας μη σταθώ άλλο στο τι οδήγησε τον Ράφα στην ήττα γιατί θα αδικήσω τον Τιμ που έπαιξε επιθετικό τένις και έβγαλε 65 winners. Σβέρεφ-Τιμ, λοιπόν, για μία θέση στον τελικό!

* Ο ημιτελικός Τζόκοβιτς-Φέντερερ ξεκινάει αύριο στις 10:30.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech