Αίγιο - Διακοπτό με το ποδήλατο

Σάββατο, Ιούνιος 12, 2021 - 12:00μμ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας και ο Δήμος Αιγιαλείας, διοργανώνουν ποδηλατική βόλτα από το Αίγιο με προορισμό το Διακοπτό, στο πλαίσιο δράσεων για τη συμπλήρωση 125 ετών από την έναρξη λειτουργίας του Οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων.

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 13 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ. θα ξεκινήσει η ποδηλατική διαδρομή από τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αιγίο,, με την καθοδήγηση του Αιγιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστου Τσερεντζούλια, τη συνδρομή του τμήματος Τροχαίας Αιγίου, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού.

Θα συμμετέχουν επίσης ο ποδηλατικός όμιλος Αιγίου «Διαγόρας Αιγίου», ο Α.Σ. Αθηνόδωρος Αιγιεύς, ο ποδηλατικός σύλλογος «Ανεξάντλητοι Ποδηλάτες Διακοπτού», ενώ αναμένονται και άλλοι σύλλογοι. Η διαδρομή θα ακολουθήσει, αρχικά, παράλληλη πορεία με την παλαιά σιδηροδρομική γραμμή περνώντας διαδοχικά από τους οικισμούς: Διγελιώτικα, Τέμενη, Βαλιμίτικα, Νικολέϊκα, Ριζόμυλος, Ροδιά, Τρυπιά και Ζαχλωρίτικα και θα καταλήξει στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό. Στο τέλος της διαδρομής θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες σνακ από τοπικά προϊόντα και αναψυκτικά καθώς επίσης και πιστοποιητικό συμμετοχής.

Πληροφορίες Συμμετοχής
Έναρξη 10 π.μ. Παλιός Σιδηροδρομικός σταθμός Αιγίου (Αλυκή)
Για τη συμμετοχή στην ποδηλατική βόλτα απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (τηλεφωνικά στο 2691022250 καθημερινές 10:00-13:00 και ηλεκτρονικά στο [email protected] , δηλώνοντας όνομα-επίθετο και τηλέφωνο). Επίσης, θα γίνονται εγγραφές δια ζώσης στην αφετηρία από τις 9π.μ. έως την έναρξη της ποδηλατικής βόλτας.
Συμμετοχές γίνονται δεκτές από την ηλικία 13 ετών και άνω, ενώ παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν τα ποδήλατά τους σε καλή κατάσταση, να φέρουν αντιηλιακό, καπέλο ή κράνος και νερό.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω covid-19 και οι ποδηλάτες θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα πριν την έναρξη και μετά το τέλος της διαδρομής.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 200 άτομα.
Η έναρξη θα γίνει ακριβώς στις 10 π.μ.
Για όποιον το επιθυμεί, θα υπάρξει επιστροφή από το Σιδηροδρομικό Σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό προς την αφετηρία, υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Τσερεντζούλια. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες που δεν θα επιστρέψουν με το ποδήλατό τους να έχουν διασφαλίσει την επιστροφή τους με ίδια μέσα.

Η ποδηλατική διαδρομή καθώς και άλλες εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιούνται όπως: i) η ενταγμένη πράξη της ΔΗΚΕΠΑ στο τοπικό πρόγραμμα της ΟΤΔ «Αχαΐα – Αναπτυξιακή Α.Ε.» με τίτλο: «Οδοντωτός το τρένο της τέχνης» και ii) το έργο Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience, με ακρωνύμιο FAME ROAD στο πλαίσιο του Cooperation Programme Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014 -2020 στο οποίο ο Δήμος Αιγιαλείας είναι βασικός εταίρος.

Υποστήριξη: SilkTech