Patras Stratego Team: Εντυπωσίασε η Ημερίδα «Πολιτιστική Επίδραση των Αθλημάτων Νόησης»

Τετάρτη, Ιούλιος 26, 2023 - 8:00μμ
Αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίο τα αθλήματα νόησης δρουν στην εγκεφαλική και ψυχική δραστηριότητα των ασκούμενων

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η διεθνής διαδικτυακή Ημερίδα από τον σύλλογο της Patras Stratego Team και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν θέματα που αφορούσαν την επίδραση των Αθλημάτων Νόησης στον Πολιτισμό αλλά και την γενικότερη κουλτούρα που παράγεται από αυτά. Αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίο τα αθλήματα νόησης δρουν στην εγκεφαλική και ψυχική δραστηριότητα των ασκούμενων. Ενώ τέλος υπήρξε και πειραματική ομιλία δημιουργημένη από συνδυασμό προγραμμάτων Τεχνητής Νοημοσύνης.
Η εκδήλωση παρουσιάστηκε ζωντανά μέσα από τον επίσημο ιστότοπο της Patras Stratego Team www.patrasstratego.gr, καθώς και στο επίσημο κανάλι του συλλόγου στο YouTube.
Συγκεκριμένα, ο Dennis Baas εκπρόσωπος της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Stratego ασχολήθηκε με την κουλτούρα της νίκης μέσω διαφόρων αθλημάτων και παιχνιδιών νόησης όπως το Through the Ages. Ενώ με την ευκαιρία της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στην Ολλάνδία, ανέφερε τι ετοιμάζουν οι διοργανωτές για την μεγάλη γιορτή του Stratego.
Ο Δημήτρης Καραμανής, ειδικός φυσιοθεραπευτής και εκπαιδευτής, εστίασε στο πως η εγκεφαλική δραστηριότητα επιρρεάζεται από αθλήματα νόησης και το Stratego, ενώ η ενασχόληση με αυτά μπορεί να αποβεί εξαιρετικά οφέλιμη συνολικά για τον οργανισμό.
Στην συνέχεια, η Dimon Sofia ειδική αναλύτρια από την Ισπανία, παρέθεσε και ανέλυσε πληθώρα δημοφιλών σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών και σειρών όπου τα αθλήματα νόησης κατέχουν την κεντρική θεματολογία.
Ακολούθησε μία ιδιαίτερη παρουσίαση, που αγγίζει τους προβληματισμούς της επόχής μας, με μία παράδοξη ανάθεση. Η οργανωτική επιτροπή "ανέθεσε" την παρουσίαση με θέμα "Κρίσιμη σκέψη και Στρατηγική" στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Μοντέλο της εταιρίας A.I. Studios με χρήση του Chat GPT, δημιούργησε και παρουσίασε το προηγούμενο θέμα, δίνοντας αρκετή τροφή για σκέψη και συζήτηση. Για την ιστορία και μόνο, το μοντέλο έλαβε το όνομα Alisha Irwin, από τα αρχικά Α.Ι.(Artificial Intelligence)
Τέλος, ο αναλυτής και ειδικός προστασίας ψηφιακών συστημάτων Josh Marion από το Ηνωμένο Βασίλειο, μας γνώρισε ιστορίες σπουδαίων προσωπικοτήτων που επηρέασαν και επηρεάστηκαν από τα νοητικά αθλήματα και παιχνίδια. Την ημερίδα συντόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου της Patras Stratego Team, Τρυπαναγνωστόπουλος Γεώργιος, ανακοινώνοντας πως το 2024 θα διοργανωθεί το διεθνές τουρνουά Patras Battles με την μορφή festival Mind Games, ως την σπουδαιότερη εκδήλωση για τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας της ομάδας.
Η Patras Stratego Team, ευχαριστεί θερμά τους παρουσιαστές, το κοινό που έδειξε μεγάλη αποδοχή με σταθερή παρακολούθηση της εκδήλωσης καθώς και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την συνεργασία και την υποστήριξη τέτοιων δράσεων που προσεγγίζουν τα θέματα πολιτισμού και κουλτούρας μέσω ενασχόλησης με τα αθλήματα νόησης.
Τέλος η Patras Stratego Team, εκφράζει την λύπη της για τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών, ελπίζοντας πως θα ομαλοποιηθούν οι συνθήκες με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Την Ημερίδα μπορείτε να την παρακολουθήσετε ξανά, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Υποστήριξη: SilkTech