Για το χάλκινο η Εθνική μας, ήττα 14-8 από Σερβία στον ημιτελικό

Παρασκευή, Ιούνιος 16, 2023 - 7:33μμ
Ο Χρήστος Μπιτσάκος

Το όνειρο της διεκδίκησης της χρυσής παγκόσμιας κορυφής μπορεί να έσβησε στον ημιτελικό για την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Ανδρών (Κ20), αλλά υπάρχει ακόμα η μεγάλη ευκαιρία της συμμετοχής στον μικρό τελικό και της διεκδίκησης του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Οτοπένι, κάτι που αν επιτευχθεί, θα αποτελέσει μια επίσης σπουδαία διάκριση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 14-8 από τη Σερβία, το απόγευμα της Παρασκευής (16/6), σε έναν ημιτελικό όπου τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά. Έτσι η Εθνική θα αγωνιστεί αύριο Σάββατο (17/6), στις 18:00, κόντρα στον ηττημένο του άλλου ημιτελικού Ουγγαρία - ΗΠΑ, για να ανεβεί στο τριπλό σκαλί του παγκόσμιου βάθρου.

Καθοριστικό σημείο του ημιτελικού ήταν αυτό στα 2:47 πριν από τη λήξη του δεύτερου οκτάλεπτου, όταν οι Σέρβοι προηγούνταν με 4-2: Με υπόδειξη και του VAR, αποβλήθηκε ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής μας ομάδας, ο Νίκος Γκίλλας, με κόκκινη κάρτα και χωρίς αντικατάσταση, για βίαιο χτύπημα σε αντίπαλο. Κάτι που έδωσε πλεονέκτημα στους Σέρβους, που έπαιξαν για 4 λεπτά με παίκτη παραπάνω.

Αρχικά εκτέλεσαν το πέναλτι, που επίσης καταλογίζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση και προηγήθηκαν 5-2. Ο Σπάχιτς μείωσε σε 5-3, αλλά στη συνέχεια ο Σέρβοι αξιοποίησαν στο μέγιστο βαθμό την αριθμητική υπεροχή τους, ανεβάζοντας τη διαφορά και στα έξι γκολ (9-3 στις αρχές της τρίτης περιόδου). Η ψυχολογία των Ελλήνων παικτών δεν ήταν πλέον καλή και μοιραία ήρθε το τελικό 14-8 εις βάρος τους.

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ 8-14

Οκτάλεπτα: 1-4, 2-4, 2-4, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς, Κανδανολέων, Γεωργαράς 2, Αλμύρας 1, Καστρινάκης, Γκίλλας 1, Σιαμάς Χρ., Μπιτσάκος Χρ. 3, Πούρος, Σπάχιτς 1, Λασκαρίδης, Ηλιόπουλος (εκτός αποστολής ο Λυκούδης και ο Αν. Μπιτσάκος).

ΣΕΡΒΙΑ (Μίλος Κορίλογια): Παΐκοβιτς, Γιαούκοβιτς, Ντιμιτρίεβιτς 2, Γκλάντοβιτς 5, Κόγιτς 2, Γκαβρίλοβιτς, Μπόζοβιτς 1, Ουρόσεβιτς, Μαρτίνοβιτς 1, Μπρεσκάνσκι 1, Στάνιτς, Κοβάτσεβιτς 2, Βιρίγεβιτς.

Παράλληλα, στη διάθεση του Ηλία Μαχαίρα δεν βρίσκεται από το πρώτο παιχνίδι και μετά ο μεγάλος άτυχος αυτού του Παγκοσμίου, ο ταλαντούχος Σπύρος Λυκούδης της ΝΕΠ, ο οποίος αρρώστησε και δεν ήταν δυνατό να είναι διαθέσιμος για τη συνέχεια, επομένως η Ελλάδα έχει δυστυχώς στερηθεί τις υπηρεσίες του από πολύ νωρίς.

Υποστήριξη: SilkTech