Αφροδίτη Μπιτσάκου: Αστέρι από...κούνια (και είναι μόλις 12 ετών)

Πέμπτη, Ιούνιος 1, 2023 - 4:00μμ
Κόρη του Δημήτρη Μπιτσάκου και της Βούλας Μανέτα

Από την κούνια της (χωρίς μάλιστα να είναι υπερβολή), η Αφροδίτη Μπιτσάκου, έμαθε να κολυμπάει... Πρώτα κολύμπησε και μετά περπάτησε, μαζί με το γάλα είχε έντονη και τη γεύση του νερού της πισίνας.

Τί να κάνει και η μητέρα της, η Βούλα Μανέτα, την έπαιρνε μαζί της στις προπονήσεις της ΝΕ Πατρών, όπου προπονητής ήταν ο άνδρας της, ο Δημήτρης Μπιτσάκος, και συμπαίκτρια η άλλη κόρη, η Μαργαρίτα. Και όσο αυτές έκαναν προπόνηση, η μικρή (γεννημένη το 2011) Αφροδίτη, «ρουφούσε» και στο σπίτι, έπαιρνε τις κούκλες της και τις τοποθετούσε σε ημικύκλιο. Δεν ήταν παραπάνω από τριών ετών. Πώς τώρα αυτό το κορίτσι, να μην εξελιχτεί;
«Την έπαιρνα μαζί μου και στις αποστολές», λέει η Βούλα Μανέτα, στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Όπως καταλαβαίνετε, ήταν η...μασκότ της ομάδας μας. Στα 5 της χρόνια, της βγάλαμε και δελτίο στην ΝΕΠ, δεν νομίζω να υπάρχει στα αρχεία της ΚΟΕ δελτίο μικρότερης αθλήτριας».
Για πολλούς, αποτελεί «φαινόμενο» της Υδατοσφαίρισης. Στη διάρκεια του τελευταίου πρωταθλήματος (29/10/22), και πάντα με το σκουφάκι του Άλιμου ΝΑΣ BETSSON, σκόραρε στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΝΟ Λάρισας. Σημείωσε το παρθενικό της γκολ για το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, τρεις μήνες πριν τη συμπλήρωση των 12 χρόνων της. Λίγες μέρες ακόμα και θα ξεπερνούσε την Αντιγόνη Ρουμπέση που σκόραρε στις 29 Μαΐου 1994 στο Γουδή, το πρώτο και μοναδικό της τέρμα στο πρωτάθλημα Α' Εθνικής εκείνης της περιόδου (1993-94), που βρήκε την ομάδα της, τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, πρωταθλήτρια, και παραμένει, η νεότερη σε ηλικία (μόλις 10 χρόνων και 10 μηνών), που πετυχαίνει γκολ στο πρωτάθλημα της μεγάλης Κατηγορίας των Γυναικών. Αυτά για τη στατιστική. Η Αφροδίτη, συνέχισε με τον ίδιο ζήλο, και την περασμένη Κυριακή (28/5) αγωνίστηκε με την ομάδα Νεανίδων (Κ19) του Αλίμου στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, και σημείωσε δυο γκολ. Και έχει συνέχεια η χρονιά καθώς είναι στις επιλογές του ομοσπονδιακού Γιώργου Τσόκα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κορασίδων (Κ15) που θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ, 24/6-2/7.
Η οικογένεια Μανέτα έχει τη δική της, μεγάλη, ξεχωριστή πορεία: Ο πατέρας Χρήστος, πολύπειρος παράγοντας και επί σειρά ετών πρόεδρος της Ναυτικής Ένωσης Πατρών (ΝΕΠ), η μητέρα Ευφροσύνη πολύτιμη συνοδοιπόρος σε όλα τα μετερίζια, και τα τέσσερα κορίτσια τους, κατά σειρά η Βούλα, η Σοφία, η Μαίρη, η Όλγα. Πάμε τώρα στη νεότερη γενιά: Η Μαργαρίτα (γεν. 2002) και η Αφροδίτη Μπιτσάκου, κόρες της Βούλας και του Δημήτρη Μπιτσάκου, αγωνίζονται στον Άλιμο NAS BETSSON, μαζί με τη ξαδέλφη τους Ευδοκία Τσιμάρα, κόρη της Σοφίας Μανέτα και του Χάρη Τσιμάρα, ενώ η αδελφή της Ευφροσύνη συνεχίζει στη ΝΕΠ. Επίσης ο γιός της Βούλας και του Δημήτρη Μπιτσάκου, Χρήστος (γεν.2004), παίζει στον ΓΣ Περιστερίου, και όλοι τους στις Εθνικές μας ομάδες.
Στην πορεία, τα τρία παιδιά της Βούλας και του Δημήτρη, τράβηξαν το δρόμο τους, άφησαν την Πάτρα, βρέθηκαν στην Αθήνα. Η μικρή Αφροδίτη που αυτές τις ημέρες τελειώνει το Δημοτικό (ΣΤ' τάξη), προπονείται λοιπόν με τον πατέρα της στον ΝΟ Πατρών, και Πέμπτη-Παρασκευή, «ανεβαίνει» στην πρωτεύουσα. Κολιάτσου-Παγκράτι το έχει κάνει η οικογένεια το Πάτρα-Αθήνα αλλά «Δεν γίνεται διαφορετικά-συνεχίζει η Βούλα Μανέτα. Η Υδατοσφαίριση αποτελεί τη μεγάλη μας αγάπη, και θέλει και θυσίες. Και εμείς, δεν λέμε ποτέ όχι. Και εγώ και ο Δημήτρης χαιρόμαστε πολύ με την εξέλιξη και της Αφροδίτης και των άλλων παιδιών μας. Την υγειά τους να έχουν και όλα τα άλλα θα έρθουν. Εμείς είμαστε και θα είμαστε μαζί τους σε κάθε τους απόφαση».
Η Αφροδίτη Μπιτσάκου, δεν διαπρέπει όμως μόνο στο πόλο, αλλά και στην κολύμβηση! Εκπροσώπησε τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ στους 2ους Αγώνες Κολύμβησης που διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και στις 11 Φεβρουαρίου κολύμπησε στα 50μ. ελεύθερο, κατακτώντας την 1η θέση με χρόνο 30.81 στην κατηγορία των κοριτσιών 12 ετών. Κατέλαβε ακόμη μια πρωτιά στα 100μ. ελεύθερο με 1:07.81, καθώς και την 3η θέση στα 200μ. ελεύθερο με χρόνο 2:30.93.

Υποστήριξη: SilkTech