Ο Ολυμπιακός στο Final 4 – Νίκησε 84-72 την Φενερμπαχτσέ

Τρίτη, Μάιος 9, 2023 - 11:42μμ
Εκανε το 3-2

Την πρόκριση του στο Final Four της Euroleague για δεύτερη σερί χρονιά πανηγύρισε ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με 84-72 στο ΣΕΦ στο πέμπτο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς για τα πλέι οφ και έγινε η δεύτερη ομάδα που κλείνει στο Κάουνας μετά την Μπαρτσελόνα.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος διέλυσε και πάλι την πρώην του ομάδα, ο Ολυμπιακός έλεγξε το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε από την αρχή και έφτασε δίχως άγχος στη νίκη και στην πρόκριση στο Final Four της Euroleague.

 Εκεί, οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Μονακό – Μακάμπι. Η σειρά είναι στο 2-2, με τον νικητή να κρίνεται αύριο (10/5) στην έδρα των Μονεγάσκων.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν το “Α” και το “Ω” του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας γκαρντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 22 πόντους και 6 ασίστ. Εξαιρετικός ήταν, όμως, και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος έκανε double-double με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τους ακολούθησε σε απόδοση ο Φαλ, ο οποίος έπαιζε μόνος του, τους ψηλούς της Φενέρμπαχτσε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, προστατεύοντας την ερυθρόλευκη ρακέτα. Σημείωσε 8 πόντους, κατέβασε 9 ριμπάουντ, είχε 2 τάπες, 2 ασίστ και έδωσε γενικότερα ομηρικές μάχες. Στους 15 πόντους σταμάτησε ο Βεζένκοφ.

Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισε ο Γκούντουριτς με 26 πόντους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τη μετριότητα.

Ο αγώνας:

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν αμφίβολος για το πέμπτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε, ωστόσο όχι μόνο ξεκίνησε κανονικά στην αρχική πεντάδα, αλλά έκανε και τη διαφορά για τους Πειραιώτες στο ξεκίνημα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 20-15, με τον Έλληνα φόργουορντ να πετυχαίνει ένα φοβερό buzzer beater καλάθι και φάουλ στο φινάλε της περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Μπαρτζώκα ξέφυγε με 29-23 για να έρθει ένα 8-0 σερί από τη Φενέρμπαχτσε, η οποία πήρε το προβάδισμα (29-31) στο 15′ χάρη στον εξαιρετικό Σέρβο Μάρκο Γκούντουριτς.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας πήρε τάιμ άουτ και ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε βελτιωμένος, ισοπεδώνοντας τους Τούρκους. Οι Πειραιώτες έτρεξαν σερί 15-0 και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα, ξέφυγαν με 44-31 λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στο +11 (44-33).

Σε αντίθεση με τη δεύτερη περίοδο, η τρίτη δεν είχε αυξομειώσεις στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την απόσταση ασφαλείας που έχτισε στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας για μπροστάρη και πάλι τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος με καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το 65-52 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 17 πόντους (78-61), τρία λεπτά πριν το φινάλε.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει άνετα στη νίκη και στην πρόκριση στο Final Four της Euroleague.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-15, 44-33, 65-52, 84-72.

Υποστήριξη: SilkTech