Με εννέα αθλητές και αθλήτριες η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων βάδην

Πέμπτη, Μάιος 11, 2023 - 11:00πμ
Στα 35χλμ. βάδην Ανδρών ο Πατρινός Γιάννης Καυκάς της Ολυμπιάδας Πατρών

Με εννέα αθλητές και αθλήτριες και συμμετοχή σε δύο ομαδικά θα πάρει μέρος η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην στο Πόντεμπράντι (21/5).
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του Μονάχου και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στις δύο αποστάσεις, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, θα λάβει μέρος στα 20χλμ. βάδην, απόσταση στην οποία έχει δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Η Ντρισμπιωτη στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2021 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην και η ομάδα μας στο ομαδικό είχε ανάβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Η Κυριακή Φιλτισάκου ξεπέρασε τον τραυματισμό μετά το ατύχημα στο Άστρος και θα λάβει μέρος στο 35άρι. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα 20χλμ. βάδην, με στόχο κυνηγήσει μια εμφάνιση που θα του δώσει πολύτιμους βαθμούς στο ράνκινγκ για τους Ολυμπιακούς.

Η χώρα μας θα έχει ομαδικό στα 20χλμ. και στα 35χλμ. βάδην των Γυναικών. Τη θέση της στο ράνκινγκ για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης και τους Ολυμπιακούς θα επιδιώξει να βελτιώσει η Όλγα Φιασκα, που είναι εντός πρόκρισης για το Παγκόσμιο στα 35χλμ. βάδην. Σε καλή κατάσταση είναι και η Χριστίνα Παπαδοπούλου, που προέρχεται από καλή παρουσία στο μίτινγκ της Μαδρίτης στα 10χλμ. βάδην και στην Τσεχία θα αγωνιστεί στα 20χλμ. βάδην. Μια καλή παρουσία διεκδικεί και η Έφη Κουρκουτσάκη στα 35χλμ., όπως και ο Πατρινός Γιάννης Καυκάς στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών. Η Σοφία Αλικανιώτη θα λάβει μέρος στα 35χλμ. βάδην, ενώ η νεαρή Αναστασία Αντωνοπούλου θα έχει μια καλή ευκαιρία να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20. Αρχηγός αποστολής θα είναι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Νίκος Τσώνης.
Αναλυτικά η Ομάδα
20χλμ. βάδην
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (AΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)
Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ)
Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης)
35χλμ βάδην
Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ανατολή Ν. Ιωνίας)
Έφη Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός)
Σοφία Αλικανιώτη (Εθνικός ΓΣ)
20χλμ. βάδην Ανδρών
Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)
35χλμ. βάδην Ανδρών
Γιάννης Καυκάς (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών)
10χλμ. βάδην Γυναικών Κ20
Αναστασία Αντωνοπούλου (ΓΣ Ίκαρος Ν. Ιωνίας)

Υποστήριξη: SilkTech