Ο ΝΟΠ με νταμπλ-σκορ (10-5 τον Αρη Θ.) απέχει μισό βήμα από την επάνοδό του στην Α1!!

Παρασκευή, Μάιος 5, 2023 - 9:26μμ
Στιγμές χαράς στο "Πεπανός"

Με -πολύ- κόσμο στο πλευρό του στο «Α. Πεπανός» ο ΝΟΠ έκανε περίπατο στο -πριν την έναρξη του ημιτελικού- ντέρμπι με τον Αρη Θεσσαλονίκης για τα ημιτελικά του 75ου πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας πόλο των ανδρών.

Το πρώτο βήμα ανόδου στην Α1 έγινε από τον Ναυτικό Ομιλο Πατρών με τους Πατρινούς να στηρίζονται στην άμυνα τους και να κατακτούν τη νίκη, κάνοντας παράλληλα το 1-0 στη σειρά.

Από την άλλη, ο Άρης του Κώστα Παυλίδη θέλει την Κυριακή να ισοφαρίσει τη σειρά και να διατηρήσει ζωντανές της ελπίδες για προβιβασμό στην Α1 ανδρών.

Ο ΝΟΠ ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-0 για να μειώσει ο Άρης σε 3-2 στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου, ενώ ο Παπαδόπουλος ισοφάρισε στο 1:27 σε 3-3 για τους Θεσσαλονικείς. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα σε παίκτη παραπάνω για το 4-3 που ήταν και το σκορ του δεύτερου οκταλέπτου. Στη συνέχεια και στην τρίτη περίοδο, ο ΝΟΠ μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 6-3, πριν μειώσει ο Άρης σε 6-4, ενώ η περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Πατρινούς μπροστά στο σκορ με 7-4.

Στην τελευταία περίοδο του πρώτου ημιτελικού της Α2 ανδρών, ο ΝΟ Πατρών ευστόχησε πρώτος, γράφοντας το 8-4 με ριμπάουντ στα 2μ., με τον Άρη να μειώνει λίγο αργότερα σε 8-5, ενώ οι Πατρινοί απάντησαν μέσα σε πανζουρλισμό για το 9-5 με σουτ από την περιφέρεια και το νταμπλ σκορ 10-5 έγινε γεγονός ύστερα λίγα λεπτά.

Ο Άρης προσπαθούσε να επιστρέψει στον αγώνα, ωστόσο η μεγάλη εμφάνιση του Γεωργαρά που πέτυχε 4 τέρματα έδωσε το προβάδισμα της σειράς στην ομάδας της Αχαΐας.

Tα οκτάλεπτα: 2-0, 2-3, 3-1, 3-1.

ΝΟΠ (Δ. Κραβαρίτης): Βυθούλκας, Γεωργαράς 4, Παπαχριστόπουλος 2, Μπετχαβάς 1, Ανδρικόπουλος 2, Βικάτος 1, Kανελλόπουλος, Αγγελόπουλος, Πολλάτος, Λαμπάτος, Γκότσης, Πασσάς, Τσασερλής, Σοφός, Δρίζης.
Τα γκολ του Αρη πέτυχαν οι: Παπαδόπουλος 3, Σολογάνης 1, Γιόγκας 1.

* Ο 2ος ημιτελικός θα γίνει την Κυριακή (7.30μ.μ.) στη Θεσσαλονίκη και ο 3ος, εφόσον χρειαστεί, την Τρίτη (6μ.μ.) πάλι στην Πάτρα.
* Η πρόκριση στον τελικό και η άνοδος (δύο ανεβαίνουν) θα κριθεί στις δύο νίκες.
* Θα ακολουθήσει και ο τελικός για τις θέσεις 1-2, που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα (καθώς και οι δύο ομάδες θα είναι στην Α1) σε μονό ματς σε ουδέτερη έδρα (19/5).


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ

Μαεστρικά καθοδηγούμενη η πορεία του ΝΟΠ προς της άνοδο, μοιραία εμφανίστηκε ικανοποιημένος μετά τη λήξη του πρώτου ημιτελικού, ο προπονητής του, Δημήτρης Κραβαρίτης: "Κάναμε το πρώτο βήμα, αυτό είναι όλο. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό στην άμυνα. Μας μένει ένα ακόμα βήμα για την άνοδο στην Α1. Έχουμε όμως ένα ακόμα παιχνίδι την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Ο Αρης θα είναι διαφορετικός στην έδρα του με τους φιλάθλους του και περιμένουμε αντίδραση, αλλά εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
ΟΦΘ: Πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την ομάδα του ΟΦΘ στην πρεμιέρα των ημιτελικών play-off της Α2 Ανδρών, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν 10-7 του ΝΟ Λάρισας, αξιοποιώντας πλήρως το πλεονέκτημα έδρας στην «εκκίνηση» της σειράς που οδηγεί στον μεγάλο τελικό και ουσιαστικά στην άνοδο για την μεγάλη κατηγορία.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech