Εκπληκτική κίνηση από τον Πόποβιτς για τα παιδιά με καρκίνο

Κυριακή, Μάιος 7, 2023 - 4:00μμ
Ο 18χρονος Παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης, Ντέιβιντ Πόποβιτς, δώρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιό του από μεγάλη διοργάνωση για τα παιδιά με καρκίνο

Στα 18 του χρόνια ο Ντέιβιντ Πόποβιτς θεωρείται ήδη ως ένα από τα μεγάλα ονόματα της Παγκόσμιας κολύμβησης.

Το καλοκαίρι του 2022 ο Ρουμάνος κολυμβητής ήταν ο μεγάλος νικητής τόσο στα 100 όσο και στα 200μ ελεύθερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξήχθη στη Βουδαπέστη.
Ο Πόποβιτς σχεδόν ένα χρόνο αργότερα προχώρησε σε μια εξαιρετική και άκρως συμβολική κίνηση θέλοντας να στηρίξει τα παιδιά με καρκίνο.

Συγκεκριμένα, έδωσε το ένα από τα δύο χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης ώστε να το λιώσουν. Από αυτό δημιουργήθηκαν 100 μικροί χρυσοί φιόγκοι οι οποίοι θα δοθούν στα παιδιά που καταφέρνουν να νικήσουν τον καρκίνο.

Επιπρόσθετα ο Πόποβιτς έγινε το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας για τη στήριξη των παιδιών με καρκίνο και καλεί όλους να βοηθήσουν όπως μπορούν.

"Επέλεξα να δωρίσω ένα μετάλλιο με ιδιαίτερη αξία για μένα, ένα σημαντικό μετάλλιο, σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Η αλήθεια είναι πως το σημαντικότερο πρωτάθλημα είναι αυτό της ζωής, η μάχη της υγείας σου. Ζητώ από όλους να βοηθήσουν είτε μέσα από μία δωρεά, είτε κάνοντας γνωστό αυτό το πρόγραμμα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο σπουδαίος κολυμβητής.

Υποστήριξη: SilkTech