Ένα νέο σωματείο στίβου στην Πάτρα

Παρασκευή, Μάιος 5, 2023 - 5:30μμ
Η Pelican Sports Academy είναι γεγονός

Η Pelican Sports Academy αποτελείται από κορυφαίους επιστήμονες και προπονητές, με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα τους.

Σε σχετική τους ανακοίνωση, οι ιθυνοντες του νέου σωματείου αναφέρουν: "Για πρώτη φορά τα μέλη μιας ακαδημίας, ανεξαρτήτου ηλικίας, θα έχουν συστηματική και ολοκληρωμένη καθοδήγηση από ένα σύνολο καταξιωμένων ανθρώπων.
Ο πελεκάνος είναι ένα μεγαλόσωμο υδρόβιο πτηνό που ζει κοντά σε ποτάμια και λίμνες, ψαρεύοντας και κυνηγώντας. Είναι ένα φιλόστοργο πτηνό που αποτελούσε σύμβολο της μητρικής αυτοθυσίας στην αρχαία Ελλάδα, καθώς και στα νεότερα χρόνια του Χριστιανισμού, όπου στην υμνογραφία και τα εγκώμια του Επιταφίου «'Ώσπερ πελεκάν την πλευράν Σου τετρωμένος, Λόγε, σούς θανόντας παίδας εζώωσας, επιστάξας ζωτικούς αυτοίς κρουνούς», συμβολίζει τη θυσία του Χριστού για εμάς τους ανθρώπους. Η παράδοση αναφέρει ότι καθώς ο πελεκάνος φεύγει από τη φωλιά του για να βρει τροφή, το φίδι που ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη δαγκώνει τα μικρά του πελεκάνου και αυτά ναρκώνονται από το δηλητήριο και κινδυνεύουν να πεθάνουν. Όταν γυρίζει ο πελεκάνος στη φωλιά και βλέπει τα μικρά του ετοιμοθάνατα, σκίζει με το ράμφος τα πλευρά του και με το αίμα του που περιέχει το αντίδοτο τα μικρά του σώζονται.
Επηρεασμένοι από τη δική μας παράδοση και θέλοντας να αναδείξουμε τις αρετές της προσφοράς και της αυτοθυσίας, η ακαδημία υιοθέτησε το όνομα και το σύμβολο του πελεκάνου, ακολουθώντας τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όπου "Η Άσκηση είναι φάρμακο""

Το όραμα

Το όραμα της Pelican Sports Academy είναι να παρέχει δομημένη και αναπτυξιακά κατάλληλη καθοδήγηση για όλους. Η μακροπρόθεσμα μελετημένη ανάπτυξη των αθλητών μας είναι πρωταρχικής σημασίας, με το πρόγραμμα να εστιάζει στη δημιουργία ανταγωνιστικών, τεχνικά άρτιων, τακτικά ενήμερων, σωματικά ικανών και ψυχολογικά σε εγρήγορση παικτών, σε ένα ασφαλές, θετικό και διασκεδαστικό περιβάλλον στην κοινότητα του αναπτυξιακού και ψυχαγωγικού αθλητισμού.

Η αποστολή

Η Pelican Sports Academy δεσμεύεται να παρέχει στους ασκούμενους και αθλητές της, την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες, απαραίτητες για την βελτίωση στα ατομικά ή ομαδικά αθλήματα που θα επιλέξουν, και να τους εμπνεύσει για μια δια βίου απόλαυση του παιχνιδιού και της φυσικής δραστηριότητας. Οι προπονητές όχι μόνο θα αναπτύξουν τους παίκτες στα τεχνικά, τακτικά, σωματικά και ψυχολογικά στοιχεία του παιχνιδιού, αλλά θα διδάξουν επίσης και τη σημασία της αφοσίωσης, της ομαδικότητας και του σεβασμού.

Η φιλοσοφία

Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι ένας από τους σπουδαιότερους "Προπονητές" για τη ζωή. Όταν οι εγγενείς αξίες του αθλητισμού διαμορφωθούν και διδαχθούν σωστά, παιδιά και ενήλικες θα έχουν στη συνέχεια τις βάσεις που χρειάζονται για να είναι επιτυχημένοι και στη ζωή. Στην Pelican Sports Academy, η φιλοσοφία μας είναι να παρέχουμε την καλύτερη ψυχαγωγική εμπειρία σε ασκούμενους και αθλητές κάθε ηλικίας, ενδιαφέροντος και επιπέδου δεξιοτήτων, εστιάζοντας σε τέσσερα βασικά στοιχεία. 1) Διασκέδαση και απόλαυση 2) Ανάπτυξη δεξιοτήτων 3) Σωματική, Ψυχολογική και Κοινωνική Ανάπτυξη 4) Έννοια του Ανταγωνισμού & Αθλητικής Απόδοσης

Οι παροχές

Διασκέδαση και απόλαυση: Δίνουμε σε όλους τους ασκούμενους και αθλητές, ανεξαρτήτως επιπέδου δεξιοτήτων και ηλικίας, ευκαιρίες για συμμετοχή, διασκέδαση και απόλαυση σε ένα υγειές και θετικό περιβάλλον.
Ανάπτυξη δεξιοτήτων: Παρέχουμε στους ασκούμενους και αθλητές την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες σε διάφορα αθλήματα και ενθαρρύνουμε την εισαγωγή προπονητικών προγραμμάτων ενδυνάμωσης, μετά από ενδελεχή αξιολόγηση και εργομετρικό έλεγχο.
Σωματική, Ψυχολογική και Κοινωνική Ανάπτυξη: Βοηθάμε τους συμμετέχοντες στα προγράμματα μας, να αναπτυχθούν όχι μόνο ως αθλητές, αλλά και ως υγιείς άνθρωποι, διδάσκοντας τους θεμελιώδεις και ασφαλείς αθλητικές δεξιότητες κατάλληλες για την ηλικία τους, προωθώντας την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της προσωπικής ταυτότητας και μαθαίνοντας τους τη σημασία της ομαδικής δουλειάς.
Έννοια του Ανταγωνισμού & Αθλητικής Απόδοσης: Οι αθλητές μας μπορούν να μάθουν τόσο για την σημασία της νίκης όσο και της ήττας, εάν θεωρήσουμε ότι η νίκη τοποθετείται σε μια υγιή προοπτική. Η αφοσίωση, η προσπάθεια και η ομαδική δουλειά είναι παράγοντες που οδηγούν σε μια νίκη και μπορούν να διδαχθούν στο αθλητικό περιβάλλον. Η ήττα μπορεί να διδάξει πώς να αναγνωρίσουμε τα λάθη και να τα διορθώσουμε,  και χτίζει χαρακτήρα όταν αντιμετωπίζει θετικά  ένα μη επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Υποστήριξη: SilkTech