Αυτοκινητοδρόμιο: Ο Λευτέρης Αυγενάκης αφήνει πίσω την Πάτρα και μιλά δημόσια για πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον τόπο καταγωγής του

Τετάρτη, Απρίλιος 26, 2023 - 11:22πμ
Προεκλογικές υποσχέσεις ή σχεδιασμός;

Σύγχυση -εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου- σε σχέση με παλαιότερες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για την ενεργοποίηση της επένδυσης στη Χαλανδρίτσα, προκάλεσε παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την κατασκευή πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού διεθνών προδιαγραφών στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η πρόταση του Υφυπουργού έγινε προχθές στη διάρκεια ημερίδας που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο προχθές και αφορά στην κατασκευή πίστας στο χώρο του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», μόλις λειτουργήσει βέβαια το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Η πρόταση έρχεται σε συνέχεια δήλωσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πρόσφατα από την Κρήτη σύμφωνα με την οποία η προσοχή της Κυβέρνησης θα στραφεί στην αξιοποίηση του αεροδρομίου ‘Καζαντζάκης’, με βάση και προτάσεις της τοπικής κοινωνίας. Την δήλωση Αυγενάκη υποδέχθηκαν με διθυραμβικά σχόλια τοπικοί αυτοδιοικητικοί και τουριστικοί παράγοντες καθώς μια πίστα αυτής της κατηγορίας προσφέρει τη δυνατότητα φιλοξενίας χιλιάδων επισκεπτών τις ημέρες των αγώνων που θα μπορεί να γίνονται όλο το χρόνο καθώς η Κρήτη έχει ιδιαίτερα εύκρατο κλίμα και παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στον τουρισμό. Η πρόταση που περιλαμβάνει και φιλοξενία αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto GP φαίνεται ότι έχει ήδη τεθεί σε συζητήσεις που έγιναν με τον Carmelo Ezpeleta, επικεφαλής της εταιρείας που διαχειρίζεται εμπορικά και τηλεοπτικά το ‘Moto GP’ (Dorna) αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνα στη χώρα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι μετά τις εκλογές μπορεί να ανοίξει η συζήτηση εκτιμώντας ότι η χρονική συγκυρία κρίνεται ευνοϊκή καθώς η Ελλάδα, λόγω της επιτυχημένης διοργάνωσης του Ράλι Ακρόπολις έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και η ‘Dorna’ ήδη επιθυμεί τη διοργάνωση αγώνα Moto GP στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι όπως δήλωσε στα τέλη του περασμένου Φθινοπώρου ο κ. Αυγενάκης στην Πάτρα, «η Χαλανδρίτσα είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης σε σχέση με την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα». Ο κ.Αυγενάκης έχει μάλιστα προχωρήσει και σε επαφές με το Επιμελητήριο Αχαΐας για λογαριασμό της επένδυσης του Αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε δηλώσει υποστηρικτής της Πάτρας επισημαίνοντας ότι η πόλη μπορεί να προσελκύσει αγώνες μαυτοκινήτου και μοτοσικλέτας σε πολύ υψηλό επίπεδο ενώ για την επένδυση στην Χαλανδρίτσα τόνισε ότι σχεδιάζεται να αποτελέσει πόλη έλξης τουρισμού και διοργανώσεων, εταιρικών, όπως επιδείξεις ΙΧ και ελαστικών, σχολές εκπαίδευσης οδηγών αγωνιστικών καθώς και τόπο διοργάνωσης εκδηλώσεων κοινωνικού περιεχομένου και χαρακτήρα, σχετιζόμενες π.χ. με την οδική ασφάλεια. Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση στην Χαλανδρίτσα έχει προέγκριση έντασης και χρηματοδότησης μέσω του Αναπτυξιακού – Επενδυτικού νόμου.

Προεκλογικές υποσχέσεις...

Για προεκλογικές υποσχέσεις και σχέδια τα οποία απαιτούν χρόνια για να ωριμάσουν κάνουν λόγο τοπικοί παράγοντες της Αχαΐας με τους οποίους συνομίλησε η εφημερίδα «Γνώμη».

Τονίζοντας το παράδειγμα του πρώην Αεροδρομίου στο Ελληνικό το οποίο χρειάστηκε να περάσουν 18 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του «Ελ. Βενιζέλος».

Το γεγονός πάντως ότι ο αρμόδιος υφυπουργός επέλεξε να κάνει αυτή την υπόσχεση για πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον τόπο καταγωγής του και στην εκλογική περιφέρεια που εκλέγεται, λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις εκλογές, αποτελεί δέσμευση και δεν μπορεί να υποτιμηθεί, παρά το γεγονός ότι το εγχείρημα μπορεί να κρίνεται ανώριμο ακόμη.

Υποστήριξη: SilkTech