Που στρέφονται οι έρευνες για τον προπονητή τάε κβον ντο * Καταγγελία και σε κικ μπόξινγκ

Παρασκευή, Μάρτιος 24, 2023 - 12:13μμ
Στην ανακρίτρια σήμερα

Ενώπιον της ανακρίτριας αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο 44χρονος προπονητής του Τάε Κβον Ντο από την Ηλιούπολη, ο οποίος θα απολογηθεί για τις βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ήδη 5 νεαρές κοπέλες καταγγέλλουν ότι όταν ήταν ανήλικες έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον τον ίδιο κατά συρροή και κατ’εξακολουθηση.

Ο 44χρονος προπονητής Τάε Κβον Ντο συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή της Ηλιούπολης και κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Η δράση του, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ξεκινά το 2009, όταν τα πρώτα θύματα τον καταγγέλλουν ότι είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους τόσο των ιδίων των κοριτσιών, όσο και των οικογενειών τους. Μάλιστα έκαναν μαζί εκδρομές, διοργανωνε συνέχεια ποικίλες εκδηλώσεις όπως αποκριάτικα πάρτι και καλοκαιρινά camps, ενώ προσπαθούσε να αναπτύξει και στενή φιλική σχέση με τους γονείς των μαθητριών του, πηγαίνοντας διακοπές μαζί τους και συμμετέχοντας σε οικογενειακές βραδιές.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι με τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του αλλά και των προσωπικών του στοιχείων ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλα θύματά του, τα οποία θα τον καταγγείλουν.

Ενδεχομένως η δράση του να προηγείται του 2009 και πιθανώς να έχει κάνει αντίστοιχες πράξεις και μέχρι πολύ πρόσφατα.

Κατά το επόμενο στάδιο της έρευνας θα κληθούν για κατάθεση τωρινοί μαθητές του 44χρονου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως συνέχιζε τη δράση του και μετά το 2020.

Οι αρχές κινούνται μεθοδικά αντλώντας νέα στοιχεία για τη δράση του 44χρονου μέσα από την εξέταση του κινητού του τηλεφώνου, προκειμένου να βρουν επίμαχα μηνύματα που αντάλλασσε με ανήλικες μαθήτριες, τις τυχόν συνομιλίες στα social media που διατηρούσε και τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του, σε περίπτωση που αποκαλύπτουν τις ειδεχθείς πράξεις του φερόμενου ως παιδοβιαστή.

Πάντως ο 44χρονος όπως όλα δείχνουν ήταν γνωστός στις αρχές, από περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας το 2019, όταν η πρώην σύζυγός του τού ζήτησε να χωρίσουν.

Έπειτα από εντολή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το Τμήμα Προπονητών Αθλημάτων της ΓΓΑ ξεκίνησε άμεσα τη διαδικασία ανάκλησης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του προπονητή αθλήματος Ολυμπιακού Τάε κβον ντο.

 

Μήνυση σε βάρος προπονητή Kick boxing

Μήνυση σε βάρος προπονητή Kick boxing για απόπειρα βιασμού κατέθεσαν οι γονείς μια 16χρονης. Η υπόθεση έρχεται και ενώ ένας ακόμη προπονητής στην Ηλιούπολη κατηγορείται για βιασμούς ανήλικων αθλητριών του.

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με το παιδί στις αρχές Ιουνίου του 2022, στην προετοιμασία της ομάδας για συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά. «Μου είπε να μείνω έξω από την προπόνηση και να κάνω διατάσεις καθώς είχα τραυματισμό. Ήρθε από πάνω μου λέγοντας μου το αυτί πως θέλει να με φιλήσει. Δεν μπορούσα να αντιδράσω, είχα υποστεί σοκ», ανέφερε η ανήλικη μαθήτρια.

 Όπως καταγγέλλει η 16χρονη την ίδια ημέρα δέχθηκε μία ακόμη επίθεση από τον προπονητή και ενώ οι υπόλοιποι αθλητές είχαν αποχωρήσει. «Την στρίμωξε στη γωνία, τη χάιδευε στα μαλλιά και της είπε πάλι θέλω να σε φιλήσω», ανέφερε ο πατέρας της μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha για να συμπληρώσει ότι χρησιμοποίησε και βία σε βάρος της ανήλικης.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της 16χρονης, ο προπονητής αποπειράθηκε να τη βιάσει στο δωμάτιο ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια παραμονής της ομάδας στο εξωτερικό για αγώνες. «Με έπιασε βίαια από τα μαλλιά με το ένα χέρι και με το άλλο κράτησε σφιχτά τα δυο μου χέρια. Άρχισα να κλαίω με λυγμούς. Έβαλε το χέρι του στο στόμα μου και με έσπρωξε στο κρεβάτι», φέρεται να έχει καταγγείλει η αθλήτρια.

 Η απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά της, έκανε τους γονείς της να ζητήσουν βοήθεια από παιδοψυχολόγο. «Το κορίτσι μου είχε τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Κλεισμένο. Εγώ το καταλάβαινα γιατί δεν ήθελε ούτε να την αγκαλιάσω. Λίγο πιο απόμακρη, χωρίς όρεξη στο σπίτι. Στο σχολείο και στο φροντιστήριο ενώ είναι μαθήτρια του 18 και του 19 να μην ενδιαφέρεται. Την έχουν πιάσει πολλές φορές να κλαίει», ανέφερε ο πατέρας.

 Το κορίτσι έτσι έσπασε τη σιωπή του για τα όσα εφιαλτικά φέρεται να βίωσε. «Το παιδί μου, μετά τις συνεδρίες που έκανε ήρθε ξαφνικά μία μέρα και μου είπε «Μπαμπά, αν δεν με βοηθήσεις να κάνω μήνυση, θα κάνω καμιά τρέλα».

Υποστήριξη: SilkTech