Υπάρχει ασφάλεια στα γήπεδα της Αχαΐας; Ο Άγγελος Δανιήλ απαντά... "Όχι"

Παρασκευή, Μάρτιος 17, 2023 - 11:05πμ
Ποια γήπεδα θεωρεί ασφαλέστερα - Το συμβάν στα Προσφυγικά

Πάγωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο των Προσφυγικών και παρακολούθησαν την αναμέτρηση της Γ' Εθνικής ανάμεσα στο Πάτραι και την Μύκονο όταν στο 10ο λεπτό ο 22χρονος ποδοσφαιριστής της φιλοξενούμενης ομάδας Μάκης Παπαδόπουλος, χτύπησε στον τοίχο του γηπέδου. Το πρόβλημα ωστόσο όπως θα διαβάσετε και στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελος ∆ανιήλ δεν είναι μόνο το γήπεδο των Προσφυγικών.
Ο ίδιος ανέφερε ότι όλα τα γήπεδα της Ελλάδας είναι στην ίδια μοίρα και συνεπώς ακατάλληλα για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. «Βρέθηκα στο γήπεδο των Προσφυγικών και παρακολούθησα την αναμέτρηση του Πάτραι με την Μύκονο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας Άγγελος ∆ανιήλ και συνέχισε: «Ήταν ένα ατυχές περιστατικό απ' αυτά που δυστυχώς συμβαίνουν συχνά στα γήπεδα της χώρας. Αν θέσουμε το ερώτημα αν το γήπεδο είναι ακατάλληλο, θα απαντήσω ότι όλα τα γήπεδα στην Ελλάδα είναι ακατάλληλα».
Όσον αφορά το αν επιτρέπει η άδεια αυτή την μικρή απόσταση (αγωνιστικό χώρο με το τοιχίο) ο Άγγελος ∆ανιήλ τόνισε: «Έχουμε μεγαλύτερη από σταση από αυτή που προβλέπει η άδεια. Η απόσταση του αγωνιστικού χώρου από τον χλοοτάπητα με το τοιχίο είναι τρία μέτρα με την άδεια να αναγράφει ότι δυόμισι μέτρα, δεν εξετάζει δυστυχώς αν έχει τοιχίο».
Για το αν η ένωση θα προχωρήσει σε κάποια βελτίωση έτσι ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο ο ∆ανιήλ επεσήμανε: «Θα κάνουμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις με το να βάλουμε αφρώδες υλικό πίσω από τις εστίες ωστόσο το πρόβλημα δεν λύνεται και αυτό διότι μπο- ρεί κάποιος αθλητής να χτυπήσει πιο πάνω από το τοιχίο στα κάγκελα της περίφραξης. Αλλά και πάλι το αφρώδες υλικό αυτό σε γλυτώνει εν μέρει, απορροφά κάποιον κραδασμό, αν πέσεις με δύναμη επάνω δεν πρόκειται να προστατευτείς, όπως έγινε και με τον μπασκετμπολίστα Μπόμπαν Γιάνκοβιτς ο οποίος για μια διαιτητική απόφαση χτύπησε το κεφάλι του με δύναμη πάνω στην μπασκέτα η οποία είχε προστατευτικό (αφρώδες υλικό) με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρος».
Για το ποια γήπεδα θεωρεί ασφαλέστερα στην Αχαΐα σημείωσε: «Μόνο τα εθνικά και ορισμένα δημοτικά γήπεδα είναι ασφαλή. Όπως της Παναχαϊκής, το Παμπελοποννησιακό, της Αχαϊκής, του Παναιγιαλείου και μέσα σε αυτά θα έβαζα και το Ενωσιακό γήπεδο «Α. Κάνιστρας». Μόνο αυτά τα γήπεδα θα μπορέσουμε να πούμε ότι είναι τα πιο ασφαλή».
Πηγη: Εφ. «Γνώμη»

Υποστήριξη: SilkTech