Υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ ξανά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής

Παρασκευή, Μάρτιος 17, 2023 - 7:30μμ
Διοργανώνει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τις εθνικές ομοσπονδίες, έθεσε υπό την αιγίδα του, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, που διοργανώνει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Η πρώτη ήταν πέρυσι και συγκεκριμένα από τις 18-20 Μαρτίου 2022, πάλι στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου. Παγκόσμιες πρωταθλήτριες, Ολυμπιονίκες και τα νέα αστέρια της Ελλάδας θα είναι παρούσες στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο του Φαλήρου.

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες, Ολυμπιονίκες και τα νέα αστέρια της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής δίνουν ραντεβού στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Φαλήρου

Τα μεγαλύτερα αστέρια της παγκόσμιας ρυθμικής γυμναστικής επισκέπτονται την Ελλάδα για να προσφέρουν ένα τριήμερο γεμάτο θέαμα,  στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do), που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής – FIG World Cup 2023.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, που θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει πρωταθλήτριες με παγκόσμιες και Ολυμπιακές διακρίσεις, αλλά και τα ανερχόμενα αστέρια των Εθνικών ομάδων του Ατομικού και του Ανσάμπλ!

Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) και με συνδιοργανωτές τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τον Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», έχει φέτος εντυπωσιακές παρουσίες και υπόσχεται τεράστιο ενδιαφέρον.

Στις 140 κορυφαίες αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν συνολικά 31 χώρες περιλαμβάνονται σπουδαία ονόματα του Ατομικού, όπως οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Σοφία Ραφαέλι, Μιλένα Μπαλντασάρι (Ιταλία), Στιλιάνα Νικόλοβα (Βουλγαρία) Εκατερίνα Βεντενέεβα (Σλοβενία) και αρκετές ακόμη νικήτριες μεταλλίων σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και εθνικές ομάδες Ανσάμπλ με εξίσου σπουδαίες επιτυχίες.

Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται η κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου Βουλγαρία, η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης Ιταλία με αρκετές από τις αθλήτριες του Τόκυο να παραμένουν στην σύνθεσή της, καθώς και η εθνική ανσάμπλ της Ουκρανίας, που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Φαλήρου με την πολύτιμη υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία ανέλαβε την κάλυψη όλων των εξόδων της ουκρανικής αποστολής.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν επίσης οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, που θα διεκδικήσουν καλές εμφανίσεις και διακρίσεις, στο πρώτο δυνατό τεστ μίας κομβικής χρονιάς, η οποία περιλαμβάνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Μάιο στο Μπακού και κυρίως το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο στη Βαλένθια, εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής διοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), με συνδιοργανωτές τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», με Θεσμικούς Υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής, την ΣΤΑΣΥ και τον ΟΑΣΑ και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και του ΠΣΑΤ, ενώ υποστηρίζεται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+».

Υποστήριξη: SilkTech