Ακαδημία των Σπορ: Μεγάλη εκτός έδρας νίκη

Δευτέρα, Μάρτιος 6, 2023 - 4:00μμ
Η εμπειρία σέρβιρε στην νεολαία που εκτελούσε

Σημαντική νίκη πήρε η Ακαδημία των Σπορ Πάτρας ( μέσα σε μια σκληρή έδρα που οι γηπεδούχοι έπαιζαν την παραμονή τους) στο Κερατσίνι από τον Ολυμπιακό Κερατσινίου με 27-24 και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου.
Τα παιδιά από την Πάτρα πήραν το ζητούμενο που ήταν μόνον η νίκη, για να μην τους βαραίνει το άγχος στους υπόλοιπους έξι αγώνες που απομένουν.
Τα παιδιά του Γιάννη Παπαγιαννόπουλου κατάφεραν και επέβαλαν τον ρυθμό τους ιδιαίτερα από τα μισά του α΄ ημιχρόνου και αφού ισοφάρισαν στο 20΄ 9-9 προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 12-15.
Στην συνέχεια οι Πατρινοί αύξησαν την διαφορά υπέρ τους και ξέφυγαν στο 45΄ με 23-16, παίρνοντας την νίκη με 27-24.
Το κρυφό χαρτί του Γιάννη Παπαγιαννόπουλου (όπου μάλιστα έπεσαν και στην παγίδα οι αντίπαλοι γιατί νόμιζαν ότι θα είναι οι επιτελικοί παίκτες της Πάτρας) ήταν η εμπειρία των Τάσου Διαμαντόπουλου (κατέβασε ρολά στο β΄ ημίχρονο) και των Αλέξη Παπαγιαννόπουλου και Κανέλλου Γεωργίου που έδειχναν τον δρόμο στους νεαρούς να σημειώνουν τα εύκολα γκολ και ιδιαίτερα ο Αλέξης Σμυρνιώτης που ήταν ο τελικός αποδέκτης των εύκολων γκολ της ομάδας της Πάτρας πετυχαίνοντας 6 γκολ.
Γενικά οι Πατρινοί ήταν "διαβασμένοι" και αντέδρασαν ψύχραιμα σε κάθε αναμενόμενη επιθετική και αμυντική κίνηση των γηπεδούχων και σχετικά εύκολα πήραν την νίκη, αφού στα τελευταία πέντε λεπτά δεν πήγαιναν να σκοράρουν, αλλά έκαναν σωστή διαχείριση του χρόνου.
Η ομάδα της Πάτρας σε σχετική της ανακοίνωση συγχαίρει τους διαιτητές του αγώνα που ανταπεξήλθαν στα καθήκοντά τους σε έναν πολύ δύσκολο και πολύ δυνατό αγώνα.
Μελανό σημείο της αναμέτρησης ήταν όταν στο 56΄35΄΄ αποβλήθηκε ο Ευάγγελος Ξυπνητός του Ολυμπιακού, διότι κουτούλησε και στην συνέχεια γρονθοκόπησε τον Αλέξη Παπαγιαννόπουλο, ενώ αυτός βρισκόταν στο έδαφος και κρατήθηκε το δελτίο του.

Τα 5λεπτα: 2-2,5-3,8-7,9-9,11-11,12-15, 13-17,14-21,16-23,18-23,20-25,24-27.

Τα πέναλτι: 3/4 - 2/3. Οι 2λεπτες αποβολές: 5 – 9.

Διαιτήτευσαν οι: Σκλαβενίτης-Βήτας.


AΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ (Γιάννης Παπαγιαννόπουλος): Θεοδωρογλάκης, Παντός 2, Σαρικάς, Διαμαντόπουλος, Γ. Ρουσόπουλος, Γιαννακούρας, Αγγελακόπουλος, Γεωργίου 3, Ν. Κολλύρης 6, Τόμοβιτς 3, Χ. Παπαγιαννόπουλος 2, Σμυρνιώτης 6, Αλ. Παπαγιαννόπουλος 5, Μπεκιάρης, Μπιλαλής, Ευθυμίου.

Υποστήριξη: SilkTech