Σύλλογος «Κωστής Παλαμάς»: Λεύκωμα «πατρινό καρναβάλι»

Τετάρτη, Μάρτιος 1, 2023 - 9:44πμ
Ποιοι έδωσαν το παρών στην παρουσίαση

Ο ιδρυτικός σύλλογος πατρινών καλλιτεχνών εικαστικών τεχνών του συλλόγου κάλων τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» τιμούν και παρουσιάζουν το λεύκωμα «πατρινό καρναβάλι».

Σε σχετική του ανακοίνωση ο σύλλογος αναφέρει: "Θερμότατο καλωσόρισμα απηύθυνε στους καλεσμένους του ο οικοδεσπότης της οργάνωσης της εντυπωσιακής εκδήλωσης, Πρόεδρος του Συλλόγου Δρ.Μαλλιάς Θεόδωρος, στο κάλεσμα της αγαπητής παρουσιάστριας κας Χριστίνας Λαμπίρη, που επιμελήθηκε την παρουσίαση του μοναδικού λευκώματος «Πατρινό Καρναβάλι» του καταξιωμένου δημοσιογράφου συμπολίτη μας κ.Ρηγόπουλου Παναγιώτη.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απέδωσε ο Πρόεδρος στό Πανελληνίως γνωστό περιοδικό «Πατρινόραμα», στον εκδοτικό οίκο «24 Γράμματα» την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το «Κέντρο Πολιτισμού-Ολυμπισμού Κωστής Παλαμάς» και άλλους φορείς για την ουσιαστική και ένθερμη στήριξη της εκδήλωσης και τον χαιρετισμό των εκπροσώπων τους.
Η αγαπητή Μπέσυ Αργυράκη, ο καταπληκτικός Γιώργος Αλαμπάσης και ο μουσικός Χρήστος Παναγιωτόπουλος πλημμύρισαν με ήχους την ατμόσφαιρα διανθισμένη από σερπαντίνες, κομφετί και σοκολατοπόλεμο.
Τιμής ένεκεν απενεμήθη πλακέτα στον τραγουδοποιό του ύμνου του Καρναβάλου κο.Τάσο Μαραγκό, ενώ μνημονεύθηκε επανειλημμένος ο καλλιτέχνης και σημαντικός καρναβαλικός κατασκευαστής, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Βούρτσης Δημήτρης.
Κλείνοντας το καλωσόρισμα ο Πρόεδρος χαρακτήρισε το Πατρινό Καρναβάλι όχι μόνον ως Πηγή αυθόρμητης διασκέδασης, αλλά ως ένα πυλώνα πολιτισμού, μία κυψέλη καλλιτεχνικής δημιουργίας και μια αρένα Κοινωνικής μεταμόρφωσης και εξωστρέφειας.
Απευθυνόμενος στον δημιουργό συγγραφέα Ρηγόπουλο Παναγιώτη τον ευχαρίστησε θερμά που μέσω του λευκώματος «Πατρινό Καρναβάλι» θωράκισε την μνήμη μας, ζωντάνεψε τις αναμνήσεις μας και πλημμύρισε τα συναισθήματα όχι μόνον όλων εμάς, αλλά κυρίως για τις επερχόμενες γενεές, πλουτίζοντας συγχρόνως την Πολιτιστική Κληρονομιά της Πάτρας και της Ελλάδας μας. Εύγε σου."

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υποστήριξη: SilkTech