Τένις: Ποια είναι η Σλοβακία που η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στο Davis Cup

Κυριακή, Φεβρουάριος 12, 2023 - 8:00πμ
Tα ισχύοντα δεδομένα πριν από τη μάχη που θα δώσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η παρέα του στο μεγάλο συναπάντημα του Σεπτεμβρίου

Μπορεί το άκουσμα της επόμενης αντιπάλου της Εθνικής ομάδας στο Davis Cup να μην προκαλεί φόβο, ωστόσο η Σλοβακία διαθέτει μια δυνατή σύνθεση και σίγουρα είναι επικίνδυνη.
Στην Ελλάδα υπάρχει ενθουσιασμός μετά την πανηγυρική πρόκριση στο World Group I του Davis Cup μετά από 19 χρόνια, σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας οδήγησε τη χώρα στο κορυφαίο group και πλέον καλείται μαζί με τους συμπαίκτες/συμπατριώτες του να κάνουν ακόμη ένα βήμα.
Τον προσεχή Σεπτέμβριο (16-17/09) θα φιλοξενήσουμε το tie μεταξύ Ελλάδας-Σλοβακίας για την άνοδο στο World Group I Play-offs εκεί όπου θα διεκδικήσουμε την παρουσία μας στους τελικούς του Davis Cup σε ένα μοναδικό event.
Η Σλοβακία διεκδίκησε τη θέση της στο World Group Finals όμως ηττήθηκε 4-0 από την Ολλανδία και πλέον καλείται να διατηρήσει τη θέση της στο World Group Ι αντιμετωπίζοντας την Ελλάδα.
Κορυφαίος τενίστας της Σλοβακίας είναι ο αριστερόχειρας Άλεξ Μολκάν, που βρίσκεται στο Νο52 της παγκόσμιας κατάταξης (career high No38) και σίγουρα αποτελεί απειλή ακόμα και για τον Τσιτσιπά ο οποίος θα προέρχεται από το US Open και μια ενδεχόμενη μεγάλη πορεία στη Νέα Υόρκη, ίσως επηρεάσει την κατάστασή του στο Davis Cup την αμέσως επόμενη εβδομάδα.
Ο Μολκάν κέρδισε στα πέντε σετ τον Στάνισλας Βαβρίνκα στο φετινό Australian Open, προτού αποκλειστεί στο 2ο γύρο από τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ και πάλι στα πέντε σετ, με ανατροπή από προβάδισμα 2-0.
Πλην του Μολκάν, στην ομάδα της Σλοβακίας υπάρχει και ο έμπειρος Νόρμπερτ Γκόμπος, Νο121 στον κόσμο (πρώην Νο82) αλλά και οι Γιόζεφ Κόβαλικ (Νο133), Λούκας Κλέιν (24 ετών, Νο142).
Σίγουρα ο μέσος όρος ranking της Σλοβακίας είναι πολύ καλύτερος από της Ελλάδας και θα βασιστούμε σε δύο νίκες του Στέφανου Τσιτσιπά ώστε να χτυπήσουμε το ματς του διπλού για την πρόκριση στα play-offs του 2024.
Δύσκολη αποστολή αλλά όχι ανέφικτη, ειδικά με τη συμπαράσταση χιλιάδων Ελλήνων στις εξέδρες ίσως του Καλλιμάρμαρου.
Πηγή: Tennis24

Υποστήριξη: SilkTech