Ο Δήμος Πατρέων για το Κλειστό Γήπεδο Ροϊτίκων

Σάββατο, Φεβρουάριος 11, 2023 - 5:00μμ
Τι λέει για τους λόγους καθυστέρησης του έργου

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: Είναι γνωστό στην αθλητική κοινότητα της πόλης ότι ο ανάδοχος εργολάβος του έργου «Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Πατρέων» ύψους 2 εκ. ευρώ κηρύχθηκε έκπτωτος, με αποτέλεσμα να έχει καθυστερήσει μεταξύ πολλών άλλων και η αναγκαία ανακαίνιση και αναδιαρρύθμιση των αποδυτηρίων του Κλειστού Γηπέδου Ροϊτίκων.
Χάρη στις έγκαιρες ενέργειες των τεχνικών υπηρεσιών μας δεν χάθηκε η χρηματοδότηση του έργου κι έχει δρομολογηθεί η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία ανάθεσης του σε άλλον εργολάβο, με στόχο να υλοποιηθεί εντός του 2023.
Δεδομένου λοιπόν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως υπαιτιότητα του Δήμου Πατρέων για την καθυστέρηση, η αθλητική κοινότητα της πόλης έχει επιδείξει κατανόηση και μας προκαλεί απορία που σε σχετικό δημοσίευμα δεν επισημαίνεται η αιτία της καθυστέρησης, αφήνοντας να αιωρείται η εντύπωση ότι ο Δήμος έχει παραμελήσει την εν λόγω αθλητική εγκατάσταση σε σχέση με άλλες, τη στιγμή μάλιστα που με το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα διαμορφώνεται σε ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά κέντρα της πόλης.
Οι καθυστερήσεις έργων σε όλη τη χώρα είναι σύνηθες φαινόμενο κι ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το κράτος δεν έφτιαξε ποτέ το ιστορικό γήπεδο ποδοσφαίρου Προσφυγικών (αυτό έγινε με πρωτοβουλία της ΕΠΣΑ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας) και με την καθοριστική βοήθεια του Δήμου) και δεν έχει κατασκευάσει ακόμη το Αθλητικό Κέντρο Αγυιάς (Παλιό κολυμβητήριο) και τα βοηθητικά κλειστά γήπεδα του Τόφαλος.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνουμε ότι πέρα από τη δρομολογημένη ριζική ανακατασκευή και αναδιαρρύθμιση των αποδυτηρίων, στο Κλειστό Ροϊτίκων έχουν αντικατασταθεί ήδη όλα α πλαστικά καθίσματα της κερκίδας κι έχουν πραγματοποιηθεί και άλλες μικρότερης έκτασης τεχνικές παρεμβάσεις.
Επιπλέον στις προμήθειες αθλητικού υλικού έτους 2023 έχει προβλεφτεί η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου και προβληματικού ηλεκτρονικού πίνακα, ενώ στην αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος έτους 2023 προβλέπεται η επισκευή του παρκέ. Επίσης πρόκειται άμεσα να γίνουν εργασίες στεγανοποίησης μέρους της στέγης, για να λειτουργήσει το κυλικείο, το οποίο έχει ήδη μισθωθεί.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου, παρά τις δυσκολίες που προκαλούν η κρατική υποχρηματοδότηση και η έλλειψη μόνιμου προσωπικού, κάνουν τεράστια προσπάθεια για να είναι οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις αξιοπρεπείς, ασφαλείς και λειτουργικές.

Υποστήριξη: SilkTech