Νίκη Τσιτσιπά μπροστά σε 10.000 κόσμου στο ΟΑΚΑ

Σάββατο, Φεβρουάριος 4, 2023 - 2:07μμ
Εξαιρετικός και πάλι

Mπροστά σε περίπου 10.000... ενθουσιώδεις θεατές, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τενίστας επικράτησε με 7-5, 6-2 σε 88 λεπτά και η εθνική προηγείται με 1-0 του Εκουαδόρ. 

Ο Στέφανος ξεκίνησε λίγο μουδιασμένα τον αγώνα (ίσως να φταίει και το τζετ λαγκ!), δίνοντας θάρρος στον αντίπαλό του (Νο.731), όμως βρήκε... έγκαιρα τον δρόμο του, έχοντας και τη μεγάλη υποστήριξη του κόσμου. Αφού, λοιπόν, του έφυγε το άγχος με την κατάκτηση του πρώτου σετ, μπήκε με φόρα στο δεύτερο και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γκιγιέν.

Σίγουρα, πάντως, θέλει και βοήθεια από τους συμπαίκτες του, καθώς το Εκουαδόρ διαθέτει πολύ καλή ομάδα στο διπλό και ενδέχεται η σειρά να κριθεί στο πέμπτο ματς.
Ο Στεφ σημείωσε μπρέικ με το... καλημέρα, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με αποτέλεσμα να φέρει ο Γκιγιέν τα πάνω κάτω και να προηγηθεί με 2-3 (σβήνοντας και ένα μπρέικ πόιντ) με τρία σερί γκέιμ.

Παρότι έδειχνε να βρίσκεται έξω από τα νερά του, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας «χτύπησε» την κατάλληλη στιγμή και με το μπρέικ που σημείωσε στο 5-5, πήρε τις μπάλες να σερβίρει για την κατάκτηση του σετ, μέσα σε αποθέωση. Και, φυσικά, δεν έχασε την ευκαιρία να «γράψει» το 1-0, εκμεταλλευόμενος το πρώτο σετ πόιντ του με άσο.
Ο Τσιτσιπάς πίεσε το σερβίς του αντιπάλου του και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, σημειώνοντας το μπρέικ στο πρώτο γκέιμ και βάζοντας ακόμα πιο γερές βάσεις για τη νίκη του.

Τα πράγματα έγιναν πολύ απλά στη συνέχεια και ξεκαθάρισαν οριστικά όταν ο Στεφ σημείωσε νέο μπρέικ και πέρασε μπροστά με 4-0. Ο Γκιγιέν κράτησε τα δύο επόμενα service games του, αλλά ο Τσιτσιπάς σέρβιρε με επιτυχία στο 5-2 (δεν έχασε ούτε πόντο) και έγινε το 1-0 για την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα υπάρχει δυσφορία για τις ουρές που δημιουργήθηκαν έξω από το ΟΑΚΑ με εκατοντάδες άτομα, που έσπευσαν στο Μαρούσι για να παρακολουθήσουν από κοντά την Εθνική ομάδα.
Αν και ήταν σίγουρο πως θα συμβεί αυτό, δεν υπήρξε η ανάλογη μέριμνα από τις αρχές και η εξυπηρέτηση των φιλάθλων διεξάγεται με προβλήματα.
Οι εικόνες με τα παιδιά να πηδάνε τα κάγκελα οδήγησαν τους αρμόδιους να ανοίξουν τις πόρτες και να περνάνε τελικά όλοι.

Το ΟΑΚΑ άλλαξε εικόνα και οι φίλοι του τένις θέλησαν να δουν τον Στέφανο Τσιτσιπά και τους υπόλοιπους παίκτες της Εθνικής, στους αγώνες με τον Ισημερινό.
Στόχος η άνοδος στο πρώτο γκρουπ του Davis Cup.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποτέλεσε πόλο έλξης και γέμισε το ΟΑΚΑ, για τους αγώνες της Ελλάδας με τον Ισημερινό, με στόχο την άνοδο στο πρώτο γκρουπ του Davis Cup.
Ο αγώνας τουΈλληνα πρωταθλητή με τον Άλβαρο Γκιγιέν είναι ο πρώτος της ημέρας, με ώρα έναρξης λίγο μετά τις 11:00. Η αναμέτρηση είναι σχεδόν sold out, με τον κόσμο να δημιουργεί μεγάλες ουρές έξω από το ΟΑΚΑ, για να δει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Υποστήριξη: SilkTech