Το μικρό θαύμα της ΕΠΣ Αχαΐας με τους απινιδωτές

Παρασκευή, Φεβρουάριος 3, 2023 - 12:29μμ
Μπάλα με ασφάλεια

Μετά το θάνατο του 20χρονου ποδοσφαιριστή στην Καρδίτσα σε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στην ΚΕΔΕ, υποδεικνύοντας τους Δήμους ως υπεύθυνους για την ύπαρξη απινιδωτή στις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν στην ιδιοκτησία τους.

Και κανένας αγώνας στο τοπικό δεν θα γίνεται από τούδε και στο εξής χωρίς απινιδωτή.

Κάποιες ΕΠΣ πιάστηκαν απροετοίμαστες με αποτέλεσμα να αναβάλλουν τα παιχνίδια του σαββατοκύριακου.

Όχι όμως και η ΕΠΣ Αχαΐας, τα στελέχη της οποίας κίνησαν γη και ουρανό, με τη βοήθεια συλλόγων και αρχών και εν τέλει πέτυχαν ενα μικρό θαύμα. Κι έτσι λοιπόν από αύριο Σάββατο και κάθε φορά που έχουμε τοπικό παιχνίδι, Α' - Β' - Γ' κατηγορίας, Κυπέλλου, Μικτών, θα υπάρχει κάπου στο γήπεδο ένας απινιδωτής.

Με την ευχή όλων μας να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Όλα τα δημοτικά γήπεδα της Πάτρας, στα οποία γίνονται αγώνες, έχουν απινιδωτές

Σήμερα, νωρίς το πρωί, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετροπουλος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχνεΐκων, Γιάννης Παπαχρονόπουλος, παρέλαβαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον απινιδωτή για το δημοτικό γήπεδο Βραχνεΐκων. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Διαγόρας» Βραχνεΐκων, Κώστας Παπαδόπουλος.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Χαράλαμπος Μπονάνος, θα παραδώσουν στον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, άλλους τέσσερις απινιδωτές. Οι συγκεκριμένοι θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες στα δημοτικά γήπεδα.

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη της θητεία, έχει στο επίκεντρο την διασφάλιση των καλύτερων δυνατών όρων, για την προστασία της υγείας και της ζωής αθλητών, προπονητών και φιλάθλων.

Υποστήριξη: SilkTech