Γεννημένος για τα δύσκολα ο Κωνσταντίνος Κατσαΐτης

Πέμπτη, Ιανουάριος 26, 2023 - 11:28πμ

Η ευχάριστη έκπληξη στο πρόσφατο 72ο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας Α' κατηγορίας (elite) ανδρών που έγινε τον Δεκέμβρη στον Πειραιά.

Με τα γάντια της Άμυνας αγωνίστηκε στα 75 κιλά ο Κωνσταντίνος Κατσαΐτης που μετά από 6ετή αποχή από τους αγώνες, επέστρεψε πιο δυνατός στη δράση.

Ο Κατσαΐτης γεννήθηκε το 1996 κι από μικρό παιδί είναι μέσα στα πυγμαχικά τερέν. Ήταν 13 ετών όταν ξεκίνησε προπονήσεις στον Τόφαλο με τον Σάκη Παπαδόπουλο και τον Ντίνο Γαλανό, ενώ η μεταπήδησή του στην ΠΥΓΜΗ του Λάμπρου Μιχαλόπουλου στα 15 του, συνδυάστηκε με το αγωνιστικό του ντεμπούτο.

Αμέσως άρχισαν και οι διακρίσεις, αναδείχθηκε «χρυσός» πρωταθλητής Ελλάδας στους εφήβους (64 κιλά) ενώ έφτασε μέχρι και την Α'. Διάφοροι λόγοι υπαγόρευσαν την αδρανοποίησή του μέχρι το περασμένο καλοκαίρι που επανήλθε στις προπονήσεις, σκοπεύοντας ένα νέο ξεκίνημα. Νέος του σταθμός η Άμυνα με προπονητή τον Μάριο Καπερώνη. Αγωνίστηκε ξανά στην κορυφαία κατηγορία, όπου έχασε από τον Ιάσονα Σωτηρόπουλο, έχοντας ήδη πετύχει νίκη με διακοπή σε τουρνουά προετοιμασίας, που προηγήθηκε στο Αγρίνιο.

«Στόχος μου είναι να αποδείξω, παρά την αποχή, πως μπορώ να προσφέρω πολλά, πως και σε αυτή την νέα κατηγορία αξίζω και μπορώ να στεφθώ και πάλι πρωταθλητής», δήλωσε σχετικά.

Ο Κωνσταντίνος Κατσαΐτης έχει σχεδόν 35 αγώνες στο παλμαρέ του, από τα πιο γεμάτα δελτία πυγμάχου στην Πάτρα. Από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα του ήταν το 2016 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών όπου στο ντεμπούτο του στην Α', στάθηκε παλικάρι κόντρα στον «πολύ» Τανικίδη.

Στόχος του, μετά την καριέρα του, να μείνει στον χώρο του αθλητισμού, ως προπονητής.

Ευχαρίστησε, τέλος, δύο ανθρώπους που τον βοήθησαν. Τον αείμνηστο Τάσο Μπερδέση «από μικρός που ήμουν, ήταν πάντα δίπλα μου» και τον Μάριο Καπερώνη («με στηρίζει καθημερινά, με καταλαβαίνει ως αθλητή γιατί ήταν κι ο ίδιος αθλητής και μάλιστα με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Και τώρα είναι ικανότατος προπονητής»).

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΤΟΥ
(Σε πανελλήνια πρωταθλήματα)

2016

Β' Κατηγορία

69

3

Κατσαΐτης Κώστας

ΠΥΓΜΗ

2015

Β' Κατηγορία Νότου

60

3

Κατσαΐτης Κώστας

ΠΥΓΜΗ

2014

Εφήβων

64

3

Κατσαΐτης Κώστας

ΠΥΓΜΗ

2013

Εφήβων

64

1

Κατσαΐτης Κώστας

ΠΥΓΜΗ




ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech