Η απάντηση των ομοσπονδιακών τεχνικών πυγμαχίας στον αυτοανακηρυγμένου «Γ. Γ. του Συνδέσμου Προπονητών» Χρήστο Τριάντη

Τετάρτη, Ιανουάριος 25, 2023 - 12:00μμ
Συνυπογράφει και ο Νίκος Πλέας

Με ανακοίνωσή τους οι ομοσπονδιακοί προπονητές πυγμαχίας απαντούν στις «ανυπόστατες κατηγορίες και τις ανακρίβειες του υποτιθέμενου και αυτοανακηρυγμένου "Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Προπονητών", Χρήστου Τριάντη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Ως Ομοσπονδιακοί Προπονητές Πυγμαχίας, είμαστε δεκτικοί σε οποιαδήποτε κριτική είτε θετική είτε αρνητική, απ' όπου κι αν προέρχεται, αρκεί όμως αυτή να βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, και όχι να είναι μια κριτική που απώτερο σκοπό έχει τον αποπροσανατολισμό και τη λασπολογία, υπηρετώντας προφανείς σκοπιμότητες.
Επίσης, γνωρίζουμε ότι ουδεμία σημασία και ουδεμία αξία έχει να ασχοληθούμε με πρόσωπα και καταστάσεις που καμία σχέση δεν έχουν με το άθλημά μας, ωστόσο στην παρούσα περίπτωση θα πρέπει να λάβουμε θέση, πρωτίστως από σεβασμό και αγάπη στην οικογένεια της ελληνικής πυγμαχίας.
Με αφορμή λοιπόν την συνέντευξη (20-1-2023) που παραχώρησε ο υποτιθέμενος "Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Προπονητών", κ. Χρήστος Τριάντης, μέσω της οποίας μάλιστα ο ανωτέρω απηύθυνε κατηγορίες και επέρριψε ευθύνες στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, τους Εθνικούς προπονητές και την Τεχνική Επιτροπή, για τον τραγικό και άδικο θάνατο του αθλητή Βασίλη Τόπαλου, οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Πυγμαχίας, προς αποκατάσταση της αλήθειας οφείλουμε να παραθέσουμε τα παρακάτω, θέτοντας αρχικά ένα καίριο ερώτημα:
Ποιος λοιπόν είναι πραγματικά ο κ. Τριάντης; Απαντάμε συνοπτικά.
Είναι εκείνος, που χρησιμοποιεί ψευδώς τον τίτλο του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Προπονητών, παριστάνοντας τον Γραμματέα του συνδέσμου χωρίς πραγματικά να είναι: Επομένως, ψεύδεται χωρίς καμία αιδώ.
Είναι εκείνος, που δεν έχει ούτε δικό του σύλλογο, ούτε δικό του αθλητή: Επομένως, δεν έχει κανένα δικαίωμα να ομιλεί για τους προπονητές και τους αθλητές.
Είναι εκείνος, που όταν ήταν Εθνικός προπονητής, δεν είχε να παρουσιάσει κανένα αξιόλογο έργο, καμία επιτυχία, καμία εξυγίανση του αθλήματος: Επομένως, δεν έχει κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για το άθλημα και τους αθλητές.
Είναι εκείνος, που με τις συκοφαντίες του προσβάλλει θεσμούς-φορείς-προσωπικότητες αλλά και το αξιέπαινο έργο των αθλητών της Εθνικής μας Ομάδας: Επομένως, δεν σέβεται τίποτα και κανέναν.
Είναι εκείνος, που για προσωπικούς του λόγους και κυρίως για να αποπροσανατολίσει τις δικαστικές αρχές από τα πραγματικά αίτια του τραγικού γεγονότος, αμαυρώνει την ψυχή του αδικοχαμένου μας Βασίλη: Επομένως είναι επικίνδυνος και εκπροσωπεί συμφέροντα που μόνο εκείνος γνωρίζει.
Αυτός είναι ο κ. Τριάντης.
Τον παραδίδουμε στην κρίση του αθλητικού κόσμου, και όχι μόνο.
Σε όσους λοιπόν επιχειρούν να μας συκοφαντήσουν, απαντάμε με ξεκάθαρες κι αδιαμφισβήτητες αλήθειες. Ας δώσουμε λοιπόν στα γεγονότα την πραγματική τους διάσταση.
Σχετικά με τις ιατρικές εξετάσεις των αθλητών:
Με το πέρας του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων 2022 στην Ιταλία, δόθηκε εντολή από τους ομοσπονδιακούς προπονητές προς τους αθλητές να ξεκουραστούν, αφού πλέον ο στόχος είχε ολοκληρωθεί-επιτευχθεί και δεν θα ακολουθούσαν άλλοι αγώνες για τους αθλητές που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και όχι μόνο, μέχρι την έναρξη του νέου αγωνιστικού έτους 2023, όπου και θα έκαναν τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις, όπως επιβάλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA)
Όλοι οι αθλητές τόσο κατά την διάρκεια αλλά και με το πέρας του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δεν ανάφεραν κανένα θέμα υγείας, ενώ σε κάθε περίπτωση σημειώνεται ότι εξετάζονταν καθημερινά στους αγώνες πριν την ζύγιση για τον επόμενο αγώνα τους από τους ιατρούς των αγώνων, όπως συνηθίζεται και επιβάλλεται από το πρωτόκολλο της ΙΒΑ
Σε κάθε διεθνή συμμετοχή – διοργάνωση, ο αθλητής/τρια και ο ιατρός της εκάστοτε ομοσπονδίας συμπληρώνουν την υποχρεωτική ιατρική πιστοποίηση (medical certification) τελευταίου τριμήνου, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται εξετάσεις ως προς την υγεία του αθλητή, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για τυχόν τραυματισμούς-ασθένειες που πέρασε το τελευταίο διάστημα ο αθλητής και συνυπογράφουν γιατρός και αθλητής, ενώ παράλληλα είναι υποχρεωτικό ο αθλητής να έχει κάνει αιματολογικές εξετάσεις το τελευταίο τρίμηνο για μεταδιδόμενες μολυσματικές παθήσεις (ηπατίτιδα B,C,HIV κ.α.) προκειμένου η οργανωτική επιτροπή E.U.B.C ή A.B να επιτρέψει να λάβει μέρος ο αθλητής στους αγώνες
Χαρακτηριστικό είναι πως στην τελευταία προπόνηση όπου έλαβε μέρος με την Εθνική ομάδα (3-12-2022) ο αθλητής Βασίλης Τόπαλος (μαζί και με άλλους συναθλητές/τριες του από την Εθνική ομάδα) ο ομοσπονδιακός προπονητής Αρτούρ Μικαελιάν, τους τόνισε πως βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο και θα πρέπει να χαμηλώσουν προπονητικούς ρυθμούς έως ότου γίνει η έναρξη της επόμενης αγωνιστικής χρόνιάς, καθώς επίσης θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τις ιατρικές εξετάσεις για την ανανέωση του διεθνές δελτίου
Είχε σταλεί ενημέρωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας προς τους συλλόγους για τις ιατρικές εξετάσεις των αθλητών τους.
Σχετικά με την προετοιμασία των αθλητών και την αγωνιστική επιβάρυνση:
Δεν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο που να επιβάλει ποιος είναι ο αριθμός αγώνων που πρέπει να συμμετάσχει ένας αυριανός πρωταθλητής Ευρώπης παίδων σε ένα διάστημα προετοιμασίας εννέα μηνών, Ιανουάριος 2022 έως 25 Σεπτεμβρίου 2022, όπου και η έναρξη πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Εν προκειμένω πάντως διευκρινίζεται ότι ο αθλητής Βασίλης Τόπαλος συμμετείχε το παραπάνω διάστημα σε 15 αγώνες (τρία διεθνή τουρνουά, 12 αγώνες, 10 δέκα νίκες - 2 δύο ήττες, και σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου και οι τρείς αγώνες του τελείωσαν με διακοπή στον πρώτο γύρο υπέρ του).
Για να λάβει μέρος ένας αυριανός πρωταθλητής Ευρώπης θα πρέπει να έχει κάνει αντίστοιχη προετοιμασία και αγώνες, όπως κάνει ο κάθε αθλητής για ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων, καθώς έχει να αντιμετωπίσει αθλητές όπου μόνο στην χώρα τους, στο αντίστοιχο πρωτάθλημά που αγωνίζονται μαζί με τα προκριματικά πραγματοποιούν 8-10 αγώνες ετησίως και όχι μόνο, επίσης συμμετέχουν σε πάνω από τρία διεθνή τουρνουά ή και εγχώρια.
Επομένως με τέτοιο συντελεστή δυσκολίας και ανταγωνισμό προκειμένου να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα των αθλητών μας πρέπει να είμαστε αντάξιοι, ανταγωνιστικοί, προετοιμασμένοι των απαιτήσεων ενός πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, και να γίνει ο κατάλληλος προπονητικός-αγωνιστικός σχεδιασμός
Για παράδειγμα, ο αθλητής από το Αζερμπαϊτζάν GASIMZADE MAHAMMADALI, χρυσός στην κατηγορία των 57 k.g junior στο αντίστοιχο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2022, πραγματοποίησε 25 αγώνες και δεν είναι ο μόνος, στο ίδιο πανευρωπαϊκό έλαβε μέρος και ο Τόπαλος Βασίλης 15 αγώνες πριν το πανευρωπαϊκό σε εννέα μήνες και 5 αγώνες στο πανευρωπαϊκό.
Επίσης να σημειωθεί πως ένας πολύ καλός αθλητής που λαμβάνει μέρος σε διεθνή τουρνουά συμμετέχει σε τρείς με τέσσερις αγώνες σε κάθε τουρνουά. Αυτό σημαίνει ότι ένας πρωταθλητής Ευρώπης με την συμμετοχή του σε τρία διεθνή τουρνουά φθάνει τους 10-12 αγώνες συν τους αγώνες στο αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα ξεπερνάει τους 15, συν 5 αγώνες στο πανευρωπαϊκο, αγγίζουν τους 20.
Όπως και έγινε με τους περισσότερους μενταλίστ του πανευρωπαϊκού.
Είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο της πυγμαχίας αυτά που παραθέτουμε, αλλά όπως αναφέραμε ανωτέρω, οφείλουμε να παραθέσουμε δημοσίως τα πραγματικά γεγονότα, και επιδιώκουμε οριστικά να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους αλλά και να βάλουμε οριστικά στην θέση τους και όλους εκείνους που ουδέν γνωρίζουν και ουδόλως ασχολούνται με την πυγμαχία και την προετοιμασία των αθλητών, αλλά είναι λαλίστατοι εκστομίζοντας ψεύδη και αποπροσανατολιστικά επιχειρήματα για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου αμαυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη και την ψυχή του, άλλα και τις μεγάλες και σπουδαίες επιτυχίες του, ενώ σε εκείνες τις πραγματικά ένδοξες στιγμές, ήταν αδιάφοροι, μουγκοί και εξαφανισμένοι.
Όλοι οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές, είμαστε πιστοποιημένοι με δίπλωμα Α κατηγορίας, τηρούμε αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA), δίνουμε καθημερινά αγώνες, ορισμένες φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες για το καλό της πυγμαχίας και πρωτίστως για το καλό των αθλητών μας. Όλοι οι αθλητές μας είναι υγιέστατοι και τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας, τα ιατρικά και προπονητικά πρωτόκολλα.
Έχουμε καταφέρει, όλοι μαζί, Ομοσπονδία, προπονητές, αθλητές, να είμαστε μια οικογένεια, πράγμα το οποίο αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο ότι για πρώτη φορά ήρθαν στην Πατρίδα μας συνολικά 17 πανευρωπαϊκά και 2 Παγκόσμια μετάλλια μέσα σε ένα χρόνο, κατατάσσοντας την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως, για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Ο κόσμος της πυγμαχίας θρηνεί για τον άδικο χαμό του χρυσού πρωταθλητή Ευρώπης Βασίλη Τόπαλου. Θα ζει για πάντα μέσα στις καρδιές μας. Όλοι μας, Ομοσπονδία, προπονητές και αθλητές, έχουμε χρέος και ευθύνη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για εκείνον και τίποτα και κανένας δεν θα μας σταματήσει.
Ως Ομοσπονδιακοί Προπονητές δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει την προσπάθειά μας. Η δική μας απάντηση στα ξεπερασμένα συστήματα του παρελθόντος, είναι η επιμονή, η υπομονή και η αγάπη μας για την πυγμαχία, είναι η αποφασιστικότητά μας να παλεύουμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προς όφελος των αθλητών μας.
Συκοφαντίες, ψέματα και λάσπη ΔΕΝ χωρούν πια στην Ελληνική Πυγμαχία!
Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη καθώς έχουμε κινηθεί νομικά και σύντομα ο «αυτοανακηρυγμένος», «Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Προπονητών» κ. Χρήστος Τριάντης θα λογοδοτήσει για τα κραυγαλέα ψεύδη και τις αήθεις και ανυπόστατες κατηγορίες του».
ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΜΙΚΑΕΛΙΑΝ ΑΡΤΟΥΡ
ΝΤΟΥΜΑΖΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΛΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΚΑΒΕΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΚΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΟΥ ΑΡΗΣ
ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΣΕΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech