Πάτρα- Απόλλων: Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Γαλάνης

Δευτέρα, Ιανουάριος 23, 2023 - 9:06πμ
Θρήνος στην "μελανόλευκη" ομάδα

Θλίψη στον Απόλλωνα Πάτρας. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο πρόεδρος της πατρινής ομάδας την περίοδο 1995-1997 Σπύρος Γαλάνης. Τότε ήταν που ο πατρινός σύλλογος είχε λάβει μέρος στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το όνομα του εκπλιπόντα ήταν συνδεδεμένο με τον μελανόλευκο σύλλογο. Ήταν ήταν από τους πρωτεργάτες στην κατασκευή του Αθλητικού κέντρου της Περιβόλας.
Ο Σπύρος Γαλάνης άνηκε στη μεγάλη διοικητική «φουρνιά» του Ελληνικού μπάσκετ.
Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.
Ήταν παντρεμένος με την Ιωάννα και απέκτησαν δύο παιδιά, την Πολυξένη και τον Θάνο. Είχε συνταξιοδοτηθεί ως διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Η οικογένεια του Απόλλωνα θρηνεί για την απώλεια του εμβληματικού παράγοντα του Συλλόγου, Σπύρου Γαλάνη, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.
Υπηρέτησε τον Σύλλογο με αγάπη και συνέπεια από τις αρχές της δεκαετίας του 80, ήταν μέλος στο ΤΑΚ Απόλλων που ιδρύθηκε το 1991 και μάλιστα ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΚΑΕ που ιδρύθηκε το 1995 και παρέμεινε μέχρι το 1997, ενώ συνέχισε την προσφορά του στον Ερασιτέχνη μέχρι το 2000.
Ο Σπύρος Γαλάνης αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του Απόλλωνα, αφού ήταν από τους ανθρώπους που κράτησαν ζωντανή την ομάδα ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της, καθώς μαζί με μία παρέα φίλων έδωσαν στη συνέχεια σάρκα και οστά στο όνειρο να δημιουργηθεί μία αξιόλογη ομάδα που θα ανέβει στην μεγάλη κατηγορία. Γενικότερα, ήταν μεγάλη η συμμετοχή και η προσφορά του στην άνοδο της ομάδας μπάσκετ στην Α1 Εθνική, καθώς και στην κατασκευή του γηπέδου μας, στην Περιβόλα.
Η «μελανόλευκη» οικογένεια θρηνεί για την απώλεια ενός ακόμη δικού της ανθρώπου και για μία ξεχωριστή προσωπικότητα της ομάδας που σίγουρα θα λείπει στους επόμενους αγώνες και δραστηριότητες του Συλλόγου μας.
Οι διοικήσεις του Απόλλωνα, της Απολλωνιάδας και της ΚΑΕ, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του Σπύρου Γαλάνη.
Η κηδεία του εκλιπόντος, θα γίνει το μεσημέρι (15.00), της Τρίτης (24/1), από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Η οικογένεια της ΠΑΕ Παναχαϊκή και το Δ.Σ. εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήρια στους στην οικογένεια του Απόλλωνα Πάτρας, για τον χαμό του Σπύρου Γαλάνη, εμβληματικού πρώην παράγοντα και προέδρου του Απόλλωνα Πάτρας.
Ο Σπύρος Γαλάνης αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του Απόλλωνα, ήταν κοντά στην ομάδα στις πιο δύσκολες στιγμές της και βοήθησε να δημιουργηθεί μια αξιόλογη ομάδα ενώ συνέβαλλε και στην κατασκευή του γηπέδου της ομάδας, στην Περιβόλα.
Σύσσωμη η ΠΑΕ Παναχαϊκή εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στους οικείους του Σπύρου Γαλάνη αλλά και στους «μελανόλευκους» για τον άδικο χαμό του.

Υποστήριξη: SilkTech