Ο Πατρινός Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία της Μαρίας Σάκκαρη

Δευτέρα, Ιανουάριος 23, 2023 - 12:00μμ
Της άλλαξε τη ζωή και τη βοήθησε να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο και να λογίζεται πλέον ως μια από τις καλύτερες τενίστριες στον κόσμο

«Το ταλέντο αρχίζει τα ωραία έργα, αλλά μόνο η δουλειά τα ολοκληρώνει», είχε πει ο Γάλλος γνωμικογράφος, Ζοζέφ Ζουμπέρ. Μια φράση που ταιριάζει απόλυτα στην Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια όλα αυτά τα χρόνια έχει δουλέψει σκληρά και συνεχίζει να δουλεύει με το ίδιο πάθος και το ίδιο πείσμα, με στόχο να γίνει ακόμα καλύτερη. Με στόχο να φτάσει εκεί που έχει ονειρευτεί. Στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Στην κορυφή του κόσμου. «Στόχος μου πάντα είναι να φτάσω στο Νο1 και να κερδίσω πολλά τουρνουά και Grand Slams», είχε ονειρευτεί φωναχτά. Μια τενίστρια, η οποία αποτελεί πρότυπο για μικρούς και μεγάλους. Πρότυπο αθλήτριας. Πρότυπο εργατικότητας. Μια πολύ σπουδαία προσωπικότητα, εντός αλλά και εκτός κορτ, που εμπνέει και αποδεικνύει περίτρανα ότι με σκληρή δουλειά μπορείς να φτάσεις ψηλά.

Η Μαρία στο… αίμα της το τένις. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού είναι εγγονή του σπουδαίου πρωταθλητή και μετέπειτα προπονητή τένις, Δημητρίου Κανελλόπουλο και κόρη της πρώην πρωταθλήτριας και Νο.43 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA (13/4/1987), Αγγελικής Κανελλοπούλου. Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά. Είχε το… μικρόβιο του τένις μέσα της από πολύ μικρή. Όμως, η Μαρία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο (21/3/2022) είχε ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο.3 του κόσμου, με τη συμπατριώτισσά μας να κλείνει τη φετινή σεζόν στο Νο.6 (σ.σ 40/23 νίκες, 2.481.419 $).

Μια ακόμα σπουδαία σεζόν για τη Μαρία. Μια ακόμα σεζόν στην οποία είχε δίπλα της τον άνθρωπο που της άλλαξε τη ζωή και την έχει βοηθήσει να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο και να λογίζεται πλέον ως μια από τις καλύτερες τενίστριες στον κόσμο. Τον σπουδαίο Γιώργο Παναγιωτόπουλο. Τον fitness coach της Μαρίας Σάκκαρη, ο οποίος υπήρξε εξαιρετικός σπρίντερ στα νιάτα του, ενώ κατά τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου, έχοντας βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στις επιτυχίες τους. Ολυμπιακά μετάλλια, ευρωπαϊκές επιτυχίες και σπουδαίες επιδόσεις, με τον Παναγιωτόπουλο να συμβάλει τα μέγιστα.

Ο Παναγιωτόπουλος ανέλαβε τη Μαρία Σάκκαρη όταν η Ελληνίδα τενίστρια ήταν 13 ετών. Ηταν η πρώτη τενίστρια με την οποία συνεργάστηκε. Ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ. Μια πολύ μεγάλη πρόκληση, την οποία αποδέχθηκε. Με στόχο να οδηγήσει τη συμπατριώτισσά μας στην κορυφή του παγκοσμίου τένις. Μιάμιση δεκαετία μετά βλέπει το μικρό κοριτσάκι, το οποίο ανέλαβε τότε, να είναι στο Νο.6 και να παλεύει για να ανέβει στο Νο.1 της WTA. Μια συνεργασία που εξελίχθηκε σε σχέση πατέρα – κόρης, με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο να βρίσκεται πάντα δίπλα της και να προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μια συνεργασία που βοήθησε πολύ την Μαρία να βελτιώσει την αντοχή της, την ταχυδύναμη, την ελαστικότητά της. Στοιχεία που την ανέβασε επίπεδο. Την έφεραν στο top-5 της WTA. Ατελείωτες προπονήσεις. Τρέξιμο και βάρη, σε δύσκολες συνθήκες. Εντός, αλλά και εκτός γυμναστηρίου. Τρέξιμο σε άμμο, για βελτίωση της ταχυδύναμης. Άλματα, επιτόπια και με φόρα. Προπονήσεις επί ώρες. Προπονήσεις, τις οποίες… κουράζεσαι μόνο να τις βλέπεις. Η Σάκκαρη εάν δεν ήταν τενίστρια, θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει καριέρα στον στίβο, με τις προπονήσεις που κάνει. Δουλειά, δουλειά, δουλειά (work, work, work), όπως λέει και το τραγούδι της Ριάνα. Ένα τραγούδι, που ταιριάζει απόλυτα στη Μαρία, που έχει αρχίσει ήδη την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν. Φυσικά, υπό τις οδηγίες του Παναγιωτόπουλου. Το 2023 βρήκε την Μαρία να στοχεύει ψηλά. Για την ακρίβεια; Στην κορυφή.

ΠΗΓΗ: to10.gr

Υποστήριξη: SilkTech