Η Προκήρυξη για τα Δημοσιογραφικά Βραβεία του ΠΣΑΤ 2022

Κυριακή, Ιανουάριος 22, 2023 - 10:00μμ
Οι όροι και προϋποθέσεις

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) προκηρύσσει και φέτος τα Δημοσιογραφικά Βραβεία 2022, για τους συναδέλφους – μέλη του Συνδέσμου.
Οι υποψηφιότητες, για τα 25α βραβεία, μπορούν να υποβληθούν στη Γραμματεία του ΠΣΑΤ, με θέματα που έχουν δημοσιευθεί, μεταδοθεί και παρουσιαστεί, από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και 31 Δεκεμβρίου 2022.
"Όροι και προϋποθέσεις, για τη συμμετοχή στα Δημοσιογραφικά Βραβεία 2022:
* Ο υποψήφιος, δεν μπορεί να αυτοπροταθεί. Απαιτείται η υπογεγραμμένη πρόταση δύο (2) συναδέλφων, μελών του ΠΣΑΤ, με την απαραίτητη υπενθύμιση, τόσο οι προτείνοντες όσο και ο προτεινόμενος να είναι ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΕΝΤΑΞΕΙ στο Σύνδεσμο
*Στα Δημοσιογραφικά Βραβεία 2022 έχουν από φέτος δικαίωμα συμμετοχής και οι συνάδελφοι που βραβεύτηκαν το προηγούμενο έτος. Προϋπόθεση, όμως θα είναι να απονέμεται η πλειονότητα των βραβείων σε συναδέλφους που δεν είχαν βραβευτεί το αμέσως προηγούμενο έτος.
* Η πρόταση μπορεί να αφορά σε Συνέντευξη, Άρθρο, Έρευνα, Σχόλιο, Ρεπορτάζ, γενικά δημοσιογραφικό προϊόν, σε Έντυπα και Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, Ιστοσελίδες, WEB TV κλπ.
* Αναλόγως με τις κατατεθειμένες προτάσεις, διαμορφώνονται και οι επί μέρους κατηγορίες προς Βράβευση
* Τα προτεινόμενα θέματα, θα πρέπει να είναι στην αυθεντική τους μορφή, χωρίς εκ των υστέρων διορθώσεις
*Στην περίπτωση που το προτεινόμενο θέμα αποτελεί αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, απαιτείται η ονομαστική αναφορά των συναδέλφων που μετείχαν σ' αυτή που στην πλειοψηφία τους πρέπει να είναι Μέλη του Συνδέσμου
* Σ' ό,τι αφορά τα προτεινόμενα θέματα συναδέλφων φωτορεπόρτερ, Μελών του ΠΣΑΤ, αυτά μπορεί να είναι το ανώτερο έως τρία (3) για τον καθένα
* Στις επί μέρους Κατηγορίες, θα πρέπει να είναι δύο (2) ή περισσότερες οι υποψηφιότητες, για να υπάρξει σχετική απόφαση Βράβευσης από την Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ
* Τα μέλη της Επιτροπής Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ, έχουν το δικαίωμα, πέραν των υποψηφιοτήτων που κατατίθενται, να προτείνουν κι αυτά θέματα προς Βράβευση
* Στα Δημοσιογραφικά Βραβεία 2022 δεν δικαιούνται να μετέχουν, ως υποψήφιοι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα μέλη της Επιτροπής Δημοσιογραφικών Βραβείων. Εξαιρούνται περιπτώσεις ομαδικών υποψηφιοτήτων.
* Τα προτεινόμενα προς Βράβευση θέματα, θα πρέπει να αποσταλούν, ή κατατεθούν στα γραφεία του ΠΣΑΤ (Ασκληπιού 3, Αθήνα), με την ένδειξη «Για Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων» σε φάκελο, ή ηλεκτρονικά ([email protected]) το αργότερο έως και τις 5 Φεβρουαρίου 2023.
Την Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ, η οποία λειτουργεί βάσει του Καταστατικού μας (άρθρο 20, παρ. γ') και οι αποφάσεις της δεσμεύουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, απαρτίζουν οι συνάδελφοι μέλη: Νίκος Κατσαρός, Παύλος Γερακάρης, Κώστας Μυλωνάς, Φαίδων Κωνσταντουδάκης, Κώστας Κομίνης, Στράτος Σεφτελής, Ζήσης Καραβάς, Βάσω Μώραλη, Μάκης Παπαζήσης και εκ μέρους του Δ.Σ. ο Α' Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Βαγγέλης Ιωάννου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ ορίζει τον συνολικό αριθμό των δημοσιογραφικών βραβείων, για τα οποία την τελική πρόταση κάνει η Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων και το Διοικητικό Συμβουλίου είναι υποχρεωμένο να αποδεχτεί.
Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ δύναται να απονείμει ειδικές βραβεύσεις και επαίνους σε μέλη και μη μέλη του Συνδέσμου.
Οι Συγγραφείς Συνάδελφοι
Στην εκδήλωση των Δημοσιογραφικών Βραβείων 2022, όπως κάθε χρόνο, ο ΠΣΑΤ θα τιμήσει και τους συναδέλφους – συγγραφείς βιβλίων, εντός του 2022.
Ο ΠΣΑΤ, καλεί τους συναδέλφους – συγγραφείς να αποστείλουν αντίτυπο του εκδοθέντος βιβλίου τους, στα γραφεία του Συνδέσμου, έως και τις 5 Φεβρουαρίου 2023.
Εισαγωγή σε ΑΕΙ
Στην ίδια εκδήλωση επίσης, θα τιμηθούν και τα παιδιά των συναδέλφων – μελών του ΠΣΑΤ που έχουν εισαχθεί στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα το 2022.
Ο ΠΣΑΤ, επίσης καλεί και τους συναδέλφους των οποίων τα παιδιά τους έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ το 2022, να ενημερώσουν με email ([email protected]) σχετικά τον ΠΣΑΤ".

Υποστήριξη: SilkTech