Γκραν Κανάρια-Προμηθέας: Δύσκολη έξοδος στην Ισπανία

Τετάρτη, Ιανουάριος 18, 2023 - 10:11πμ
Η Πατρινή ομάδα αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο του δεύτερου ομίλου του Eurocup, σε ένα πολύ απαιτητικό ματς για την 11η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Το καλό του διάστημα θέλει να συνεχίσει ο Προμηθέας, που μετρά τρεις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.
Οι Πατρινοί αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Γκραν Κανάρια για την 11η αγωνιστική του Eurocup (18/1, 22:00, NovaSports 4), θέλοντας να πετύχει μια πολύ σημαντική στη μάχη της τετράδας του δευτέρου ομίλου.
Ο Προμηθέας βρίσκεται στο 6-4 και ισοβαθμεί με Χάποελ Τελ Αβίβ και Μπουντούτσνοστ στην τέταρτη θέση του ομίλου, ενώ από την άλλη η Γκραν Κανάρια έχει ρεκόρ 8-2 και βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης.
Το ματς προφανώς είναι ένα από τα πλέον δύσκολα που θα κληθεί φέτος να αντιμετωπίσει η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου, αφού οι Ισπανοί είναι μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες του Eurocup ενώ βρίσκονται εκτός οκτάδας και στην ισπανική ACB.
Παρόλα αυτά, ο Προμηθέας έχει αποδείξει πως μπορεί να ανταγωνιστεί την ομάδα από τις Κανάριες Νήσους, αφού στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει στην Πάτρα με σκορ 93-82, έχοντας ωστόσο τότε ως πρωταγωνιστή τον Τζο Γιανγκ που πλέον έχει αποχωρήσει.
Όσον αφορά το φορμάρισμα, και οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες. Ο Προμηθέας μετράει τρία συνεχόμενα ροζ φύλλα με Άρη, Τρέντο και Λαύριο, ενώ η Γκραν Κανάρια διέλυσε στην τελευταία αγωνιστική της ACB τη Φουενλαμπράδα με 110-65.

Υποστήριξη: SilkTech