Θωμάς Μπετχαβάς: Το νέο αίμα του ΝΟΠ

Τετάρτη, Ιανουάριος 18, 2023 - 11:51πμ

Στα 16 του χρόνια έχει καταφέρει να θεωρείται πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του ΝΟΠ - μέλος μια ταλαντούχας φουρνιάς νέων παικτών. Κι ο ίδιος μετρά ήδη 11 χρόνια στον Ναυτικό Όμιλο Πατρών.

Ο Θωμάς Μπετχαβάς γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 2006 και ύστερα από ένα μικρό πέρασμα από το τάε κβον ντο και τη Δόξα με προπονητ'η τον Ανδρέα Παπαδάτο και από το μπάσκετ και τον Αίολο με προπονητή τον Ανδρέα Παπαδημητρίου, καταστάλαξε στην πισίνα του ΝΟΠ, πρώτα ως κολυμβητής και ύστερα ως πολίστας.

«Με εξίταρε το γεγονός πως το πόλο έχει ανταγωνιστικότητα, ήταν το σημείο που με έκανε να αγαπήσω το πόλο», εξηγεί την απόφασή του.

Ο ύψους 1,85μ. περιφερειακός αγωνίστηκε σε όλες τις ομάδες του Ομίλου, μίνι παίδων, παίδων, εφήβων, νέων και την ανδρική ομάδα!

Φέτος είναι στέλεχος της εφηβικής ομάδας, της ομάδας νέων και φυσικά αγωνίζεται και με την ανδρική ομάδα στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, στην οποία έκανε ντεμπούτο πέρυσι. Ήδη έχει 6 συμμετοχές και 4 γκολ με τον ΝΟΠ στην Α2!

Είναι μαθητής της β' τάξης στο 11ο λύκειο και έχει επιλέξει τη θετική κατεύθυνση με προτίμηση τις Οικονομικές σχολές και της Πληροφορικής.

«Στόχος μου φέτος είναι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στα πρωταθλήματα Εφήβων, Νέων Ανδρών αλλά κυρίως στην προσπάθεια του ΝΟΠ για άνοδο στην Α1. Απώτερος στόχος, όπως και όνειρο κάθε αθλητή να φορέσω το γαλανόλευκο σκουφάκι με το εθνόσημο της Εθνικής Ελλάδος».

Ο Μπετχαβάς έχει πάρει μέρος τρεις φορές σε καμπ προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων παίδων και εφήβων και είναι σε τροχιά να ζήσει το όνειρό του.

Σε κάθε περίπτωση θέλει να μείνει στον χώρο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, να το «τερματίσει».

Είναι ο μοναδικός παίκτης του ΝΟΠ που ήδη έχει πανηγυρίσει πέντε μετάλλια με τις ηλικιακές ομάδες του Ομίλου στα πανελλήνια πρωταθλήματα! Ουδείς άλλος!

Θυμίζουμε:
2018: Ασημένιο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μίνι παίδων.
2019: Χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο μίνι παίδων.
2020: Χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο παίδων.
2021: Χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο παίδων.
2022: Χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο εφήβων.

Μεγαλύτερη απογοήτευση, ένα χαμένο σουτ κόντρα στα Χανιά, που θα έβαζε τον ΝΟΠ επικεφαλής στην αναμέτρηση, η οποία έκρινε και το εισιτήριο στον τελικό του πανελληνίου εφηβικού πρωταθλήματος.

Πρόσθεσε πως πρότυπό του είναι ο Φουντούλης, ενώ κατέληξε με ένα μεγάλο ευχαριστώ: Σε όλους τους προπονητές μου αυτά τα 12 χρόνια, την Αγγελική Τσίστα, τον Μιχάλη Μπαρτζελά, τον Θανάση Κοντάκο, τον Κώστα Σακκαλή, τον Βασίλη Λαμπάτο, τον Σπύρο Μπουλουγουρά και τον Δημήτρη Κραβαρίτη».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech