Ο ΝΟΠ χωρίς πρόβλημα 15-7 την ΝΕΠ

Κυριακή, Ιανουάριος 15, 2023 - 3:32μμ
Κυρίαρχος στο τοπικό ντέρμπι στο "Πεπανός"

Με άνεση ο ΝΟΠ επικράτησε  απέναντι στη ΝΕΠ με 15-7, το μεσημέρι της Κυριακής για την 4η αγωνιστική της Α2 Εθνικής πόλο.

Ο ΝΟΠ ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και βρέθηκε να προηγείται με 4-0 για να φτάσουμε στο τέλος της 1ης περιόδου στο 4-2. Η καλή απόδοση σε άμυνα και επίθεση συνεχίστηκε στη 2η περίοδο με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 7-3 υπέρ του ΝΟΠ. Στην 3η περίοδο ο ΝΟΠ είχε την απόλυτη υπέροχη καταφέρνοντας να πετύχει 4 τέρματα και να μην δεχτεί κανένα. Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα ενώ και οι δύο ομάδες έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε πολλούς νεαρούς αθλητές με το επιμέρους σκορ να είναι 4-4 για να φτάσουμε στο τελικό 15-7.

Αιχμή του δόρατος στην επίθεση του ΝΟΠ, ο Απόστολος Γεωργαράς με 5 τέρματα κα ο Παναγιώτης Γκότσης με 3.

Επόμενος αγώνας για τον ΝΟΠ την επόμενη εβδομάδα απέναντι στον ΓΣ Ηλιούπολης.

Διαιτητές: Κωνσταντινίδης-Κουρτίδης. Τα 8λεπτα: 2-4, 1-3, 0-4, 4-4.

ΝΕΠ (Λυκούδης): Λιβαθηνός, Κανελλόπουλος 3, Σαλπόγλου, Τουλγαρίδης, Τσίπης, Μπρακατσέλος, Σπανογιάννης, Κωνσταντακόπουλος 1, Πίτσικας, Καρράς, Αντίοχος 2, Καλαμάς 1, Δραγώνας, Τζίνης, Γιαννακόπουλος.

ΝΟΠ (Κραβαρίτης): Βυθούλκας, Πολάτος, Κανελλόπουλος 2, Γκότσης 3, Πασσάς, Ανδρικόπουλος, Παπαχριστόπουλος 1,Γεωργαράς 5, Αγγελόπουλος 2, Αλάτσης, Βουτσινάς, Μπετχαβάς 1, Βικάτος 1, Τριαντάφυλλος , Λαμπάτος
* Ο προπονητής της ΝΕΠ, Μάκης Λυκούδης δήλωσε: «Ηταν ένα παιχνίδι-γιορτή για το νέο αίμα του πόλο της Πάτρας. Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ, αλλά νέα παιδιά που έπαιξαν από την ομάδα μας, 15 και 16 ετών, τα οποία πήραν το βάπτισμα πυρός στην Α2 Εθνική. Πρόκειται για παιδιά με όρεξη για πόλο, στα οποία τους είπαν ότι είναι μηδενικά και ότι δεν μπορούν να παίξουν. Ε, αυτά τα παιδιά θα δώσουν τις απαντήσεις τους εν καιρώ. Είδατε τη συμπεριφορά της ομάδας και τη μαχητικότητά της όταν οι αντίπαλοι ξέφυγαν με νταμπλ-σκορ. Εμείς έχουμε υπομονή, δουλεύουμε και τα αποτελέσματα θα φανούν συν το χρόνο. Συνεχίζουμε...».
* Ο νεαρός Τζίνης, ένα πολύ συγκροτημένο και ταλαντούχο παιδί, δήλωσε ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή του στην Α2 Εθνική με το σκουφάκι της ΝΕΠ. «Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να πάρουμε κι άλλες ευκαιρίες από τον προπονητή μας», δήλωσε ο νεαρός πολίστας.
* Με την ΝΕΠ δεν αγωνίστηκε -πλην του Κωνσταντακόπουλου- κανείς εκ των νεαρών που μετακινήθηκαν και αυτοί το καλοκαίρι από τον ΝΟΠ, δηλαδή οι Γιώργος Γουρδούπης, Χρήστος Μαυριόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Χριστόφορος Τρασάι, Αγγελος Καραΐσκος, Γιάννης Τζαβάρας, Αλέξανδρος Καλαμάς και Δημήτρης Βαλουξής, καθώς η υπόθεσή τους εκκρεμεί στο ΑΣΕΑΔ, του δε Γουρδούπη δεν εκδόθηκε ακόμα το δελτίο του. Αντίθετα κανονικά αγωνίστηκαν με την ΝΕΠ μερικοί ακόμα πρώην παίκτες του ΝΟΠ, που είχαν τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή ο Νίκος Μπρακατσέλος (διαθέσιμοι και οι Αγγελος Τρίχας, Χριστόφορος Μπάρλος).

* Ήταν η 24η μεταξύ τους αναμέτρηση σε επίσημο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πρώτη φορά το 1990. Εχουν παίξει τόσο για την Α1 όσο και για την Α2 Εθνική. Συνολικά και σε 24 αγώνες ο ΝΟΠ έχει 14 νίκες, η ΝΕΠ 10, ενώ τα γκολ είναι: 239-177 υπέρ του ΝΟΠ.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΝΕΠ: Σε ένα πολύ δυνατό μίτινγκ της ομάδας του Ωκεανού (με 1120 συμμετοχές) αντιπροσωπεία της Αγωνιστικής ομάδας της ΝΕΠ έδωσε τα διαπιστευτήριά της από την 1η κιόλας ημέρα!
Πέρα από τους πολύ καλούς- για την εποχή- χρόνους οι αθλητές/τριες της ΝΕΠ ανέβηκαν στο βάθρο αρκετές φορές. Συγκεκριμένα στα 100μ. πεταλούδα Εφήβων ο Τάκης Θεοδωρακόπουλος με χρόνο 02:15.37 κατέκτησε την 3η θέση. Ομοίως την 3η θέση πήρε και ο Φώτης Χρυσανθακόπουλος στα 100μ. πεταλούδα Παίδων με χρόνο 02:14.36. Στα κορίτσια η Τένια Γιαννακοπούλου κατέκτησε την 2η θέση στα 50μ. πεταλούδα Νεανίδων με χρόνο 29:19, ενώ η Σκούτα Αποστολία αθλήτρια γέννημα-θρέμμα της ΝΕΠ που για φέτος κατεβαίνει με το σκουφάκι του Μίλωνα, αλλά εξακολουθεί να προπονείται με την πατρινή ομάδα κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο Κορασίδων με χρόνο 30:85 κι ένα αργυρό στα 50μ. πεταλούδα με 28:93. Σημαντική και η παρουσία της «βενιαμίν» της αποστολής Ηρας Καραγιάννη με 6η θέση στα 100μ. ελεύθερο Παγκορασίδων Β με χρόνο 01:06.87 και με 4η θέση στα 400μ. ελεύθερο με 5:04.88 (το μετάλλιο χάθηκε για 0,33 χιλιοστά του δευτερολέπτου!). Τέλος αξιόλογη και η παρουσία του Άγγελου Τρίγγου στα 100μ. ελεύθερο στην κατηγορία των Παίδων και της Εβελίνας Φουντά στα 100μ. πρόσθιο της κατηγορίας των Νεανίδων.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και η προσπάθεια συνεχίζεται...

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΝΟΠ: Καθημερινά στις εγκαταστάσεις του ΝΟΠ, η προπονήτρια κωπηλασίας Άννα Αναστασίου υποδέχεται τους ενδιαφερόμενους και αναλαμβάνει να τους καθοδηγήσει στο υπέροχο Ολυμπιακό άθλημα της κωπηλασίας, μια εμπειρία που φιλοδοξούμε να διαδοθεί και να γίνει συνήθεια για πολλούς πολίτες της Πάτρας, όλων των ηλικιών.
Στο ΝΟΠ έχουν σχεδιαστεί και λειτουργούν :
- [ ] Τμήμα ανάπτυξης για παιδιά πάνω των δέκα ετών
- [ ] Τμήμα ενηλίκων
- [ ] Αγωνιστικό τμήμα
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της συγκροτημένης προσπάθειας του ΝΟΠ να κάνει προσιτό το συναρπαστικό άθλημα της κωπηλασίας στην νεολαία, αλλά και τους πολίτες της Πάτρας, με την βοήθεια και υποστήριξη της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦΝΣ). Κύριος στόχος είναι για ανάπτυξη του νέου αθλήματος της παράκτιας κωπηλασίας που ταιριάζει στις συνθήκες της θάλασσας.
Περισσότερες πληροφορίες για συμμετοχή και εγγραφές, στην Γραμματεία του ΝΟΠ, καθημερινά στο τηλέφωνο 2610 31 77 66.

Υποστήριξη: SilkTech