Πάτρα και ΠΕΑΚ επιλέγουν παγκόσμιες αποστολές αθλητών και Ελληνικές Ομοσπονδίες

Πέμπτη, Ιανουάριος 12, 2023 - 12:00μμ
Ο αντιπρόεδρος του ΠΕΑΚ Μιχάλης Κουρέτας με τον εθνικό προπονητή open water του Ισραήλ Amir Karfa

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΠΕΑΚ, ενημερώνει για τα πρωταθλήματα που πρόκεται να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του αλλά και για τους αθλητές που επιλέγουν την Πάτρα για να πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους. Συγκεκριμένα, το ΠΕΑΚ αναφέρει: Ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΕΑΚ Πάτρας δίνουν ομάδες και αθλητές υψηλού επιπέδου και παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ παράλληλα η επιλογή των εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή σημαντικών Πανελληνίων πρωταθλημάτων, φέρνει την πόλη στην κορυφή της προτίμησης και των Ελληνικών Ομοσπονδιών.
Μετά τις Εθνικές ομάδες κολύμβησης της Αιγύπτου και της Μάλτας, καθώς και την Εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης του Ισραήλ, η αντίστοιχη του Εθνική ομάδα κολύμβησης open water του Ισραήλ θα βρεθεί στην Πάτρα, όπου στο Κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» θα πραγματοποιήσει την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.
Η Ισραηλινή αποστολή θα βρίσκεται στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για 15 ημέρες και θα αποτελείται από έξι αθλητές (τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια) ενώ έπεται ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση η ανάληψη του final 4 του κυπέλλου ανδρών και γυναικών που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 3 και 4 Φεβρουαρίου.
Την ίδια περίοδο, (2,3,4,5 Φεβρουαρίου) διοργανώνεται στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Εφήβων-Νεανίδων και Νέων-Ανδρών, Νεανίδων-Γυναικών. Μία διοργάνωση που αναμένεται να φέρει για πέντε ημέρες στην Πάτρα εκατοντάδες αθλητές προπονητές και συνοδούς. Υπολογίζεται δε πως ο συνολικός αριθμός διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της πόλης θα ξεπεράσει τον αριθμό των 3.000 με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.
Η πληρότητα των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ Πάτρας και οι συντονισμένες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις της Επιτροπής Διοίκησης για την αναβάθμιση και τη λειτουργικότητά τους, αποδίδουν χειροπιαστά αποτελέσματα και συνάμα συμβάλλουν σημαντικά στην εξωστρέφεια και την επισκεψιμότητα της πόλης.
Ο πρόεδρος Νίκος Παπαδημάτος και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης, βρίσκονται ήδη σε διαρκή συνεργασία με τις ξένες αποστολές και τις Ελληνικές Ομοσπονδίες, προκειμένου οι προετοιμασίες των αθλητριών και των αθλητών αλλά και οι προγραμματισμένες διοργανώσεις να σημειώσουν την προσδοκώμενη επιτυχία".

Υποστήριξη: SilkTech