Εξαιρετικός ο Προμηθέας "καθάρισε" με άνεση 64-61 τον Αρη (φωτό&βίντεο)

Σάββατο, Ιανουάριος 7, 2023 - 7:11μμ

Ο Αρνόλντας Κουλμπόκα έβαλε το τρίποντο της νίκης, για να λυγίσει ο Προμηθέας τον Άρη (64-61) σε ένα κακό ποιοτικά, αλλά πολύ ενδιαφέρον ματς για την 11η αγωνιστική της Basket League, στο οποίο η πατρινή ομάδα ήταν διαρκώς προηγούμενη ακόμα και με διψήφια διαφορά!

Μάχη περίμεναν όλοι στο Τόφαλος και μάχη είδαν ανάμεσα στον Προμηθέα και τον Άρη για την 11η αγωνιστική της Basket League το απόγευμα του Σαββάτου (7/1). Με χαμηλό σκορ, με γκρίνια, με πολλά σφυρίγματα και με τον Αρνόλντας Κουλμπόκα να βάζει το μεγάλο σουτ που έδωσε την νίκη με 64-61 στους γηπεδούχους.

Στο 5-6 ανέβηκαν οι Πατρινοί (3-2 εντός και 2-4 εκτός έδρας), σε μία κακή βραδιά στο εκτελεστικό κομμάτι. Το δυναμικό παιχνίδι του Άρη οδήγησε τον Προμηθέα 34 φορές στη γραμμή των βολών, με την αναλογία ασίστ/λαθών να είναι αρνητική και με τον Τζο Τόμασον να κάνει ντεμπούτο χωρίς αποτελεσματικότητα στο σουτ. Ο Αρνόλντας Κουλμπόκα ήταν ο άνθρωπος για τα δύσκολα, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, από τους οποίους οι τρεις ήταν αυτοί που έκριναν το σαραντάλεπτο.

Στο 6-5 έπεσαν οι Θεσσαλονικείς (4-2 εντός και 2-3 εκτός έδρας), με τον Νότε να έχει εξοργιστική αστοχία, με τον Τολιόπουλο να προσπαθεί να μαζέψει στο τέλος τα ασυμμάζευτα και με το μακρινό σουτ και το ριμπάουντ να πληγώνουν τον Άρη την ώρα που ο Γιάννης Καστρίτης είχε παράπονα, γενικώς και ειδικώς.

Το ματς δεν ήταν ποιοτικό στο ξεκίνημα, ο Προμηθέας είχε 4/12 σουτ και 10/12 βολές για το 19-16 της πρώτης περιόδου, την ώρα που ο Άρης μετρούσε μόλις ένα αμυντικό ριμπάουντ και τρεις ασίστ για τέσσερα λάθη. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στη δεύτερη, το σκορ έμεινε χαμηλά, οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν περιφερειακό σουτ, οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν ελάχιστες βολές και το 36-31 έδινε ένα προβάδισμα στους Πατρινούς, που πάντως δεν έβρισκαν έναν παίκτη να τους τραβήξει στην επίθεση.

Ο Άρης ήταν πιο έτοιμος προς τα τέλη της τρίτης περιόδου και με τους Μήτρου-Λονγκ - Νότε πέρασε και μπροστά (45-44 στο 28'), σημείο στο οποίο Γκίκας και Κουλμπόκα κράτησαν την ομάδα τους όρθια. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε τεράστια δουλειά για να έχει ο Προμηθέας το προβάδισμα στην τέταρτη, με τον Άρη να μη βάζει καλάθι για επτά λεπτά, με τον Τόμασον να έχει βολές για το 58-52 και με τον Νότε να μειώνει στον πόντο με βολές (60-59). Ένα επιθετικό ριμπάουντ του Προμηθέα έδωσε βολές στον Κουλμπόκα στα 14.1". Ο Λιθουανός έχασε την πρώτη, έβαλε τη δεύτερη κι ο Άρης είχε αρκετό χρόνο.

Ο Καστρίτης πήρε timeout, ο Γκούντγουιν κάρφωσε για το 61-61 στα 5.9", ο Κουλμπόκα απάντησε με τεράστιο σουτ από τη γωνία και στον χρόνο που έμενε ο Χάγκινς πήρε ένα μακρινό τρίποντο που βρήκε σίδερο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Σταματόπουλος, Τσιμπούρης
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-16, 36-31, 49-47, 64-61
Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στη 12η αγωνιστική ο Προμηθέας θα υποδεχθεί το Λαύριο (14/1 στις 16:00), ενώ ο Άρης θα παίξει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό (15/1 στις 15:45).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Ο Προμηθέας ολοκλήρωσε τον α΄ γύρο της Basket League με το ντέρμπι με τον Αρη στην Πάτρα. Ενα παιχνίδι που έγινε σε βαρύ κλίμα, καθώς προηγήθηκε η κηδεία του Ανδρέα Μελιγδή, επί σειρά ετών επικεφαλής προπονητή στις Ακαδημίες του Προμηθέα. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα μεγάφωνα του «Τόφαλος» δεν παίζεται μουσική, ενώ πριν από το τζάμπολ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Παρόντες και 200 περίπου φίλοι του Αρη.
Η πατρινή ομάδα έπαιξε έχοντας στις τάξεις της και τον Τζο Τόμασον, ο οποίος ανακοινώθηκε πριν το τζάμπολ.
Αναλυτικά και η σχετική ανακοίνωση:
«Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας ανακοινώνει την απόκτηση του Αμερικάνου καλαθοσφαιριστή Joe Thomasson, ο οποίος εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας μας για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.
Ο Τhomasson γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου του 1993 στο Ohio των Ηνωμένων Πολιτειών. Βλέπει τον κόσμο από τα 193 εκατοστά και αγωνίζεται στις θέσεις της περιφέρειας. Πρόκειται για έναν παίκτη με αγωνιστικές παραστάσεις από διάφορες χώρες, του οποίου η καριέρα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Ξεκίνησε από το NCAA και τους Wright State Raiders (2014-16), ενώ η πρώτη του επαφή με το ευρωπαϊκό μπάσκετ έγινε τη σεζόν 2016-17, με τη φανέλα της Dinamo Bucuresti (2016-17). Στη συνέχεια είχε ένα σύντομο πέρασμα από την G League και τους Birmingham Squadron, ενώ ακολούθησε μια τριετής περιπλάνηση στο πολωνικό πρωτάθλημα (2017-20), με τη Starogard Gdanski (2017-18), την Start Lublin (2018-19) και την Zielona Gora (2019-20). Στα μέσα της σεζόν 2019-20 μετακόμισε στο Ισραήλ και την Gilboa Galil, στην οποία παρέμεινε για ενάμιση χρόνο. Πέρυσι έπαιξε στην ACB για λογαριασμό της Manresa και είχε εντυπωσιακούς αριθμούς, με 13,2 πόντους και 3,4 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ ψηφίστηκε σαν μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας ολόκληρου του πρωταθλήματος. Μετά την επιτυχημένη θητεία του στην Ισπανία, ο Αμερικανός πήρε μεταγραφή για την Zenit, αγωνιζόμενος κάτω από τις οδηγίες του Xavi Pascual.
Υποδεχόμαστε τον Joe Thomasson στην μπασκετική μας οικογένεια και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με τη φανέλα του Προμηθέα».

Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο 7/1

Μίλων – Ηλυσιακός 105-53
Αίολος Αγυιάς – ΕΦΑΟ Ζωγράφου 80-67
Παγκράτι – Δάφνη Δαφνίου 79-71
Ένωση Ιλίου – Αχαγιά ’82 75-56
Κυριακή 8/1

13.30 Εθνικός Πειραιά – Φανάρια Νάξου

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής (14/1):
Ηλυσιακός – Αίολος Αγυιάς
ΕΦΑΟ Ζωγράφου – Παγκράτι
Δάφνη Δαφνίου – Εθνικός Πειραιά
Φανάρια Νάξου – Ένωση Ιλίου
Αχαγιά '82 – ΝΕΟΛ
Μύκονος – Μίλων

Υποστήριξη: SilkTech