Σοκ στο Πατρινό μπάσκετ- "Έφυγε" σε ηλικία 46 ετών ο Ανδρέας Μελιγδής

Παρασκευή, Ιανουάριος 6, 2023 - 6:05μμ
Έφυγε από τη ζωή ο έμπειρος προπονητής Έφυγε από τη ζωή ο έμπειρος προπονητής

Έφυγε το πρωί της Παρασκευής από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών ο προπονητής μπάσκετ Ανδρέας Μελιγδής. Βαρύ το πένθος για την φυσική του οικογένεια αλλά και για την ομάδα του Προμηθέα στον οποίον κατείχε επί σειρά ετών τη θέση του διευθυντή των ακαδημιών.

Με βασικό προπονητή τον ίδιο η Παιδική ομάδα του Προμηθέα είχε κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στο αντίστοιχο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, εκ των οποίων το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Ανδρέας Μελιγδής ήταν οργανωτικός και σε συνεργασία με τους άλλους προπονητές των ακαδημιών του Προμηθέα δημιούργησαν μια Ακαδημία πρότυπο με 600 και πλέον παιδιά, στα οποία δίνονταν και δίνονται οι σωστές βάσεις στο μπάσκετ.

Η κηδεία του Ανδρέα Μελιγδή θα γίνει το Σάββατο 7-1-2023 και ώρα 2μμ από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Παναγίας Αλεξιωτίσσης. 

Βαρύ το πένθος για τη σύζυγο του Αγγελική, τα παιδιά του Γιώργο, Παναγιώτα και τους γονείς Παναγιώτη και Φωτεινή Κοτσαύτη

 

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Προμηθέα

Ο Οργανισμός του Προμηθέα Πάτρας θρηνεί σήμερα για την απώλεια ενός μέλους της οικογένειάς του, του Ανδρέα Μελιγδή. Ο Ανδρέας ήταν εκ των πρωτεργατών της δημιουργίας της Ακαδημίας του Προμηθέα και υπήρξε ο στυλοβάτης της ανάπτυξής τους. Τους τελευταίους μήνες, αν και έδινε την δική του σκληρή «μάχη», εξακολουθούσε όποτε το επέτρεπαν οι δυνάμεις του να βρίσκεται στο πλευρό των μικρών αθλητών του Συλλόγου μας και να τους δίνει δύναμη με την παρουσία του. Οι αρχές που δίδαξε σε αυτά τα παιδιά θα είναι φωτεινός «φάρος» στην αθλητική και την προσωπική τους ζωή. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους μας αλλά παράλληλα η μνήμη του, παραμένοντας ζωντανή, μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την συμπαράστασή μας στην οικογένεια του εκλιπόντος. Καλό ταξίδι Ανδρέα!

ΔΗΛΩΣΗ

Την παρακάτω δήλωση έκανε ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, Αιρετός Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, μετά την είδηση του θανάτου του Ανδρέα Μελιγδή.

Όπως αναφέρει:

Φτωχότερη είναι από σήμερα η εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, εφόσον έφυγε για πάντα από κοντά μας ο συνάδελφος Ανδρέας Μελιγδής. Ο Ανδρέας ήταν εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, έμπειρος προπονητής και προσέφερε τα μέγιστα στους μαθητές του στα σχολεία που εργάστηκε. Ήταν αφοσιωμένος στο λειτούργημά του και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του σε όλη του την εκπαιδευτική διαδρομή. Το κενό του είναι σίγουρο δυσαναπλήρωτο στην εκπαίδευση της περιοχής μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη ως έναν καλό συνάδελφο. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι Ανδρέα.

ΑΙΟΛΟΣ

"Η μεγάλη οικογένεια του Αίολου Αγυιάς και της ΑΕ Αγυιάς εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο ενός ανθρώπου που άφησε το δικό του μοναδικό στίγμα στον χώρο του μπάσκετ της περιοχή μας και ειδικότερα στον τομέα της Ανάπτυξης και των Ακαδημιών. Ο Ανδρέας Μελιγδής υπήρξε πρωτοπόρος, με όραμα και σύγχρονες ιδέες, ενώ υπήρξε ταυτόχρονα και λάτρης της σκληρής δουλειάς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του".

Υποστήριξη: SilkTech