United Cup: Ανατροπή από Παπαμιχαήλ και 1-0 για την Ελλάδα

Πέμπτη, Δεκέμβριος 29, 2022 - 9:45πμ
Επικράτησε της Βουλγάρας και Νο. 381 του κόσμου Ιζαμπέλα Σινίκοβα

H Δέσποινα Παπαμιχαήλ χάρισε στην ελληνική ομάδα την πρώτη νίκη στην ιστορία του νεοσύστατου United Cup, επικρατώντας της Βουλγάρας και Νο. 381 του κόσμου Ιζαμπέλα Σινίκοβα με 3-6, 6-4, 6-1 κάνοντας το 1-0 για την Ελλάδα στο tie με τη Βουλγαρία.

Το 1ο set ήταν αρκετά νευρικό και για τις δύο τενίστριες, ο οποίες είχαν από 16 αβίαστα λάθη, με το σημείο-κλειδί να είναι το…14λεπτο 6ο game με την Παπαμιχαήλ να μην εκμεταλλεύεται κανένα από τα 7 game-points και τη Σινίκοβα να φτάνει στο 4-2 και αμέσως μετά στο 5-2.

Η Παπαμιχαήλ κατάφερε να μειώσει σε 5-3, όμως αμέσως μετά η Σινίκοβα έφτασε εύκολα σε hold κάνοντας το 6-3 σε 40 λεπτά σε ένα set στο οποίο η Ελληνίδα τενίστρια έδειχνε συνέπεια στα περασμένα πρώτα services, αλλά κατάφερε να κερδίσει μόλις το 57% των πόντων (16/28).

Το 2ο set ξεκίνησε με την Σινίκοβα να μετατρέπει το 40/15 σε break, το οποίο εξαργύρωσε αμέσως μετά κάνοντας το 2-0. Η απάντηση της Παπαμιχαήλ ήταν άμεση, καθώς αρχικά μείωσε σε 2-1 με το πρώτο hold στο 2ο set, ενώ αμέσως μετά κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο της service μετά από έναν ακόμα…μαραθώνιο 8 λεπτών και τεσσάρων break-point, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Με το ποσοστό του 1ου service της Παπαμιχαήλ να πηγαίνει από το 57% στο 73% και η πίεση στο αντίπαλο service να αυξάνεται η Ελληνίδα τενίστρια συνέχιζε να τιμωρεί τα λάθη της Βουλγάρας με αποτέλεσμα να τα 5 σερί κερδισμένα games(!) βρίσκοντας ένα ακόμη break στο 6ο game, κάνοντας το σκορ 5-2.

Μετά το hold της Σινίκοβα που μείωσε σε 5-3, η Παπαμιχαήλ είχε την ευκαιρία να κλείσει το set στο service της ωστόσο τρία αβίαστα λάθη, αλλά κι ένα διπλό λάθος έδωσε στη Βουλγάρα πίσω το break που μείωσε σε 5-4.

Η Σίνικοβα ωστόσο δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί καθώς η Παπαμιχαήλ έφτασε σε νέο break και στην κατάκτηση του set με 6-4 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουλγάρα ζήτησε ιατρικό τάιμ-άουτ έχοντας εμφανές πρόβλημα στον αριστερό τετρακέφαλο με την 32χρονη να μην μπορεί καν να σερβίρει.

Το decider set ξεκίνησε και πάλι με break από την πλευρά της Σίνικοβα (1-0), η οποία όμως ήταν φανερό ότι αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα στο πόδι καθώς δεν μπορούσε να σερβίρει, με αποτέλεσμα η Παπαμιχαήλ να πάρει εύκολα το break πίσω (1-1).

Μάλιστα τα πράγματα στη συνέχεια έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τη Βουλγάρα η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα και στον δεξί καρπό στον οποίον είχε τοποθετήσει ειδικό νάρθηκα από την αρχή του αγώνα.

Η Παπαμιχαήλ έφτασε στο hold εύκολα κάνοντας το 2-1 με τη Σινίκοβα ωστόσο να δέχεται και πάλι περιποιήσεις από τον γιατρό του γηπέδου στον τετρακέφαλο.

Αυτά τα προβλήματα κόστισαν στην Σινίκοβα ένα ακόμα break με την Παπαμιχαήλ να κάνει το 3-1 και στη συνέχεια το 4-1 κλείνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι χαρίζοντας στην ελληνική ομάδα την πρώτη νίκη στο τουρνουά.

Πηγή: Tennis24

Υποστήριξη: SilkTech