Ο Νικ Κύργιος αποκάλυψε ότι σκέφτεται να αποσυρθεί αν κερδίσει ένα grand slam

Δευτέρα, Δεκέμβριος 26, 2022 - 12:00μμ
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Eurosport

Ο Αυστραλός τενίστας, Νικ Κύργιος, αποκάλυψε το... τίμημα που καλείται να πληρώσει εξαιτίας των συνεχόμενων ταξιδιών. «Κανένας άλλος τενίστας που δεν είναι από την Αυστραλία δεν το παθαίνει αυτό», δήλωσε το Νο. 22 της παγκόσμιας κατάταξης. «Ειλικρινά, μάλλον θα το έκανα (να αποσυρθώ αν κέρδιζα ένα Slam)».
«Ελπίζω να κερδίσω ένα Grand Slam και μετά να αποσυρθώ», αυτή είναι μια φράση που έχουμε ακούσει αρκετές φορές φέτος από τον Νικ Κύργιο, συνήθως ακολουθούμενη από ένα μικρό γέλιο, που υπονοεί ότι κάνει πλάκα. Ο 27χρονος Αυστραλός το είπε ξανά αυτή την εβδομάδα στο Ντουμπάι, στο World Tennis League
«Ειλικρινά, πιθανότατα θα (αποσυρόμουν αν κέρδιζα ένα Slam)», λέει ο Κύργιος μιλώντας αποκλειστικά στο «Eurosport». «Ειδικά επειδή είμαι και από την Αυστραλία, υπάρχουν τόσα πολλά ταξίδια, τόσος χρόνος μακριά από την οικογένεια, τόσος χρόνος μακριά από τους φίλους. Απλά χάνεις στιγμές με την οικογένεια, απλά δεν έχεις μια φυσιολογική ζωή πραγματικά».
Με την πλειονότητα των διοργανώσεων του tour να λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Κύργιος αισθάνεται ότι οι Αυστραλοί όπως ο ίδιος βρίσκονται πάντα σε μειονεκτική θέση επειδή δεν έχουν αρκετό χρόνο για να πετάξουν στην πατρίδα τους μεταξύ των τουρνουά.
«Είναι εύκολο για έναν Ευρωπαίο ή έναν Αμερικανό παίκτη να χάσει ή να κερδίσει ένα τουρνουά, μετά παίρνεις μια πεντάωρη πτήση πίσω στην πατρίδα σου και περνάς μια εβδομάδα εκεί πριν από την επόμενη διοργάνωση. Ενώ ως Αυστραλός, κάνεις περίπου τέσσερις με επτά μήνες ταξιδιωτικά μπλοκ. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι είναι υγιές. Κανένας άλλος πραγματικός αθλητής δεν το κάνει αυτό στον κόσμο, σε κανένα άθλημα. Να κάνεις επτά μήνες μόνος σου.Οι άνθρωποι λένε, γιατί παραπονιέσαι γι' αυτό ή οτιδήποτε άλλο; Δεν είναι αυτό που νομίζουν. Ζεις σε μια βαλίτσα, σε ξενοδοχεία, δεν είναι σαν να κάνεις διακοπές. Πρέπει να πηγαίνεις σε γήπεδα τένις, να προπονείσαι- ο τρόπος ζωής είναι αρκετά έντονος. Αν πιθανότατα συμβεί (να κερδίσω ένα Slam), μάλλον θα (αποσυρθώ) για να είμαι ειλικρινής»
Ο Κύργιος έφτασε ένα βήμα πριν γίνει πρωταθλητής Grand Slam στο μονό φέτος, αλλά έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Wimbledon. Είχε μεγάλη επιτυχία στα διπλά, σηκώνοντας το στέμμα του Australian Open μαζί με τον συμπατριώτη του Θανάση Κοκκινάκη. Το 2022 ήταν αναμφισβήτητα η πιο συνεπής σεζόν του Κύργιου μέχρι σήμερα ωστόσο όπως λέει αυτό αύξησε τις προσδοκίες: «Είμαι εξαντλημένος ειλικρινά. Όσο περισσότερο κερδίζεις, όσο μεγαλύτερη επιτυχία έχεις, τόσο περισσότερες απαιτήσεις έχεις εκτός γηπέδου. Ο κόσμος περιμένει περισσότερα από εσένα. Ήταν μια αγχωτική χρονιά, αυτό είναι σίγουρο. Πιθανότατα χειρίστηκα τα πράγματα πολύ καλύτερα. Πολύ άγχος, αλλά ήταν και διασκεδαστικό»
Ο κόσμος θα μπορέσει να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για την ψυχοσύνθεση του Κύργιου, όταν η σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix "Break Point" κυκλοφορήσει στις 13 Ιανουαρίου. Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμμετέχουν επίσης στην παραγωγή από την ίδια ομάδα που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές "Drive to Survive", το πρότζεκτ έχει σκοπό να ρίξει φως στις ζωές μιας ομάδας τενιστών. «Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόταν το τένις», δήλωσε ο Κύργιος σχετικά. «Υπάρχει μια τόσο διαφορετική πτυχή στο τένις που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει».

Υποστήριξη: SilkTech