Η ιστορική πρώτη κούπα του Λιονέλ Μέσι σε Μουντιάλ, ο κορυφαίος τελικός και ο απίθανος Εμπαπέ

Τρίτη, Δεκέμβριος 20, 2022 - 10:52πμ
Η πρώτη ανάρτηση του Μέσι μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ

Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου ύστερα από 36 χρόνια. Ο "Μεσσίας" κατάφερε να οδηγήσει την αλμπισελέστε στην κατάκτηση του Μουντιάλ 2022, έπειτα από ένα επικό τελικό κόντρα στη Γαλλία του ασύλληπτου Εμπαπέ που κρίθηκε στα πέναλτι.
Ο Λιονέλ Μέσι απέδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Ο Αργεντινός πέρασε στην αιωνιότητα και πήρε θέση δίπλα στον Θεό Μαραντόνα, καταφέρνοντας ύστερα από 36 χρόνια (1986) να οδηγήσει και πάλι την Αργεντινή στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Η πρώτη ανάρτηση του Μέσι μετά το κύπελλο
Ένα ξεχωριστό μήνυμα από τον Λιονέλ Μέσι, στα social media, μετά την επικράτηση της Αργεντινής επί της Γαλλίας στη διαδικασία των πέναλτι και την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιονέλ Μέσι έκανε λόγο για ένα κοινό όνειρο (σ.σ. δικό του και των φίλων της Αργεντινής) που έγινε πραγματικότητα και τόνισε πως ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει την επιτυχία της «αλμπισελέστε» στο Μουντιάλ 2022.
Το μήνυμα του Μέσι:
«ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
Το ονειρεύτηκα τόσες φορές, το ήθελα τόσο πολύ και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω.
Ευχαριστώ πάρα πολύ την οικογένειά μου, όσους με στήριξαν και όσους μας πίστεψαν. Αποδείξαμε ότι όταν οι Αργεντινοί παλεύουμε μαζί, ενωμένοι, είμαστε ικανοί να καταφέρουμε ό,τι στοχεύσουμε. Το αξίζει αυτή η ομάδα, που είναι πάνω από μονάδες και πάλεψε για ένα κοινό όνειρο, που είναι το όνειρο όλων των Αργεντινών. Το καταφέραμε!
Πάμε Αργεντινή, γαμώτο!
Θα τα πούμε πολύ σύντομα»
Ο καλύτερος τελικός μουντιάλ όλων των εποχών
Ο τελικός του Μουντιάλ στο Κατάρ ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία θα μνημονεύεται για πάντα, αποτελώντας ίσως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών σε παγκόσμιο κύπελλο.
Η αποκαθήλωση της Γαλλίας και η στέψη της Αργεντινής ήρθε μετά από έναν ασύλληπτο τελικό με φοβερή εξέλιξη, παράταση και πέναλτι.
Μπροστά σε 90.000 φιλάθλους, που κατέκλυσαν το «Λουσαΐλ Αϊκόνικ Στάντιουμ», εκ των οποίων περίπου 50.000 ήταν φίλοι της Αργεντινής και περίπου 7.000 των Γάλλων, ο Λιονέλ Μέσι πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή του το Κύπελλο που τόσο πολύ του έλλειπε και για το οποίο πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, πραγματοποιώντας μία συγκλονιστική εμφάνιση.
Ο τελικός του Μουντιάλ 2022 είχε έξι γκολ! Η Αργεντινή προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο, μετά από πέναλτι του Μέσι και φοβερό γκολ του Ντι Μαρία. Όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Σκαλόνι θα έφτανε δια περιπάτου στην κατάκτηση του Μουντιάλ, αλλά όλοι υπολόγιζαν χωρίς τον νέο σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, τον Κιλιάν Εμπαπέ.
Αυτός ο φοβερός τύπος τρέλανε τους πάντες με τα επιτεύγματα του, αλλά δυστυχώς γι' αυτόν επιστρέφει στο Παρίσι μόνο με το χρυσό παπούτσι του Μουντιάλ.
Ο Γάλλος σταρ κατάφερε με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά (80′ πέναλτι, 82′ σουτ) να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (2-2) και να το στείλει στην παράταση.
Εκεί, γράφτηκε ακόμα μία ποδοσφαιρική εποποιία, με τον Λιονέλ Μέσι να αγγίζει το όνειρο με γκολ στο 109′ (3-2) και τον Κιλιάν Εμπαπέ να του υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν τελειώνει πριν το τελευταίο σφύριγμα της λήξης (3-3 με πέναλτι στο 118′).
Στα πέναλτι, ο τερματοφύλακας της Αργεντινής, Εμιλιάνο Μαρτίνες, πήρε τον μανδύα του ήρωα από τον Mέσι, νίκησε τον Κομάν και "μάτιασε" τον Τσουαμενί, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ. Οι Αργεντινοί ήταν απόλυτα εύστοχοι στις εκτελέσεις τους και η ιστορία γράφτηκε με 4-2 υπέρ της Αργεντινής.
Ο Λιονέλ Μέσι τα πήρε όλα και δεν φεύγει!
Ο Λιονέλ Μέσι οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 κι έγραψε ιστορία, καθώς σήκωσε και τον τελευταίο τίτλο που του έλειπε.
Ο Αργεντινός σταρ με την κατάκτηση του Μουντιάλ, έφτασε τους 42 τίτλους σε επίπεδο συλλόγων και Εθνικών ομάδων.
Ποιος να συγκριθεί με τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος συμπλήρωσε και το τελευταίο πλαζ στην αδιανόητη καριέρα του και μπορεί πλέον να περηφανεύεται ότι έχει κατακτήσει τα πάντα!
Οι 42 τίτλοι του Λιονέλ Μέσι:
10 πρωταθλήματα Ισπανίας
7 Κύπελλα Ισπανίας
8 Σούπερ Καπ Ισπανίας
4 Champions League
3 Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων
3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ
1 πρωτάθλημα Γαλλίας
1 Σούπερ Καπ Γαλλίας
1 Παγκόσμιο Κύπελλο U20 (2005)
1 χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2008)
1 Κόπα Αμέρικα (2021)
1 Finalissima (2022)
1 Μουντιάλ (2022)
Ο Λιονέλ Μέσι τα έχει πάρει πλέον όλα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη φανέλα της Αργεντινή.
«Ήξερα πως ο Θεός θα μου το έδινε. Είχα ένα προαίσθημα ότι θα γίνει δικό μου. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην Αργεντινή για να δούμε τους τρελούς πανηγυρισμούς. Ήταν το τρόπαιο που ήθελα σε όλη μου τη ζωή. Ήταν το όνειρο της παιδικής μου ηλικίας. Δεν αποσύρομαι από την εθνική ομάδα. Θέλω να συνεχίσω να παίζω ως πρωταθλητής», ανέφερε ο Λιονέλ Μέσι.
Οι απίθανες αντιδράσεις της Αντονέλα, των παιδιών και της μητέρας του Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι έζησε το παραμύθι του, έχοντας στο πλευρό του όλα τα αγαπημένα του άτομα. Η πανέμορφη Αντονέλα δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του, όπως και τα τρία γλυκά παιδιά του, τα οποία έζησαν έντονα όλο το τουρνουά και στο τέλος αποζημιώσαν τον Αργεντινό σταρ με μία τρομερή αγκαλιά.
Οι τρεις γιοι του έπεσαν πάνω του, με τον Λιονέλ Μέσι να χάνεται από το πλάνο και την Αντονέλα να βρίσκεται δίπλα του συγκινημένη.
Δυνατή στιγμή ήταν, όμως, και το "ντου" της μητέρας του στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του τελικού για να αγκαλιάσει το καμάρι της που μόλις είχε μπει στο πάνθεον της ιστορίας.
Ο Λιονέλ Μέσι έβαλε φόρεσε τη βασιλική τήβεννο του Κατάρ και σήκωσε την κούπα στον ουρανό του Λουσαΐλ.
Στα 35 του χρόνια, ο Μέσι κατάφερε αυτό που είχε καταφέρει το ποδοσφαιρικό του είδωλο, ο Θεός της Αργεντινής, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαροντόνα. Μάλιστα, η... μοίρα έπαιξε και ένα όμορφο παιχνίδι.
Στους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν εντός γηπέδου, μπροστά στην εξέδρα των φίλων της Αργεντινής, πολλοί οπαδοί τον σήκωσαν στα χέρια, με τον ίδιο να κρατάει το τρόπαιο του Μουντιάλ. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 1986 στο Μεξικό, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα.
Ο Λιονέλ Μέσι τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του, ωστόσο ποιος μπορεί να προσπεράσει αυτόν τον απίθανο Γάλλο σταρ, τον Κιλιάν Εμπαπέ.
Τι άλλο να έκανε ο Κιλιάν Εμπαπέ στον τελικό του Μουντιάλ 2022 κόντρα στην Αργεντινή; Έπαιξε μόνος του τους Αργεντινούς και λίγο έλειψε να οδηγήσει τη Γαλλία για δεύτερη σερί φορά στην κορυφή του κόσμου.
Ο Εμπαπέ πέτυχε όλα τα γκολ των τρικολόρ στον τελικό του Μουντιάλ και έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει χατ-τρικ σε τελικό παγκοσμίου κυπέλλου μετά από τον άθλο του Τζεφ Χερστ στον τελικό του 1966 (Αγγλία – Γερμανία).
Ο 23χρονος σταρ του γαλλικού ποδοσφαίρου έγινε ο κορυφαίος σκόρερ σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου με 4 γκολ (είχε πετύχει και ένα γκολ στο 4-2 επί της Κροατίας το 2018) αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Ζινεντίν Ζιντάν, Πελέ, Τζεφ Χερστ και Βαβά που σταμάτησαν στα τρία γκολ σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Υποστήριξη: SilkTech