Ναδάλ: Για 5η φορά ITF World Champion

Δευτέρα, Δεκέμβριος 19, 2022 - 10:00πμ
Αντίστοιχο βραβείο για την Ίγκα Σφιόντεκ στις γυναίκες

Ο Ράφαελ Ναδάλ αναδείχθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) ως ο υπέρτατος πρωταθλητής κόσμου για τη φανταστική χρονιά που πραγματοποίησε το 2022.
Είναι μόλις η τρίτη φορά που ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είναι και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον 36χρονο Ισπανό να τερματίζει στη 2η θέση, πίσω από τον συμπατριώτη του και νεαρότερο Νο1 ever, Κάρλος Αλκαράθ.
Αυτή είναι η 5η χρονιά που ο Ράφαελ Ναδάλ κερδίζει το βραβείο ITF World Champion, ισοφαρίζοντας τον Ρότζερ Φέντερερ ενώ είναι πίσω από τους Πιτ Σάμπρας (έξι) και Νόβακ Τζόκοβιτς (επτά).
"Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισε για μια ακόμη φορά το βραβείο ITF World Champion. Μόλις κέρδισα την πρώτη μου φορά το βραβείο, δεν πίστευα ότι θα παίζω ακόμα σε τόσο υψηλό επίπεδο 14 χρόνια μετά. Ήταν πολύ ξεχωριστό να κερδίζω το Australian Open για δεύτερη φορά και φυσικά το Roland Garros" είπε ο Ναδάλ που είχε στεφθεί επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής τις χρονιές 2008, 2019, 2017 και 2019.
Το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες κατέκτησε το Νο1 της WTA, Ίγκα Σφιόντεκ που δήλωσε: "Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη από την ομάδα και τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Ήδη ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά".
Πηγή: Tennis24

Υποστήριξη: SilkTech