Formula 1: Οι αστρονομικές αμοιβές των διευθυντών

Δευτέρα, Δεκέμβριος 19, 2022 - 8:00πμ
Ποιες είναι οι ετήσιες απολαβές του καθενός, και ποιος είναι ο πλέον καλοπληρωμένος

Η ανακοίνωση του Φρεντ Βασέρ για τη θέση του Ματία Μπινότο στην αγωνιστική διεύθυνση της Scuderia Ferrari, η μετακόμιση του Αντρέας Σιντλ από τη McLaren στην Alfa Romeo / Sauber (μετά Audi F1) και η διαδοχή του από τον Αντρέα Στέλλα στη διεύθυνση της McLaren, αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη μετακίνηση διευθυντών των ομάδων της Formula 1 στην ιστορία.
Παρόλα αυτά, δύο διευθυντές που παρέμειναν στη θέση τους, ο Τότο Βολφ της Mercedes F1 και ο Κρίστιαν Χόρνερ της Red Bull Racing, είναι οι πιο καλοπληρωμένοι όλων στις κεφαλές των ομάδων της Formula 1, σύμφωνα με έρευνα της γαλλικής επιχειρηματικής ιστοσελίδας Sportune. Και, μάλιστα, έχουν ετήσιες απολαβές πολύ μεγαλύτερες από την πλειοψηφία των οδηγών.
Συγκεκριμένα, η γαλλική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ετήσια έσοδα του Τότο Βολφ κυμαίνονται στα περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ - αν και αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αυστριακός δεν είναι μόνο ο διευθυντής της Mercedes F1, αλλά και μέτοχος της ομάδας με σημαντικό μερίδιο.
Τον Βολφ ακολουθεί, στη δεύτερη θέση της λίστας, ο Κρίστιαν Χόρνερ της πρωταθλήτιας RBR - με μισθό που υπολογίζεται ανάμεσα στα 8-12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Όσο για τα πρόσωπα της επικαιρότητας, ο μισθός του Φρεντ Βασέρ από τη Ferrari πρέπει να υπολογίζεται στα περίπου 6-8 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, όπως και του Αντρέας Σιντλ για το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου της Sauber - με την υποστήριξη, φυσικά, και της Audi που σύντομα θα ολοκληρώσει την αγορά πλειοψηφικού μεριδίου της ελβετικής ομάδας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι μισθοί των διευθυντών των ομάδων της Formula 1, καθώς και των οδηγών και των δύο επόμενων καλύτερα αμοιβόμενων στελεχών κάθε ομάδας, δεν εμπεριέχονται στο ετήσιο όριο προϋπολογισμού που οφείλει να τηρεί καθεμία εξ αυτών. Κατά συνέπεια, οι διευθυντές μπορούν να αξιώσουν οποιοδήποτε ποσό επιθυμούν χωρίς περιορισμούς.

Υποστήριξη: SilkTech