Στίβος: Η Παγκόσμια ομοσπονδία έχει στα σκαριά νέα διοργάνωση για το 2026

Κυριακή, Δεκέμβριος 18, 2022 - 8:00πμ
Η οποία θα αποφέρει και σημαντικά πριμ

H Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (World Athletics) θα ανακοινώσει σύντομα πλάνα για μία νέα διοργάνωση η οποία θα κάνει την εμφάνισή της το 2026.
Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Σεμπιάστιαν Κόου, σε μία προσπάθεια να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον το κόσμου.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι το 2026 δεν επιλέχθηκε τυχαία ως η χρονιά που θα έρθει «κάτι καινούργιο» στον στίβο, καθώς πρόκειται για μία χρονιά που δεν έχει Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Υπάρχουν βέβαια το Ευρωπαϊκό και οι Κοινοπολιτειακοί, ωστόσο για την WA είναι μία καλή ευκαιρία να προχωρήσει σε καινοτομίες.
«Δουλεύουμε για το 2026 και όχι τυχαία. Είναι μια χρονιά στο μέσον του Ολυμπιακού κύκλου, χωρίς μεγάλη διοργάνωση για μας» ανέφερε ο Κόου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Insidethegames, η σκέψη που υπάρχει είναι για μία διοργάνωση που θα διαρκέσει δύο ή τρεις ημέρες, κάτι αντίστοιχο με το World Athletics final πιθανότατα, το οποίο υπήρχε μέχρι και πριν 15 χρόνια περίπου.
«Ψάχνουμε το φορμάτ με το οποίο θα συμφωνήσουμε όλοι. Κυρίως με τα χρηματικά έπαθλα. Η συζήτηση έχει να κάνει και με το να αποφασίσουμε τι κατεύθυνση θα πάρουμε για το άθλημα. Θέλουμε να δώσουμε κι άλλες ευκαιρίες για αγώνες στους αθλητές, ώστε να γεμίσουν ακόμη περισσότερο τις τσέπες του» είπε ακόμη ο Κόου.

Υποστήριξη: SilkTech