Πρεμιέρα με νίκες οι πατρινοί πυγμάχοι

Πέμπτη, Δεκέμβριος 15, 2022 - 7:37μμ
Αθανασίου - Ξυροραφάς

Ξεκίνησε την Πέμπτη (15/12) και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (19/12) στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» στον Πειραιά το 72ο πανελλήνιο πρωτάθλημα α' κατηγορίας (elite) ανδρών και γυναικών.

Κατά την πρώτη ημέρα είχαμε τη συμμετοχή τριών πατρινών και νίκη δύο πρωταθλητών της Παναχαϊκής, του Δημήτρη Αθανασίου και του Γιώργου Ξυροραφά.

Ο Αθανασίου, είναι παλιός πρωταθλητής της ΠΥΓΜΗ, με θητεία και στον Ολυμπιακό, με τρία μετάλλια στην κατοχή του και γιος του προέδρου του Απόλλωνα, Γιώργου Αθανασίου. Νίκησε τον αιγιώτη αθλητή της ΠΥΓΜΗ, πατέρα δίδυμων παιδιών, Παναγιώτη Θανασούλια.

Στους «8 των 71 κιλών προκρίθηκε με τη νίκη του και ο Κορίνθιος στην καταγωγή, Γιώργος Ξυροραφάς.

Αναλυτικά οι συμμετοχές των σωματείων της Πάτρας:

Από την Παναχαϊκή (προπονητής ο Νίκος Πλέας): Χρυσούλα Πλέα 54κ., Αντωνία Γιαννακόπουλου 57κ., Φωτεινή Πλέα 66κ. (μόλις πήρε το πτυχίο της από την Ιατρική Σχολή), Δημήτρης Αθανασίου 63κ., Ζαφείρης Μιχαλιτσάνος 67κ. και Γιώργος Ξυροραφάς 71κ.

Από την ΕΑΠ (Γιάννης Χαζάπης, Χρήστος Κλαμπανάς): Αντώνης Αγγελόπουλος +92κ., Λουένα Ζυμπέρη 54κ., Ηρώ Τζανή 70κ.
ΠΥΓΜΗ (Λάμπρος Μιχαλόπουλος): Παναγιώτης Θανασούλιας 63κ.

Από την Άμυνα Πατρών (Μάριος Καπερώνης): Κωνσταντίνος Κατσαΐτης 75κ., Βασιλική Σήτα 70κ. και Βαρβάρα Μπινιέρη 48κ.

Τέλος μετέχουν με τον Ολυμπιακό και δύο πρωταθλητές με θητεία στην Πάτρα, ο Διονύσης Ψυχογιός 86κ. και η Εβελίνα Μαυρομμάτη 66κ.

Μετά την κλήρωση, έχουν εξασφαλίσει χάλκινο μετάλλιο η Μπινιέρη, η Χρ. Πλέα, η Γιαννακοπούλου, η Τζανή και ασημένιο η Λουένια Ζυμπέρη, η Μαυρομμάτη, η Σίτα και η Φ. Πλέα

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Παναγιώτης Θανασούλιας

Υποστήριξη: SilkTech