Το Μουντιάλ 2022 δεν θα είναι το μόνο χειμερινό – Το πλάνο της FIFA

Δευτέρα, Δεκέμβριος 12, 2022 - 7:30μμ
Τι δήλωσε ο Αρσέν Βενγκέρ που εργάζεται πλέον για την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία

Το Μουντιάλ 2022 είναι το πρώτο που διεξάγεται χειμώνα και αυτό δεν αρέσει ούτε στους οπαδούς αλλά ούτε και στους συλλόγους, αφού υπάρχει διακοπή των πρωταθλημάτων μέσα στη σεζόν και ο προγραμματισμός γίνεται άνω-κάτω, αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να το συνηθίσουμε αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος είναι πλέον επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης ποδοσφαίρου της FIFA.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως και το Euro, έχουν συνδεθεί με το καλοκαίρι αλλά αυτό, όπως φαίνεται, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία σκοπεύει να το αλλάξει σιγά-σιγά. Και είναι κάτι που το είπε ευθέως ο Βενγκέρ σχολιάζοντας τη φετινή διογάνωση στο Κατάρ.
«Αν θέλουμε να εκδημοκρατίσουμε το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να πάμε σε αφρικανικές χώρες όπου είναι αδύνατο να παίξουμε Παγκόσμιο Κύπελλο το καλοκαίρι. Μπορούμε να το δούμε με αυτή την έκδοση στο Κατάρ, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τον χειμώνα. Φυσικά πολλοί παίκτες δεν είχαν τον συνηθισμένο χρόνο να προετοιμαστούν σωματικά, αλλά τουλάχιστον όλοι προσέγγισαν αυτή τη διοργάνωση με πραγματική ψυχική φρεσκάδα, κάτι που δεν συνέβαινε πάντα στο παρελθόν. Θυμάμαι ομάδες που ξεκινούσαν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ψυχολογικά κουρασμένες γιατί η περίοδος προετοιμασίας τους είχε πάει άσχημα», είπε αρχικά ο επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης ποδοσφαίρου της FIFA, ο οποίος τουλάχιστον παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος όταν πρότεινε τη διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.
«Μου είχαν ζητήσει να το σκεφτώ και σκέφτηκα ότι δεν ήταν κακή ιδέα. Αλλά μια τέτοια αλλαγή θα απαιτούσε πλήρη αναθεώρηση του προκριματικού ημερολογίου. Δεν οδεύουμε προς αυτό σήμερα, αλλά μάλλον προς τετραετείς κύκλους που εναλλάσσονται με ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών –που γίνεται όλο και πιο σημαντικό– και το Euro».

Υποστήριξη: SilkTech