Υποψηφιότητα της ΕΦΟΕπΑ στην ETTU για διεθνές τουρνουά U13 και U15 τον Οκτώβριο του 2023

Τετάρτη, Δεκέμβριος 7, 2022 - 8:00πμ
Οι μικρές ηλικίες πρωταγωνιστούν τις τελευταίες ημέρες στην επιτραπέζια αντισφαίριση κι αυτές αφορά μία πολύ ευχάριστη είδηση από το διεθνές πεδίο

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης υπέβαλλε υποψηφιότητα στην ETTU για να διοργανώσει στο Λουτράκι τον Οκτώβριο του 2023 τουρνουά της νέας σειράς αγώνων με την επωνυμία Europe Youth Series!
Αρχές Νοεμβρίου, θυμίζουμε, η ETTU είχε ανακοινώσει ότι τον επόμενο χρόνο εγκαινιάζει όπεν για τις εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της και θα περιλαμβάνουν τις κατηγορίες αθλητών/τριών κάτω των 15 και κάτω των 13 ετών. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που από το 2021 έχει πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα με την ανάληψη διεθνών διοργανώσεων, είδε αμέσως θετικά την περίπτωση και είναι μέσα στις ομοσπονδίες που κατέθεσαν την πρώτη φόρμα ενδιαφέροντος για τη διεξαγωγή τέτοιου τουρνουά.
Η σχετική προθεσμία έληξε την περασμένη βδομάδα και στην πρόταση της προς την ETTU έδωσε δύο εναλλακτικές ημερομηνίες μέσα στον Οκτώβριο του 2023 για τη διεξαγωγή όπεν του Europe Youth Series στο κλειστό γυμναστήριο «Γιώργος Γαλανόπουλος» του Λουτρακίου. Η πρωτοβουλία της ΕΦΟΕπΑ μπορεί να οδηγήσει σε νέο γερό κίνητρο για τα ταλεντάκια της χώρας, ενώ προσλαμβάνει και ιστορική διάσταση δεδομένου ότι, με εξαίρεση δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων (1973, 1987), τουρνουά πανευρωπαϊκής εμβέλειας σε επίπεδο μικρών ηλικιών δεν έχει γίνει στη χώρα μας.
Με αφορμή την υποψηφιότητα της ΕΦΟΕπΑ, θα επαναλάβουμε σημεία από το ρεπορτάζ της ETTU για τον νέο θεσμό που θέλει να δημιουργήσει:
Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος πάει να εφαρμόσει κάτι παρόμοιο με τα παγκόσμια Youth Contender, απλά οι δικές της ευκαιρίες σε αθλητές της ηπείρου θ' αφορούν μόνο δύο ηλικιακές κατηγορίες παμπαίδων και παίδων.
Το Europe Youth Series 2023 θ' αποτελείται από τις ακόλουθες ηλικιακές κατηγορίες:
Κορίτσια U15 (γεννημένα την 1η Ιανουαρίου 2008 και νεότερα)
Αγόρια U15 (γεννημένα την 1η Ιανουαρίου 2008 και νεότερα)
Κορίτσια U13 (γεννημένα την 1η Ιανουαρίου 2010 και νεότερα)
Αγόρια U13 (γεννημένοι την 1η Ιανουαρίου 2010 και νεότεροι)
Τα αγωνίσματα, που υποχρεωτικά οι διοργανωτές πρέπει να εντάξουν στα τουρνουά, είναι το απλό για τα αγόρια και τα κορίτσια στις κατηγορίες κάτω των 13 και κάτω των 15 ετών. Οι εκάστοτε «οικοδεσπότες» μπορούν να αποφασίσουν αν θα διοργανώσουν και το αγώνισμα του ομαδικού είτε με μικτές ομάδες, είτε με ομάδες αγοριών και ομάδες κοριτσιών και για τις δύο ηλικιακές κατηγορίες.
Προαιρετικά αγωνίσματα είναι τα διπλά, δηλαδή το mixed doubles και τα doubles events. Είτε θα υπάρξουν, είτε όχι αγωνίσματα διπλού, τα τουρνουά θα είναι τεσσάρων ή πέντε ημερών.
Στα πιθανά mixed teams δύο αγόρια και δύο κορίτσια μπορούν να οριστούν για τη συγκρότηση κάθε εθνικής ομάδας. Τρίτος ή τέταρτος αθλητής δεν μπορεί να υπάρξει σε κάποια ομάδα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μόνο ο διευθυντής αγώνων του τουρνουά μπορεί να επιτρέψει τον σχηματισμό ομάδων με παίκτες από διαφορετικές ομοσπονδίες, με την προϋπόθεση, όμως, ότι στην ίδια ομάδα δεν μπορούν να είναι παίκτες από περισσότερες από δύο ομοσπονδίες.
Tο ETTU ranking list για τις κατηγορίες U13 και U15 θα είναι διαθέσιμο το 2023 ως πειραματικό σύστημα κατάταξης. Τα seeding για τις διοργανώσεις του European Youth Series θα προκύπτουν σύμφωνα με την ευρωπαϊκή κατάταξη U13 και U15. Το σύστημα κατάταξης της ETTU για τις δύο ηλικιακές κατηγορίες θα εισαχθεί το αργότερο στις 15 Δεκεμβρίου 2022.

Υποστήριξη: SilkTech