Η Πορτογαλία έχασε από την Ν. Κορέα και άφησε εκτός την Ουρουγουάη (Φωτό&βίντεο)

Παρασκευή, Δεκέμβριος 2, 2022 - 11:11μμ
Κλαίει ο Σουάρες

Μετά το Μεξικό, τη Δανία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, ήρθε η σειρά της Ουρουγάης, αλλά και της Σερβίας, να δουν τη συνέχεια του Μουντιάλ από το σπίτι τους (όπως και Ιταλία, Ρωσία, Χιλή, Νιγηρία, Νορβηγία, Σουηδία, που δεν πήγαν καν στο Κατάρ).

Οι δις κάτοχοι του τροπαίου, αποκλείστηκαν, παρά τη νίκη τους επί της Γκάνας μετά την ήττα - έκπληξη της Πορτογαλίας από την Νότια Κορέα στα ...χασομέρια με ανατροπή. Ακριβώς όπως αποκλείστηκε την Πέμπη η Γερμανία από την ηττα της Ισπανίας από την Ιαπωνία (με ανατροπή).

Η Πορτογαλία ηττήθηκε από τη Νότια Κορέα 2-1, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να χάσει την πρωτιά στον όγδοο όμιλο του Μουντιάλ 2022. Η Ουρουγουάη κέρδισε την Γκάνα αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, μιας και οι Ασιάτες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική του 7ου ομίλου του Μουντιάλ. Η Βραζιλία παρά την ήττα από το Καμερούν τερμάτισε στην πρώτη θέση, ενώ η Ελβετία νίκησε 3-2 την Σερβία και βγήκε δεύτερη.

Η Νότια Κορέα θα αναμετρηθεί στους "16" με την Βραζιλία, ενώ η Πορτογαλία μπορεί να αναμετρηθεί με την Ελβετία.

05/12, 21:00 Βραζιλία - Νότια Κορέα, (974 Stadium, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
06/12, 21:00 Πορτογαλία - Ελβετία, (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Σερβία - Ελβετία 2-3:Ματσάρα με γκολ και ξύλο

Η Ελβετία έφτασε στην πολυπόθητη νίκη επί της Σερβίας και το χορταστικό 3-2 την έστειλε στα νοκ άουτ του Μουντιάλ 2022, αφήνοντας εκτός νυμφώνος την αντίπαλό της. Η Πορτογαλία επόμενος αντίπαλος την προσεχή Τρίτη.

Η Ελβετία έκανε το καθήκον της απέναντι στη Σερβία σε ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια του Μουντιάλ 2022 και με ανατροπή στην ανατροπή πήρε τη νίκη 3-2 που την πλάσαρε στη 2η θέση του 7ου ομίλου, πίσω μόνο από τη Βραζιλία.

Το "τρίποντο" αυτό τη στέλνει απέναντι στην Πορτογαλία στη φάση των 16 την προσεχή Τρίτη και αφήνει τους Σέρβους εκτός νοκ άουτ και στην τρίτη διοργάνωση όπου συμμετέχουν αυτόνομα.

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, η επιβεβαίωση ήρθε από την τριπλή ευκαιρία της Ελβετίας στα 20'' από τη σέντρα του "τελικού" πρόκρισης. Ο Γκρανίτ Τζάκα έπιασε δύο σουτ και νικήθηκε πρώτα από αντίπαλο και έπειτα από τον Βάνια Μιλίνκοβιτς Σάβιτς κι ενδιάμεσα ο Μπριλ Εμπολό δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Σέρβο τερματοφύλακα.

Η απάντηση των Σέρβων ήταν μια κεφαλιά του Νίκολα Μιλένκοβιτς, αλλά κυρίως ένα υπέροχο σουτ εκτός περιοχής του Άντριγια Ζίβκοβιτς, που κατέληξε στο δοκάρι των Ελβετών. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ κάλυψε ξανά όλη τη δεξιά πτέρυγα της Σερβίας, με τον Φίλιπ Κόστιτς στον αντίποδα στο 3-5-2 του Ντράγκαν Στόικοβιτς.

Κάπου εκεί άρχισε ο χορός των γκολ. Στο 20ό λεπτό ο Τζερντάν Σακίρι έγραψε το 1-0 με σουτ εντός περιοχής, όμως οι τελικές συνεχίστηκαν εκατέρωθεν και το επόμενο γκολ ήταν θέμα χρόνου. Οι Σέρβοι "χτύπησαν" δις με τους δύο φορ τους, τον Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς και τον Ντούσαν Βλάχοβιτς, αμφότεροι από "σερβίρισμα" του Ντούσαν Τάντιτς.

Οι Ελβετοί δεν έμειναν "παγωμένοι" από την ανατροπή. Πρώτα έχασαν μία ευκαιρία με τον Σακίρι και στη συνέχεια βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης, όταν ο Εμπολό από κοντά έκανε το 2-2 στο 44'.

Η Ελβετία μπήκε καλύτερα στο 2ο ημίχρονο όπως και στο 1ο, αλλά αυτήν τη φορά μετέτρεψε την ευκαιρία της σε γκολ. Μία μαγική συνεργασία Σακίρι, Ρούμπεν Βάργκας και Ρέμο Φρόιλερ έχρισε σκόρερ τον τελευταίο στο 48' και με την ανατροπή στην ανατροπή, η ομάδα του Μουράτ Γιακίν κρατούσε ξανά στα χέρια της την πρόκριση.

Η αντίδραση των Σέρβων δεν ήταν το ίδιο δυναμική όσο στο 1ο μέρος κι έτσι ο Στόικοβιτς προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Λούκα Γιόβιτς και Νεμάνια Γκούντελ. Η Ελβετία είχε τον έλεγχο του αγώνα και το προβάδισμα στο σκορ, κάτι που εκνεύρισε τους Σέρβους και όταν στο 68' ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μίτροβιτς (δεν υπήρχε παράβαση), το παιχνίδι παραλίγο να πάρει φωτιά. Ο πάγκος της Σερβίας ήταν όρθιος και ζητούσε πέναλτι, ο Γκρανίτ Τζάκα του έδειξε τα γεννητικά όργανά του και απειλήθηκε σύρραξη.

Το επεισόδιο αυτό μαζί με τις αλλαγές που ακολούθησαν μόλις ηρέμησε το κλίμα προκάλεσε αισθητό ροκάνισμα χρόνου που ευνόησε τους Ελβετούς. Οι Σέρβοι πίεσαν και τους έκλεισαν στο γήπεδό τους, όμως δεν κατάφεραν πολλά.

Η πιο επικίνδυνη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του "Σταδίου 974" παρέμεινε η Ελβετία, αλλά αυτήν τη φορά στην κόντρα ή με στημένες φάσεις. Το 3-2 παρέμεινε μέχρι τέλους (με τις καθυστερήσεις να περιλαμβάνουν και μία σύρραξη) κι έστειλε τους Ελβετούς στα νοκ άουτ απέναντι στην Πορτογαλία, την οποία αντιμετώπισε και στο πρόσφατο Nations League.

ΣΕΡΒΙΑ: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (55' Γκούντελ), Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (78' Ράντονιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (68' Μακσίμοβιτς), Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς (78' Τζούριτσιτς), Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς (55' Γιόβιτς)

ΕΛΒΕΤΙΑ: Κόμπελ, Βιντμέρ, Ακάντζι, Σαρ, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (69' Ζακάρια), Σο (69' Φερνάντες), Βάργκας (83' Φάσναχτ), Εμπολό (90+6' Οκαφόρ)

Καμερούν - Βραζιλία 1-0: Αντίο με νίκη για τα αδάμαστα λιοντάρια

Ο Βενσάν Αμπουμπακάρ σκόραρε στο 90+2' και χάρισε τη νίκη στο Καμερούν και αποβλήθηκε χαμογελαστός, καθώς έβγαλε τη φανέλα στους πανηγυρισμούς. Η σελεσάο ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλο το ματς, όμως τα αδάμαστα λιοντάρια πήραν τη νίκη στο φινάλε.

Η Βραζιλία είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους "16" του Μουντιάλ 2022. Στον αγώνα με τον Καμερούν ηττήθηκε 1-0 ωστόσο αυτό δεν της στέρησε την πρωτιά στον όμιλο. Ο σκόρερ του χρυσού γκολ των Καμερουνέζων ήταν ο Βενσάν Αμπουμπακάρ στο 90+2', έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μια υπέροχη κεφαλιά στο 90+2', έπειτα από σέντρα από τα δεξιά. Στους "16"αντίπαλος της σελεσάο θα είναι η Νότια Κορέα.

Ο Τίτε προχώρησε σε πολλές αλλαγές, η σελεσάο δεν είχε πατημένο το πόδι στο γκάζι, παρ' όλα αυτά ήταν ανώτερη σε όλο το ματς και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει. Όσες ευκαιρίες βρήκαν εστία, ο Ντέιβις Επασί ήταν εκεί και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Το Καμερούν με τη σειρά του είχε ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα γκολ με σημαντικότερη την κεφαλιά του Μπουεμό στο 45+3', όμως ο Έντερσον με ωραία επέμβαση απομάκρυνε. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια που η Βραζιλία δέχθηκε στον στόχο στο τουρνουά.

Η Βραζιλία ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι. Ο Τίτε άλλαξε σχεδόν όλη την ενδεκάδα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ξεκουράσει τους βασικούς παίκτες του για τα νοκ-άουτ.
Η πρώτη καλή στιγμή της σελεσάο ήταν στο 14'. Ο Μαρτινέλι έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Επασί απομάκρυνε με ωραία επέμβαση.

Οι Βραζιλιάνοι εξακολουθούσαν να απειλούν χωρίς να πιέζονται από τον χρόνο, ωστόσο ο Επασί επενέβη όπου χρειάστηκε. Στο 38' ο Άντονι με πλασέ έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Επασί τον σταμάτησε. Στο 45+2' ο πρώην κίπερ του ΟΦΗ σταμάτησε και τον Μαρτινέλι, ενώ ένα λεπτό μετά το σουτ του Ροντρίγκο πέρασε άουτ.

Το Καμερούν έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Αμπουμπακάρ έκανε μια υπέροχη σέντρα από τα δεξιά και ο Εμπουεμό με μια σκαστή κεφαλιά ανάγκασε τον Έντερσον σε μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι κύλησε στον ίδιο ρυθμό. Η Βραζιλία ήταν ανώτερη και είχε και πάλι τη μερίδα του λέοντος στις τελικές προσπάθειες. Πρώτος απείλησε ο Βενσάν Αμπουμπακάρ με ωραίο γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η σελεσάο πήρε τη σκυτάλη των ευκαιριών στο 53ο λεπτό. Μαρτινέλι, Μιλιτάο και Άντονι απείλησαν σε διάστημα τριών λεπτών (56' -57' -58'), αλλά ο Επασί τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση.

Μετά το 60ο λεπτό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λόγω και των αλλαγών. Ο Εντσάμ δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά ο Έντερσον ήλεγχε την πορεία της μπάλας και τον σταμάτησε.

Στο φινάλε του ματς ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός. Το Καμερούν βρήκε το γκολ που έψαχνε στις καθυστερήσεις με τον Βενσάν Αμπουμπακάρ.

Καμερούν: Επασί, Φάι, Γου, Εμπός, Τολό, Ζαμπό Ανγκισά, Κούντε, Εμπεούμο, Τσούπο Μότινγκ, Ενγκαμαλό, Αμπουμπακάρ.

Βραζιλία: Έντερσον, Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες, Φαμπίνιο, Φρεντ, Άντονι, Ροντρίγκο, Μαρτινέλι, Ζεζούς.

ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Η Ουρουγουάη βρήκε την ύστατη στιγμή την πρώτη νίκη της στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ 2022 αλλά το 2-0 επί της Γκάνας με τα δύο γκολ του Χιορχιάν ντε Αρασκαέτα δεν ήταν αρκετή. Η νίκη της Νότιας Κορέας κόντρα στην Πορτογαλία άφησε τη "σελέστε" στην 3η θέση και τους Αφρικανούς στην τελευταία.

Η "σελέστε" ισοβάθμησε με τους Ασιάτες, όμως είχε χειρότερη επίθεση κι έτσι δεν κατάφερε να συνεχίσει, σε ένα πιθανό τέλος της "χρυσής φουρνιάς" του Λουίς Σουάρες και του Έντινσον Καβάνι. Οι Γκανέζοι υποχώρησαν από τη 2η θέση στην τελευταία, όμως πήραν μία μίνι εκδίκηση για το 2010 και τον αποκλεισμό από τους Ουρουγουανούς στα προημιτελικά.

Οι δύο προπονητές παρέταξαν τρίτη διαφορετική βασική ενδεκάδα στον όμιλο, ωστόσο μόνο ένας εξ αυτών φαίνεται πως δικαιώθηκε. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο Ότο Άντο, αν στο 18ο λεπτό ο Αντρέ Αγιού, ο μοναδικός πραγματικός διασωθείς από εκείνο το παιχνίδι του 2010, έπαιρνε την εκδίκησή του. Σε μία φάση που άρχισε από ευκαιρία του Ζορντάν Αγιού και κατέληξε από οφσάιντ σε πέναλτι, ο αρχηγός των "μαύρων άστρων" ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Σέρχιο Ροσέτ έπεσε σωστά και κράτησε το 0-0.

Αυτή η επέμβαση έδωσε... φτερά στους παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο, που είχαν ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο στο οποίο πέτυχαν δύο γκολ κι έχασαν ένα λόγω διωξίματος πάνω στη γραμμή. Η τελευταία φάση έγινε πρώτη χρονικά, με τον Ντάργουιν Νούνιες να πλασάρει πάνω από τον τερματοφύλακα, αλλά τον Μοχαμέντ Σαλισού.

Ακολούθησαν τα γκολ του Χιορχιάν ντε Αρασκαέτα στο 26' και στο 32', με τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και να καθιερώνεται πλέον στην ενδεκάδα του Αλόνσο, ύστερα από την απουσία του στην πρεμιέρα, που κόστισε στη "σελέστε".

Η Γκάνα δεν κατάφερε να συνέλθει από αυτό το σοκ, παρότι ο Άντο αντικατέστησε στην ανάπαυλα τους αδερφούς Αγιού. Η Ουρουγουάη συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και στο 58' θα μπορούσε να κάνει δύο τα τέρματά της, αν κέρδιζε πέναλτι σε μία φάση που ζήτησε ο Νούνιες και είδε ο διαιτητής στο VIDEO, προτού αποφασίσει πως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό.

Οι εκατέρωθεν αλλαγές ευνόησαν τους Ουρουγουανούς, αφού έριξαν το τέμπο και "ροκάνισαν" το χρόνο. Η Γκάνα χρειαζόταν τουλάχιστον δύο γκολ για την πρόκριση, αφού σε εκείνο το σημείο το σκορ στο άλλο παιχνίδι ήταν 1-1, όμως δεν πίεζε, δεν δημιουργούσε και περισσότερο κινδύνευε με τρίτο γκολ. Εξαίρεση δύο κοντινές φάσεις στο 79' και στο 81', όμως τα σουτ μέσα από την περιοχή δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

Όλα κυλούσαν υπέρ της Ουρουγουάης στο "Αλ Τζανούμπ", όμως στο άλλο παιχνίδι η κατάσταση ήταν διαφορετική. Η Νότια Κορέα έκανε την ανατροπή, κάτι που σήμαινε ότι η "σελέστε" χρειαζόταν τρίτο γκολ για να προκριθεί. Το έψαξε με κάθε τρόπο, αλλά όχι με ψυχραιμία και δεν το βρήκε, με συνέπεια ο Σουάρες να κλαίει στον πάγκο, ο Καβάνι να διαμαρτύρεται έξαλλα στον διαιτητή για τις καθυστερήσεις και για ένα πέναλτι που ζήτησε και τους Γκανέζους να παίρνουν μία μίνι εκδίκηση.

ΓΚΑΝΑ: Ατί Ζιγκί, Σεϊντού, Αμαρτέι, Σαλισού, Μπαμπά, Πάρτεϊ, Αμπντούλ Σαμέντ (73' Κιερέ), Κουντούς (90+8' Φαταβού), Α. Αγιού (46' Μπουκαρί), Ζ. Αγιού, Γουίλιαμς (72' Σεμενιό)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Κοάτες, Ολιβέρα, Πελίστρι (65' Ντε λα Κρους), Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ (34' Βεσίνο), Ντε Αρασκαέτα (80' Κανόμπιο), Σουάρες (65' Καβάνι), Νούνιες (80' Γκόμες)

ΣΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΟΤΙΟ ΚΟΡΕΑ

Μία μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Νότια Κορέα. Η ομάδα των Ίνμπομ και Ουί Τζο Χουάνγκ επικράτησε 2-1 της Πορτογαλίας με ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των 16 του Μουντιάλ ως δεύτερη, αφού έβαλε από κάτω την Ουρουγουάη στην ισοβαθμία παρά τη νίκη της με 2-0 κόντρα στην Γκάνα.

Η Πορτογαλία, αν και ηττήθηκε, κλείδωσε τη θέση της στην κορυφή του ογδόου ομίλου, ενώ εκτός της διοργάνωσης στο Κατάρ έμειναν η Ουρουγουάη και η Γκάνα.

Μουντιάλ 2022, Νότια Κορέα - Πορτογαλία 2-1: Ηρωική πρόκριση στους 16 με ανατροπή και γκολ στο 90+1'
Ο Όρτα άνοιξε το σκορ για τους Πορτογάλους, με την Νότια Κορέα να ανατρέπει το σκορ με τον Γιουνγκ Γκουόν Κιμ (27') και τους Χε Τσαν Χουάνγκ (90+1').

Η Πορτογαλία μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Νταλότ πήρε μέτρα, πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά με ωραία ενέργεια. Γύρισε στο πρώτο δοκάρι και ο Όρτα πλάσαρε για το 1-0.

Από εκεί και πέρα οι Κορεάτες πήραν την κατοχή της μπάλας, κυκλοφορούσαν και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί στην περιοχή της ομάδας του Σάντος. Στο 18' βρήκαν και δίχτυα, όμως ο Γιν-Σου Κιμ ήταν εκτεθειμένος. Στο 27' η Νότια Κορέα ισοφάρισε.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Γιούνγκ Γκουόν Κιμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με την πορτογαλική άμυνα να μην μπορεί να αντιδράσει. Η Πορτογαλία μετά το 1-1 πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε την εστία του Κιμ με καλύτερη στιγμή την άστοχη κεφαλιά του Ρονάλντο από κοντά στο 42'.

Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους η Πορτογαλία ήταν εκείνη που είχε την κατοχή, δίχως ωστόσο να απειλεί. Η Νότια Κορέα από την άλλη επιχειρούσε να παίξει στην αντεπίθεση, έχοντας στιγμές με τον Σον, αλλά και με τον Ίνμπομ Χουάνγκ στο 67ο λεπτό.

H Πορτογαλία συνέχιζε να έχει τον έλεγχο, με τον Μπέντο να αποφασίζει μετά το 81ο λεπτό να βγάλει πιο μπροστά την ομάδα του. Η Κορέα κατάφερε να βρει το "χρυσό" γκολ στο 90+1'. Η Νότια Κορέα έφυγε στην αντεπίθεση με τον Σον, έσπασε την μπάλα στον Χουάνγκ Χι Τσαν, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης άπαντες ήταν στα κινητά τους για να δουν ποια θα ήταν η εξέλιξη στον άλλον αγώνα, καθώς με γκολ της Ουρουγουάης η Νότια Κορέα έμενε εκτός. Ωστόσο, το τελευταίο σφύριγμα και στο ματς της σελέστε προκάλεσε τους έντονους πανηγυρισμούς των παικτών του Μπέντο.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ (81' Τζ. Σον), Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο, Λι Γάεσουνγκ (66' Χ. Χουάνγκ), Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι (81' Ουί Τζο Χουάνγκ), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Κουνγκ-Γον Γουόν

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Κανσέλο, Ρούμπεν Νέβες (65' Λεαό), Ματέους Νούνιες (65' Παλίνια), Βιτίνια (81' Μπερνάρντο Σίλβα), Ζοάο Μάριο (82' Καρβάλιο), Κριστιάνο Ρονάλντο (65' Σίλβα), Ρικάρντο Όρτα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
17:00 Ολλανδία - ΗΠΑ, (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
21:00 Αργεντινή - Αυστραλία, (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου
17:00 Γαλλία - Πολωνία, (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
21:00 Αγγλία - Σενεγάλη, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου
17:00 Ιαπωνία - Κροατία, (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
21:00 Βραζιλία - Νότια Κορέα, (974 Stadium, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
Τρίτη 6 Δεκεμβρίου
17:00 Μαρόκο - Ισπανία, (Στάδιο Education City, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
21:00 Πορτογαλία - Ελβετια, (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου
17:00 QF1: Ιαπωνία ή Κροατία - W54, (Στάδιο Education City, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
21:00 QF2: Ολλανδία ή ΗΠΑ - Αργεντινή ή Αυστραλία, (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
17:00 QF3: Μαρόκο ή Ισπανία - W56, (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
21:00 QF4: Αγγλία ή Σενεγάλη - Γαλλία ή Πολωνία, (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
Τρίτη 13 Δεκεμβρίου
21:00 SF1: Ολλανδία/ΗΠΑ ή Αργεντινή/Αυστραλία - Νικητής QF1, (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου
21:00 SF2: Αγγλία/Σενεγάλη ή Γαλλία/Πολωνία - Νικητής QF3, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
17:00 Ηττημένος SF1 - Ηττημένος SF2 (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
17:00 Νικητής SF1 - Νικητής SF2 (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Υποστήριξη: SilkTech