FIFA: Σκέψεις για αλλαγή φορμάτ με 12 ομίλους των τεσσάρων ομάδων για το Μουντιάλ 2026!

Κυριακή, Δεκέμβριος 4, 2022 - 5:30μμ
Προς το παρόν δεν έχουν πάρει κάποια τελική απόφαση

Αλλαγή πλεύσης εξετάζουν στη FIFA για το Μουντιάλ του 2026, καθώς το φορμάτ των ομίλων με τρεις ομάδες χάνει έδαφος απέναντι σε μια νέα δομή με 12 ομίλους των τεσσάρων!
Αμφιβολίες φαίνεται πως έχουν κατακλείσει τη FIFA αναφορικά με το νέο φορμάτ 16 ομίλων με τρεις ομάδες που προοριζόταν ως δομή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Guardian», στα κεντρικά της Ζυρίχης έχουν εκφραστεί έντονες ανησυχίες σχετικά με το ενδιαφέρον που θα προκαλούσε ένα τέτοιο φορμάτ, καθώς μαζί του ακολουθούν και μεγάλες πιθανότητες για ανούσια και αδιάφορα βαθμολογικά ματς στην τελευταία αγωνιστική!
Αντίθετα πολλοί έχουν προτείνει μια δομή με 12 ομίλους των τεσσάρων ομάδων που θα συμπληρώσουν το παζλ των 48 φιναλίστ της τελικής φάσης, όπου μαζί με τους δυο πρώτους θα προκρίνονται και οι οκτώ καλύτεροι «τρίτοι» των ομίλων προς τα νοκ άουτ των «32».
Προς το παρόν στη FIFA δεν έχουν πάρει κάποια τελική απόφαση, όμως το σίγουρο είναι πως τα αρχικά σχέδια με ομίλους των τριών ομάδων αρχίζουν να χάνουν έδαφος εντός της Ομοσπονδίας.

Υποστήριξη: SilkTech