Πορτογαλία-Ουρουγουάη 2-0: Μπρούνο Φερνάντες και Ρονάλντο την οδήγησαν στους 16 (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Νοέμβριος 29, 2022 - 12:02πμ
Ο Μπρούνο Φερνάντες

Με δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες στο δεύτερο μέρος η καλύτερη Πορτογαλία υπέταξε την Ουρουγουάη με 2-0 και έκανε το "2 στα 2" στη φάση των ομίλων, για να σφραγίσει πανηγυρικά το εισιτήριο για τις 16 κορυφαίες ομάδες του Μουντιάλ.

Το πρώτο μέρος στο "Λουσάιλ Στέιντιουμ" είχε λίγες μεγάλες φάσεις, με την Πορτογαλία να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθεί από τα πρώτα λεπτά να βρει ελεύθερους χώρους και κενούς διαδρόμους αλλά να πέφτει πάνω σε ένα πολυπρόσωπο αμυντικό τείχος που είχαν ορθώσει εκείνοι της Ουρουγουάης.

Οι Ίβηρες είχαν τη μπάλα στα πόδια και μέσω της κυκλοφορίας βρέθηκαν σε 2-3 περιπτώσεις σε θέση βολής όμως είτε ήταν άστοχοι (όπως ο Καρβάλιο στο 4ο λεπτό) είτε οι προσπάθειές τους σταματούσαν σε αντίπαλα σώματα (το επικίνδυνο σουτ του Φέλιξ στο 16' σταμάτησε στον Χιμένες), με τους Νοτιοαμερικανούς από την πλευρά τους να αρκούνται μέχρι το ημίωρο στο να αμύνονται παίζοντας χαμηλά, να κλείνουν χώρους και να "καταστρέφουν".

Ωστόσο στο 32' η ισορροπία τρόμου πήγε να διαταραχτεί με την πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα που άνηκε στην ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, με τον Μπεντανκούρ να κάνει απίστευτη κούρσα 40 μέτρων και να περνάει δύο παίκτες στο ύψος της μεγάλης περιοχής, για να βρεθεί απέναντι στον Ντιόγκο Κόστα και να νικηθεί σε μοναδικό μεταξύ τους τετ α τετ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης φλέρταρε εκ νέου με το γκολ όμως το πλασέ του ήταν άστοχο, με τους Πορτογάλους από την πλευρά τους να έχουν μία καλή στιγμή με τον Ρονάλντο στο 38' και ένα γύρισμα του Γκερέιρο στο ύψος της μικρής περιοχής (πήρε στο 42' τη θέση του τραυματία Μέντες) που δεν βρέθηκε κάποιο πόδι συμπαίκτη του για την προωθήσει στα δίχτυα στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε την Πορτογαλία με επιθετική διάθεση όπως και στο πρώτο, με τη διαφορά να είναι πως αυτή τη φορά δικαιώθηκε, βρίσκοντας γκολ στην πρώτη καλή στιγμή της. Ήταν το 54ο λεπτό, με τον Μπρούνο Φερνάντες να βγάζει γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετάγεται στον... Θεό για να βρει τη μπάλα, με την κίνηση αυτή να μπερδεύει τον κίπερ Ροτσέτ και την ασπρόμαυρη Θεά να καταλήγει στα δίχτυα.

Το 1-0 ήταν γεγονός για τους Ίβηρες (αρχικά χρεώθηκε στον Ρονάλντο όμως λίγα λεπτά αργότερα η FIFA το κατακύρωσε υπέρ του Φερνάντες) και ανάγκασε την Ουρουγουάη να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, με την σελέστε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο παίζοντας πιο επιθετικά και τον προπονητή της να προσπαθεί να τη βοηθήσει από τον πάγκο ρίχνοντας αρκετά φρέσκα πρόσωπα (Ντε Αρασκαέτα και Βεσίνο στο 62', Σουάρες και Μάξι Γκόμες στο 72').

Στο 75ο λεπτό η σελέστε άγγιξε την ισοφάριση όμως δεν την ακούμπησε αφού το δυνατό σουτ του Γκόμες έστειλε τη μπάλα να βρει στο αριστερό δοκάρι ενώ τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σουάρες να κάνει την εξέδρα να αναστενάξει, με πλασέ του από το ύψος της μικρής περιοχής να καταλήγει στο πλαϊνό δίχτυ.

Στο 79' η Ουρουγουάη πέταξε στα σκουπίδια τρίτη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αυτή τη φορά με το πλασέ του Ντε Αρασκαέτα που σταμάτησε πάνω στον Ντιόγκο Κόστα σε μεταξύ τους τετ α τετ, με τη συνέχεια να βρίσκει τον Φερνάντο Σάντος να κάνει τρεις μαζεμένες αλλαγές για να θωρακίσει την άμυνά του.

Μάλιστα, όχι μόνο το πέτυχε αλλά βρήκε και δεύτερο γκολ στο φινάλε για να κλειδώσει τη νίκη, με τον Μπρούνο Φερνάντες να κερδίζει πέναλτι σε χέρι του Χιμένες (δόθηκε αφού ο διαιτητής είδε τη φάση στο μόνιτορ) και να εκτελεί τον Ροτσέτ από την άσπρη βούλα, για να κάνει το 2-0 και να οδηγήσει την Πορτογαλία στους 16 του Μουντιάλ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Μέντες (42' Γκερέιρο), Νέβες (69' Λεάο), Καρβάλιο (82' Παλίνια), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερνάντες, Φέλιξ (82' Νούνες), Ρονάλντο (82' Ράμος)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροτσέτ, Χιμένες, Γκοντίν (62' Πελίστρι), Κοάτες, Βαρέλα, Ολιβέρα (86' Βίνια), Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε, Βεσίνο (62' Ντε Αρασκαέτα), Νούνιες (72' Γκόμες), Καβάνι (73' Σουάρες)

Βραζιλία - Ελβετία 1-0: Με γκολάρα του Καζεμίρο

Η Βραζιλία με ένα τρομερό γκολ από τον Καζεμίρο επικράτησε της Ελβετίας με 1-0, έκανε το δύο στα δύο στον όμιλο, πέρασε στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έκανε και ρεκόρ με 17 συνεχόμενες νίκες σε φάση ομίλων.

Η Βραζιλία το βράδυ της Δευτέρας επικράτησε 1-0 της Ελβετίας, την κέρδισε για πρώτη φορά σε Μουντιάλ στην τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, και βρίσκεται ήδη στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ η ομάδα του Τίτε έκανε και ρεκόρ καθώς έφτασε τα 17 ματς αήττητη σε παιχνίδια στον όμιλο, κάτι που δεν είχε καταφέρει καμία άλλη ομάδα έως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Καζεμίρο στο 83' με ένα τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο ολοκλήρωσε μια υπέροχη επίθεση της "σελεσάο" με τρεις πάσες με τη μία.

Η Βραζιλία ήταν συνολικά καλύτερη, είχε περισσότερες ευκαιρίες, πέτυχε ένα γκολ που σωστά δεν μέτρησε και μετά το 1-0 είχε και άλλες ευκαιρίες για να ανεβάσει και άλλο το δείκτη του σκορ αλλά δεν τα κατάφερε. Έχοντας πάρει ήδη την πρόκριση η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου το Καμερούν.

Στο πρώτο μέρος η Βραζιλία είχε την ελαφρά υπεροχή στο παιχνίδι χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητική προς την εστία του Ζόμερ. Η Ελβετία από την πλευρά της προσπαθούσε όταν έκλεβε τη μπάλα να φύγει ταχύτατα στο αποτέλεσμα αλλά χωρίς οι παίκτες της να απειλήσουν τον Άλισον.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με έξι τελικές, δύο στην εστία για τη Βραζιλία, ενώ η Ελβετία απείλησε μόνο μια φορά με τη μπάλα να μην πηγαίνει καν στην εστία του Άλισον.

Η καλύτερη στιγμή για τη Βραζιλία ήρθε από μια εξαιρετική έμπνευση του Ραφίνια που έκανε σέντρα με το αριστερό προς τον Βινίσιους στο 27' με τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης να προσπαθεί με τη μια να κάνει το σουτ αλλά βρήκε τη μπάλα με το μπούτι και ο Ζόμερ έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για τη Βραζιλία με τον Ροντρίγκο να μπαίνει αντί του Πακετά στην προσπάθεια του Τίτε να κάνει την ομάδα του καλύτερη. Η "σελεσάο" ανέβασε τις γραμμές της και προσπάθησε στο 56' να πάρει προβάδισμα αλλά ο Ρισάρλισον δεν μπόρεσε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά τη σέντρα του Βινίσιους.

Στο 65' η Βραζιλία πέτυχε γκολ με τον Βινίσιους αλλά αυτό σωστά ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR λόγω οφσάιντ του Ρισάρλισον στην αρχή της φάσης.

Στο 78' ο Τίτε ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την επίθεση της ομάδας του με την είσοδο των Ζεσούς και Άντονι στο ματς αντί των Ραφίνια και Ρισάρλισον.

Και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η "λύτρωση" για τη Βραζιλία με τον Καζεμίρο. Ο Βινίσιους έδωσε στον Άλεξ Σάντρο, αυτός με τη μία πέρασε στον μέσο της Γιουνάιτεντ που έκανε ένα σουτ με τη μία και έστειλε τη μπάλα εκεί που ο Ζόμερ δεν μπορούσε να αντιδράσει με τίποτα.

Μετά το 1-0 η Ελβετία άφησε περισσότερους χώρους και η Βραζιλία θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Στο 87' ο Ροντρίγκο βρέθηκε σε θέση βολής στα αριστέρα, έπιασε το σουτ με τον Ζόμερ να δίωχνει σε κόρνερ. Ενώ και στις καθυστερήσεις ο Βινίσιους έδωσε υπέροχα στον Ροντρίγκο που έπιασε το σουτ με τον Ακάντζι με τάκλιν να διώχνει τη μπάλα.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο (86' Τέλες), Πακετά (46' Ροντρίγκο), Κασεμίρο, Φρεντ (58' Μπρούνο Γκιμαράες), Ραφίνια (72' Άντονι), Βινίσιους, Ρισάρλισον (72' Ζεζούς).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Βίντμερ (86' Φράι), Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Σόου (76' Εμπισέρ), Βάργκας, Ρίντερ, Εμπολό (76' Σεφέροβιτς).

Νότια Κορέα - Γκάνα 2-3: Τεράστια νίκη για τα μαύρα αστέρια σε συγκλονιστικό ματς

Σε ένα απίστευτο ματς με πέντε γκολ, πολλές καθαρές ευκαιρίες και δυνατές συγκινήσεις, η Γκάνα επιβλήθηκε 3-2 της Νότιας Κορέας αντέχοντας το σφυροκόπημα της αντιπάλου της στο τελευταίο ημίωρο και πήρε μία τεράστια νίκη στον 8ο όμιλο.

Λίγες ώρες μετά από το εκπληκτικό 3-3 του Καμερούν με την Σερβία για τον 7ο όμιλο που χόρτασε το φίλαθλο κοινό με γκολ και ανατροπές, πήρε τη σκυτάλη ένα ακόμα παιχνίδι που καθήλωσε τους λάτρεις της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς, αυτό μεταξύ της Νότιας Κορέας και της Γκάνας για τον 8ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε αυτό η μπίλια έκατσε στην πλευρά των Αφρικανών, με τα μαύρα αστέρια να επικρατούν με 3-2 των αντιπάλων τους και να πανηγυρίζουν μία πολύ μεγάλη νίκη που τους κρατάει ζωντανούς στο κόλπο της πρόκρισης στα νοκ-άουτ ματς, σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο που βρίσκονται επίσης η Πορτογαλία και η Ουρουγουάη.

Η ομάδα του Ότο Άντο πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας προβάδισμα δύο γκολ με τους Σαλισού και Κούντους, όμως το δεύτερο μέρος ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση, με τους Νοτιοκορεάτες (βασικός ο Ίνμπομ Χουάνγκ, μπήκε αλλαγή στο 78' ο Ουί-Τζο) να είναι σαρωτικοί και να φτάνουν στην ισοφάριση σε χρόνο dt με τα δύο γκολ του Τσο.

Η απάντηση από πλευράς Γκάνας ήταν άμεση, με τον φορ του Άγιαξ, Κούντους, να γράφει το 3-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, για να ακολουθήσει ένας διαρκής επιθετικος μονόλογος στα όρια του σφυροκοπήματος από τους Νοτιοκορεάτες αλλά χωρίς η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα, με τον κίπερ Ζίγκι και τους συμπαίκτες του να αντέχουν με υπερπροσπάθεια και ηρωισμούς και να κρατούν το χρυσό τρίποντο.

Η Νότια Κορέα μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο 20λεπτο είχε τον απόλυτο έλεγχο μέσω της κατοχής της μπάλας, περιορίζοντας την αντίπαλό της σε παθητικό ρόλο, όμως στο διάστημα αυτό δεν βρήκε κάποια καθαρή ευκαιρία και αυτό το πλήρωσε πολύ ακριβά.

Και αυτό γιατί η Γκάνα άντεξε στην έντονη πίεση που δέχτηκε και όχι μόνο ισορρόπησε αλλά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της, στέλνοντας δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα στις ισάριθμες φορές που μετέφερε τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις.

Το 1-0 για τους Αφρικανούς ήρθε στο 24' όταν μετά από αδράνεια της άμυνας της Νότιας Κορέας σε εκτέλεση φάουλ επωφελήθηκε ο Σαλισού, για να σκοράρει με κοντινό σουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα, έγινε και το 2-0 για τα "μαύρα αστέρια, με τον Τζόρνταν Αγιού να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Κούντους να κάνει εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή, για να πάρει την κεφαλιά και να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ μέσα σε αποθέωση.

Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με την Νότια Κορέα να μην τα παρατάει ωστόσο και να κάνει επική αντεπίθεση στο δεύτερο, για να φέρει το ματς στα ίσα έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον επιθετικό της, Τσο.

Στο 52' είδε τον Ζίγκι να εκτινάσσεται στη δεξιά γωνία του και να αποκρούει με δυσκολία τη γυριστή κεφαλιά που έπιασε στην καρδιά της άμυνας της Γκάνας, για να είναι όμως εκείνος που βγήκε νικητής στις δύο επόμενες μονομαχίες του που ακολούθησαν με τον κίπερ της Γκάνας.

Στο 58ο λεπτό κινήθηκε πίσω από τον Σαλισού και με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Ζίγκι αξιοποιώντας ιδανικά σέντρα από τα αριστερά του Κανγκ-Ιν ενώ τρία λεπτά αργότερα σηκώθηκε εντυπωσιακά στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα του Γκουέ-Σουνγκ και έγραψε το 2-2.

Ωστόσο οι μεγάλες συγκινήσεις στο ματς δεν είχαν τελειώσει εκεί, αφού ήταν η σειρά των φίλων της Γκάνας να σηκωθούν από τις θέσεις τους και να πανηγυρίσουν, με τους παίκτες του Ότο Άντο να τρυπούν την άμυνα της Νότιας Κορέας από τα αριστερά με τον Μενσά και τον Ινιάκι Γουίλιαμς να "πιάνει αέρα" αλλά τη μπάλα να φτάνει στον Κούντους που εκτέλεσε με συρτό αριστερό πλασέ τον Κιμ (2-3).

Η συνέχεια βρήκε το γήπεδο να... κατηφορίζει, με την Νότια Κορέα να πιέζει ασφυκτικά για την ισοφάριση και την Γκάνα να παίζει μαζική άμυνα, με τους παίκτες του Μπέντο να χάνουν σωρεία ευκαιριών και τους Αφρικανούς να αντέχουν, με τον Ζίγκι να κατεβάζει τα ρολά αλλά και τους συμπαίκτες του να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια βάζοντας κόντρες και κάνοντας ουκ ολίγα τάκλιν αυτοθυσίας.

Το θρίλερ έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν ο διαιτητής έδειξε δέκα λεπτά καθυστερήσεων, με τον Τσο να έχει μάλιστα την ευκαιρία να γίνει ήρωας για την ομάδα του πετυχαίνοντας χατ-τρικ αλλά τον Ζίγκι να του στερεί τη χαρά με δύσκολη επέμβαση στο 90+4'.

Το φινάλε βρήκε την Νότια Κορέα να έχει 22 τελικές (6 εντός εστίας) έναντι μόλις 7 της Γκάνας (3 εντός εστίας), ωστόσο στην στατιστική κατηγορία που μετράει περισσότερο (τα γκολ) υστέρησε και έτσι έμεινε με τις εντυπώσεις υπέρ της αλλά και με άδεια χέρια, με την Γκάνα στον αντίποδα να πανηγυρίζει μία νίκη χρυσάφι στην προσπάθεια που κάνει για την είσοδο στους 16.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Κιμ Μουν Χουάν, Μιν-Τζάε Κιμ (90' Κουνγκ-Γον Γουόν), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν-Σου Κιμ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ (78' Ουί-Τζο Χουάνγκ), Τζανγκ-Χουν Κγουόν (57' Κανγκ-Ιν Λι), Γου-Γιόνγκ Τζιόνγκ (46' Σανγκ Χο Να), Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο

ΓΚΑΝΑ: Ζιγκί, Λάμπτεϊ (78' Οντόι), Σαλισού, Μενσά (88' Μπάμπα), Αμαρτέι, Πάρτεϊ, Κουντούς (83' Τζίκου), Σαμέντ, Τζόρνταν Αγιού (78' Κέρεχ), Αντρέ Αγιού (78' Σουλεμάνα), Γουίλιαμς

Καμερούν - Σερβία 3-3: Ασύλληπτη ματσάρα με ανατροπή

Ματσάρα έγινε στο Al Janoub Stadium με την αναμέτρηση ανάμεσα στο Καμερούν και τη Σερβία να λήγει 3-3. Η ομάδα του Στόικοβιτς έκανε προσωρινά την ανατροπή μετά το 1-0 των Αφρικανών και έφτασε στο 3-1. Ωστόσο, οι Καμερουνέζοι με δύο γκολ επέστρεψαν και έμειναν ζωντανοί. Δύο ασίστ από τον Ζίβκοβιτς.

Ένα εκπληκτικό παιχνίδι έγινε ανάμεσα στο Καμερούν και τη Σερβία, με την αναμέτρηση να λήγει 3-3. Στο 29' ο Καστελέτο άνοιξε το σκορ, όμως οι Πάβλοβιτς (45+1'), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (45+3') και Μίτροβιτς (53') έκαναν το 3-1. Ωστόσο, η αφρικανική ομάδα με τους Αμπουμπακάρ (63') και Τσούπο-Μότινγκ (66) επέστρεψε.

Φανταστικό παιχνίδι έκανε ο Άντριγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος είχε δύο ασίστ.. Οι δύο ομάδες δεν έμειναν ευχαριστημένες, όμως παίρνουν από έναν βαθμό και μένουν ζωντανές στο κόλπο της πρόκρισης.

Μπροστά βρίσκονται Βραζιλία και Ελβετία με τρείς πόντους. Οι δύο τους παίζουν μαζί στις 21:00 για την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής. Στα τελευταία παιχνίδια του ομίλου η Σερβία αντιμετωπίζει την Ελβετία (2/12, 21:00) και το Καμερούν τη Σελεσάο (2/12, 21:00).

Η Σερβία ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και μόλις στο 11' είχε μεγάλη ευκαιρία για να μπει μπροστά στο σκορ. Ο Τάντιτς τροφοδότησε τον Μίτροβιτς, ο οποίος πλάσαρε από τα δεξιά της περιοχής, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Στο 29' κόντρα στη ροή του αγώνα το Καμερούν έφτασε στην ισοφάριση. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κούντε από τα αριστερά, ο Ενκουλού πήρε την κεφαλιά, με τον Καστελετό να κάνει κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και να σκοράρει με πλασέ.

Το Καμερούν είχε και νέα μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ, με τον Κούντε να μην μπορεί να νικήσει στο 43' τον τερματοφύλακα της Σερβίας. Μέσα σε δύο λεπτά το ματς ήρθε "τούμπα". Στο 45+1' Ο Τάντιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Πάβλοβιτς σηκώθηκε με τον Ανγκισά να τον έχει χάσει και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα η Σερβία έκανε το 2-1. Έπειτα από κλέψιμο ψηλά, ο Ζίβκοβιτς έστρωσε την μπάλα στον Σεργκέι Μιλίνκοβιτ-Σάβιτς, ο οποίος με όμορφο πλασέ με το αριστερό εκτός περιοχής, σκόραρε.

Η Σερβία μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και γρήγορα ανέβασε περαιτέρω τον δείκτη του σκορ. Η ομάδα του Στόικοβιτς έκλεψε ψηλά, άλλαξε πέντε πάσες, με τον Ζίβκοβτις από τα δεξιά να ντριμπλάρει ωραία τον αμυντικό του Καμερούν και να τροφοδοτεί τον Μίτροβιτς, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Το ματς δεν είχε τελειώσει σε καμία περίπτωση με το Καμερούν να βρίσκει τα ψυχολογικά αποθέματα για να επιστρέψει. Στο 63' ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έφυγε στην πλάτη της άμυνας, βρέθηκε απέναντι από τον Μιλίκοβιτς-Σάβιτς, έπειτα από εξαιρετική ντρίμπλα, τον κρέμασε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ. Ωστόσο, μετά από παρέμβαση του VAR το γκολ μέτρησε.

Τρία λεπτά αργότερα έγινε και το 3-3. Σε μία γρήγορη αντεπίθεση ο Αμπουμπακάρ πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στον Τσούπο-Μότινγκ, ο οποίος πλάσαρε τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Παρά τις προσπάθειες των παικτών, κυρίως από τη σερβική πλευρά, το σκορ δεν άλλαξε.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Επασί, Φάι, Σαρλς-Καστεγέτο, Ενκουλού, Τόλο, Ανγκισά (81' Γκουέτ), Κούντε (67' Οντουά), Χόνγκλα (55' Αμπουμπακάρ), Εμπεμό (81' Ενκουντού), Τσούπο-Μότινγκ. Εκαμπί (67' Μπασόνγκ)

ΣΕΡΒΙΑ: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (78' Μπάμπιτς), Πάβλοβιτς (56' Μίτροβιτς), Α. Ζίβκοβιτς (78' Ράντονιτς), Λούκις, Μαξίμοβιτς, Κόστιτς (90' Ντούρισιτς), Τάντιτς, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (79' Γκρούγιτς), Μίτροβιτς

Υποστήριξη: SilkTech