Μεγάλη επιτυχία για Μπαρούνη στο European Open University Cup

Τρίτη, Νοέμβριος 22, 2022 - 12:00μμ
Εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιο Πατρών αγωνιζόμενος στο δυναμικό τρίαθλο

Σπουδαία επιτυχία για τον Κωνσταντίνο Μπαρούνη. Ο πατρινός φοιτητής Μαθηματικού Πατρών εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιο Πατρών στο World University Powerlifting Cup 2022  υπό την αιγίδα της EUSA (Ευρωπαϊκή Ενωση Πανεπιστημιακού Αθλητισμού), αγωνιζόμενος στο δυναμικό τρίαθλο.

Πήρε την τρίτη θέση σε σύνολο 15 αθλητών, συμμετέχοντας στην κατηγορία των -93 κιλών στις άρσεις, ίσως την πιο ανταγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου μπόρεσε και σήκωσε 295 κιλά! Επίσης στην squat βγήκε 5ος και στην bench press 9ος

Ηταν η 6η Πανεπιστημιάδα στα χρονικά, που αρχικά επρόκειτο να γίνει στη Μόσχα, αλλά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτό που χάρισε στον Μπαρούνη την τρίτη θέση ήταν η επιμέρους επιδόσεις του στο Squat, Bench, Deadlift. Εκτός από την κατάταξη στο σύνολο,οι αθλητές βραβεύονται και ξεχωριστά για κάθε κίνηση. Πιο αναλυτικά, ο πατρινός αθλητής κατέκτησε τη 2η θέση σε squat, deadlift.

To powerlifting ή δυναμικό τρίαθλο είναι ένα άθλημα δύναμης όπου οι αθλητές έχουν τρεις προσπάθειες για να σηκώσουν το μέγιστο δυνατό βάρος σε κάθε μία από τις τρεις κινήσεις, το squat (κάθισμα με μπάρα), την πίεση πάγκου και το deadlift (άρση).

Οι αθλητές ή αθλήτριες που πετυχαίνουν το μέγιστο άθροισμα και στις τρεις κινήσεις ανακηρύσσονται νικητές. Οι αθλητές ή αθλήτριες αγωνίζονται στις διάφορες κατηγορίες σωματικού βάρους που έχει θεσπίσει η IPF ανάλογα με το φύλλο.

Η μία από τις τρεις κινήσεις του powerlifting, η πίεση πάγκου έχει ενταχθεί στους Παραολυμπιακούς αγώνες από το 1984. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δυναμικού Τριάθλου (IPF) ιδρύθηκε τον Νοέμβρη του 1972, ενώ απο το 1977 υφίσταται και η Ευρωπαϊκη Ομοσπονδία (EPF). Σήμερα, το δυναμικό τρίαθλο είναι το πιο διαδεδομένο άθλημα δύναμης στον κόσμο.

Ο Κώστας Μπαρούνης ανήκει στην Patras Powerlifting Club και προπονειται στο Physique Gym με τον Μανο Βαρβέρη.

Σημειωτεόν πως μεγάλη διοργάνωση, η πιο μεγάλη που έγινε ποτέ, θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα το 1ο δεκαήμερο Δεκεμβρίου.

TAΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech