Από τον Σαλάχ στον Χάαλαντ: Οι μεγάλοι απόντες του Μουντιάλ!

Δευτέρα, Νοέμβριος 21, 2022 - 10:00πμ
Ηχηρές απουσίες, λόγω τεχνικών επιλογών, τιμωριών, τραυματισμών

Ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης όπως οι Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Εμπαπέ, Μπενζεμά και Νεϊμάρ κοσμούν με την παρουσία τους, το Μουντιάλ του Κατάρ.
Εκτός όμως από τους παραπάνω «διαστημικούς» σούπερ σταρς καταγράφονται και ηχηρές απουσίες, λόγω τεχνικών επιλογών, τιμωριών, τραυματισμών, αλλά και αστέρες που ανήκουν σε εθνικές ομάδες, οι οποίες αποκλείστηκαν.
Από τους Ντοναρούμα και Χάαλαντ, στους Πογκμπά, Σαλάχ, Ιμπραΐμοβιτς και Μανέ. Ιδού η λίστα με τις πλέον «τρανταχτές» απουσίες. τελευταία, αυτή του Μπενζεμα, στην τελευταία προπονηση της Εθνικής Γαλλίας πριν την πρεμιέρα!


ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Τζανλουίτζι Ντοναρούμα (ΙΤΑΛΙΑ)
Όπως οι συμπατριώτες του, Βεράτι και Ζορζίνιο, έτσι και ο γκολκίπερ της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται εκτός Μουντιάλ για δεύτερη σερί διοργάνωση, αφού η «Σκουάντρα Ατζούρα» ηττήθηκε στα ημιτελικά των μπαράζ με 1-0 από την Βόρεια Μακεδονία.
ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ
Ρις Τζέιμς (ΑΓΓΛΙΑ)
Ο νεαρός μπακ της Τσέλσι τέθηκε εκτός τουρνουά, λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο που αντιμετωπίζει από τα μέσα Οκτωβρίου.
ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ
Σέρχιο Ράμος (Ισπανία)
Πρσενέλ Κιμπεμπέ (Γαλλία)
Δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των εθνικών ομάδων τους. Ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος έχει καταγράψει 180 συμμετοχές με την Ισπανία δεν έχει αγωνιστεί με τους «Φούριας Ρόχα» από τον Μάρτιο του 2021, ενώ ο στόπερ της Παρί Σεν Ζερμέν αν και το όνομα του είχε συμπεριληφθεί στην αρχική αποστολή εντούτοις, δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα.
ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ
Φερλάν Μεντί (Γαλλία)
Βασικός στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά όχι εξίσου σημαντικός στους «Τρικολόρ». Ο Μεντί ουσιαστικά δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί στην εθνική Γαλλίας με τον Ντεσάν να τον αφήνει εκτός.
ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΑΦ
Ν'Γκολό Καντέ (Γαλλία)
Μια ακόμη μεγάλη απουσία για τους Γάλλους, αφού ο έμπειρος αμυντικός χαφ της Τσέλσι υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα στους προσαγωγούς.
ΜΕΣΟΙ
Τιάγκο Αλκάνταρα (Ισπανία)
Πολ Πογκμπά (Γαλλία)
Δύο από τους πιο καταρτισμένους μέσους απουσιάζουν για διαφορετικούς λόγους. Ο Τιάγκο Αλκάνταρα δεν έπεισε τον Λουίς Ενρίκε να τον συμπεριλάβει στην αποστολή της Ισπανίας, ενώ ο Πολ Πογκμπά χάνει το Μουντιάλ λόγω τραυματισμού στο γόνατο.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος)
Έρλινγκ Χάαλαντ (Νορβηγία)
Σαντιό Μανέ (Σενεγάλη)
Αίγυπτος και Νορβηγία δεν κατάφεραν να προκριθούν στα τελικά του Μουντιάλ και ως εκ τούτου, δύο από τους κορυφαίους φορ του πλανήτη, οι Μο Σαλάχ και Έρλινγκ Χάαλαντ θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν διακοπές.
Πλήγμα για τη Σενεγάλη ο τραυματισμός του ηγέτη της ομάδας, Σαντιό Μανέ σε αγώνα της Μπάγερν στην Bundesliga κόντρα Βέρντερ Βρέμης. Αν και αρχικά κλήθηκε στην αποστολή, όπως αποδείχθηκε δεν πρόλαβε να είναι ετοιμοπόλεμος.
ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Νταβίντ Ντε Χέα (Ισπανία/εκτός πλάνων)
Μάικ Μαϊνάν (Γαλλία/τραυματίας)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Μπεν Τσίλγουελ (Αγγλία/τραυματίας)
Ντάβιντ Αλάμπα (Αυστρία/αποκλεισμός στα προκριματικά)
ΜΕΣΟΙ
Φιλίπε Κοουτίνιο (Βραζιλία/τραυματίας)
Τζιοβάνι Λο Σέλσο (Αργεντινή/Τραυματίας)
Μάρκο Βεράτι (Ιταλία/αποκλεισμός στα προκριματικά)
Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ (Ολλανδία/τραυματισμός
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Ρομπέρτο Φιρμίνο (Βραζιλία/εκτός πλάνων)
Τάμι Έϊμπραχαμ (Αγγλία/εκτός πλάνων)
Λουίς Ντίας (Κολομβία/αποκλεισμός στα προκριματικά)
Αλέξις Σάντσες (Χιλή/αποκλεισμός στα προκριματικά)
Ριγιάντ Μαχρέζ (Αλγερία/αποκλεισμός στα προκριματικά)
Τίμο Βέρνερ (Γερμανία/τραυματίας)
Βίκτορ Όσιμεν (Νιγηρία/αποκλεισμός στα προκριματικά)

Υποστήριξη: SilkTech